Zenés színház

A három testőr – musicalben

2006.09.05. 00:00
Ajánlom
A három testőr történetét számtalan film, színdarab dolgozta már fel, és történet dinamikája, a klasszikus regény ismertsége és a karakterek népszerűsége széles rétegeket vonz a mai napig. A három testőrnek Hollandiában elkészítették a musical-változatát is, Sikerét és minőségét tökéletesen jelzi, hogy 2005-ben az Év Musicalje kitüntetésben részesült Európában.

Nagy várakozás előzi meg a kiválóságok sorát felvonultató legújabb zenés szuperprodukció magyarországi premierjét. Az október 13-án bemutatandó A három testőr című darabban olyan sztárok fakadnak dalra, mint Keresztes Ildikó, Détár Enikő, Nyári Szilvi, Varga Miklós, Szomor György, Gazdag Tibor, Oberfrank Pál, Magyar Bálint. A közismert hősök – Athos, Porthosz, Aramis – történetét feldolgozó produkció igazi csemegének ígérkezik. A remek dalokat tizennyolc tagú zenekar játssza (Hungarian Musical Band) és tizennyolc tagú tánc- és énekkar kíséri. Az előadás különlegessége, hogy kiváló prózai színészek is szerepet vállaltak a darabban, mint például Rékasi Károly, Czvetkó Sándor vagy Crespo Rodrigó.

A három testőr története másfél évszázaddal ezelőtt született, de ma is izgalmasak, megunhatatlanok az ebből készült darabok. Az előadások látványvilága, zenéje és jelmezei modernek, mégis hangulatukban az adott kort is megidézik, amit élőben elsőként a Budapest Congress & World Trade Centerben – a volt Budapest Kongresszusi Központban – láthat a közönség. A premierekre október 13-án, 14-én és 15-én kerül sor. Jó hír a vidékieknek, hogy a fővárosi premier után a csapat országos turnéra indul, és minden megyeszékhelyre ellátogat 2007 nyaráig.

A musical cselekménye hűen követi Alexandre Dumas regényének történetét. XIII. Lajos uralkodása alatt játszódik Franciaországban, abban a korban, amikor egymást érik a cselszövések, amikor nyom nélkül tűnnek el udvaroncok, katonák, gazdag polgárok, mert keresztezték a mindenható Richelieu bíboros (Gazdag Tibor / Szomor György / Feke Pál) útjait. A regény és a musical főszereplői is, a királyi testőrség – a híres Muskétások-három tagja – Athos (Varga Miklós / Oberfrank Pál / Tokaji Csaba), Porthos / Gerner Csaba/ Cservenák Vilmos), Aramis (Magócs Ottó / Arany Tamás /Szatmári Attila) – és D'Artagnan lovag ( Magyar Bálint / Bot Gábor) igazi jó barátok, akik esküvel fogadják, hogy tűzön-vízen keresztül szolgálják szeretett királynéjukat, Annát. Közben Richelieu fondorlatos módon meg akarja buktatni a királynét (Benkő Nóra / Berkes Gabriella / Pflum Orsi), de nem számol a négy lovaggal... A történet kihagyhatatlan szereplői Rochfort, a félszemű bérenc (Rékasi Károly / Crespo Rodrigo), Constance, az ártatlan és szépséges hölgy, D’Artagnan szerelme (Füredi Niki / Nyáry Szilvi), valamint a gonosz Milady (Détár Enikő / Keresztes Ildikó / Borbás Erika). Buckingham herceget Kautzky Armand, Németh Kristóf és Czvetkó Sándor alakítja, a király szerepében Turek Miklóst és Hajtó Aurélt láthatjuk.

A darabban elhangzó dalok önállóan is népszerűvé váltak, a német VIVA TV slágerlistáját hat hétig vezette, a Holland listát pedig már másfél hónapja vezeti a musical egyik slágere.

További szereplők: Lakáj, komédiások vezetője: Jegercsik Csaba / Szatmári Attila / Farkas Gábor; a női kórus tagjai: Haratik Edina, Réder Nóra, Vadász Alexa, Papp Orsolya Júlia, Nagy Vivien, Kiss Szilvia, Táncsits Maja; a férfikórus tagjai: Matus Gábor, Győri Csaba, Szrapkó Nándor, Lőrincz Levente, Tapolcsányi András, Jankovics Péter.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Lemondott Lőrinczy György az NKA alelnöki posztjáról

Az Origo értesülései szerint Kásler Miklós miniszter elfogadta Lőrinczy György indokait a lemondást illetően.
Klasszikus

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Zenés színház

Kálmán Yvonne: Nem támogatom Kerényi Miklós Gábort

Közösségi oldalán jelentette be a Budapesti Operettszínház korábbi művészeti vezetője, hogy megpályázza a Nagymező utcai teátrum főigazgatói székét. Bejegyzésében Kálmán Imre lányának öt évvel ezelőtti ajánlására hivatkozik, Kálmán Yvonne azonban visszautasítja, hogy támogatná a rendező pályázatát.
Klasszikus

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Kálmán Yvonne: Nem támogatom Kerényi Miklós Gábort

Közösségi oldalán jelentette be a Budapesti Operettszínház korábbi művészeti vezetője, hogy megpályázza a Nagymező utcai teátrum főigazgatói székét. Bejegyzésében Kálmán Imre lányának öt évvel ezelőtti ajánlására hivatkozik, Kálmán Yvonne azonban visszautasítja, hogy támogatná a rendező pályázatát.
Zenés színház hír

Rost Andrea az otthonában fogadja a Pető-módszert alkalmazó országok nagyköveteit

A világszerte alkalmazott, hungarikummá nyilvánított Pető-módszerért dolgozik az intézet jószolgálati nagykövete, Rost Andrea. Az énekesnő szeretné, ha a zenei képzés még eredményesebben járulna hozzá a sérült gyerekek testi és szellemi fejlődéséhez.
Zenés színház nekrológ

Ódivatú búcsúztató – Mátyus Zsuzsa emlékére

Életének 85. évében elhunyt Mátyus Zsuzsa, az Operaház legendás sajtótitkára, akinek karrierje egybeforrott az Opera úgynevezett aranykorával. Albert Mária emlékezett meg róla.
Zenés színház tévé

Nézze meg a Budavári Palotakoncertet a tévében!

Ahogy minden évben, idén is volt operettgála a budai Vár Oroszlános Udvarában. Az Operettszínház sztárjai léptek színpadra Lőcsei Jenő rendezésében. Ha lemaradt róla, vagy szeretné újraélni a pillanatait, augusztus 20-án megnézheti a tévében.
Zenés színház hír

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.