Zenés színház

A hét ajtó titkai - hatodik ajtó

2007.03.10. 00:00
Ajánlom
Folytatódik az Óbudai Társaskör Operamesék sorozata. A hét alkalom során A kékszakállú herceg vára hét ajtajának titkaira derül fény. A hatodik ajtó, amely a Könnyek tavára nyílik, március 12-én este hét órakor tárul fel.

Az Operamesék idei sorozata A kékszakállú herceg vára hét ajtaját nyitja fel hét alkalommal. Egy-egy este témáját az ajtók mögött rejlő, az emberi élet teljességét átfogó világ kínálja, amely operarészletek segítségével, ismert művészek és pályakezdő, fiatal tehetségek előadásában elevenedik meg, októbertól egészen május közepéig. Bartók művében a hatodik ajtó a Könnyek tavára nyílik, így az est témája a bánat, a szomorúság, a sírás. Részletek hangzanak el Mozart, Verdi, Puccini, Wagner, Massenet, Gluck, Borogyin, Donizetti, Leoncavallo, Cilea, valamint Bartók operáiból Miks Adrienn, Megyesi Schwartz Lúcia, Csák József és Ionel Pantea előadásában, Harazdy Miklós zongorakíséretével. Az est szerkesztője és műsorvezetője Baranyi Ferenc.

(2007. március 12. 19:00 Óbudai Társaskör (Budapest) - Operamesék: A hét ajtó titkai; 6. ajtó: Könnyek tava; részletek hangzanak el Mozart, Verdi, Puccini, Wagner, Massenet, Gluck, Borogyin, Donizetti, Leoncavallo, Cileamés Bartók operáiból; km.:Miks Adrienn, Megyesi Schwartz Lúcia, Csák József, Ionel Pantea (ének), Harazdy Miklós (zongora), szerk., műsorvez.: Baranyi Ferenc)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház videó

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Zenés színház nyílt levél

Kesselyák Gergely megszólalt RockGiovanni-ügyben, és megvédte Szüts Aport

A múlt héten Kovács János és Szüts Apor nyílt leveleket váltott, most a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is tollat ragadott: „Mi történt most a RockGiovanni körül? Egy provokatív cím végre átütötte az érdektelenség és felületesség ingerküszöbét.”
Zenés színház vélemény

Miért ijednek meg a rockosított Don Giovannitól az operarajongók?

Kovács János karmester nyílt levelet fogalmazott meg Szüts Apor RockGiovanni című Mozart-átirata ellen, a kérdés felzaklatta az operarajongó facebookozókat, és rámutatott néhány fontos dologra.
Zenés színház interjú

„Nem viszem haza a szerepeimet”

Volt már Mozart, Bóni, Mágnás Miska, zongorakísérő a világ legrosszabb énekesnője mellett. Nem csak színész, zenét is szerez. Szemenyei János a hazai zenés színházi élet független személyisége. Nem képzelhetjük már el nélküle a műfajt, még szép, hogy az idei KULT50 kiadványunkban is szerepel.