Zenés színház

A legkiemelkedőbb művészeket díjazták a Magyar Operett Napján

2020.10.26. 11:45
Ajánlom
Immár hagyomány, hogy a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre születésének és Lehár Ferenc halálának évfordulóján – amit 2002 óta a Magyar Operett Napjaként tartanak számon – díjazza az évadban legjobb teljesítményt nyújtó színészeket.

A jeles nap dupla ünnep volt az Operettszínház életében, hiszen október 24-én nemcsak a legjobbakat díjazták, aznap este volt a Marica grófnő bemutatója is. A díjakat az előadás előtt adta át Kiss-B. Atilla, a teátrum főigazgatója.

Az Évad Legígéretesebb Ifjú Művészének járó Marsallbotot Kiss Diána kapta, akit a Csárdáskirálynőben és a János vitézben láthat a közönség. Korábban olyan nagyszerű művészek érdemelték ki ezt az elismerést, mint Peller Károly, Kerényi Miklós Máté, Laki Péter vagy Cseh Dávid Péter.

122608160_3857462784275727_6354787117883601959_o-111116.jpg

Kiss Diána Marsallbot-díjat, Széles Flóra pedig Bársony Rózsi Gyűrűt vehetett át (Fotó/Forrás: Juhász Éva / Budapesti Operettszínház)

A Marsallbot-díj tavalyi győztese, Széles Flóra, akit a közönség legutóbb a Marica grófnő Lizájaként láthatott, idén Bársony Rózsi gyűrűt vehetett át.

Az Évad Operettszínésze címmel Erdős Attila gazdagodott,

aki Bóni és Bagó után Báró Zsupán Kálmánként hódítja meg a női szíveket.

Természetesen a musical-tagozat sem maradt elismerés nélkül, az Évad Musicalszínészének Nádasi Veronikát választották, aki ebben a szezonban új bemutatóra is készül, hiszen a Nine-ban ő játssza majd Luisa Continit, Guido feleségét.

122704341_3857465990942073_6886892227574637267_o-111115.jpg

Kalocsai Zsuzsa Életműdíjat kapott (Fotó/Forrás: Juhász Éva / Budapesti Operettszínház)

Kalocsai Zsuzsa a Musica Hungarica Kiadó életműdíját vehette át,

a Nagydíjat pedig Hegedűs Zsóka kapta.

A Budapesti Operettszínház a díjakon felül oklevéllel ismerte el Foczman István munkáját. A műszaki projekt menedzser 55 éve dolgozik a színházban.

Fejléckép: A díjazottak (fotó: Juhász Éva / Budapesti Operettszínház)

Programkereső

Legolvasottabb

Plusz

Kulka János tanítja újra beszélni a sztrókon átesett Lang Györgyit

Az énekesnő erről a Klubrádió Ötös című műsorában beszélt Falusi Mariannak, akivel korábban együtt vezették a műsort – számolt be róla a Színház Online.
Jazz/World

Gryllus Samu hangszerelte át Gryllus Dániel Weöres Sándor prózájára komponált dalsorozatát

Weöres Sándor költői prózájának, az 1945-ben publikált A teljesség felének sorai közmondásként ma is köztünk élnek. Ezeket a gondolatokat ültette át a zene nyelvére Gryllus Dániel csaknem 40 évvel ezelőtt, most pedig fia hangszerelésében lesznek hallhatóak február 5-én, a Magyar Zene Házában.
Klasszikus

59 éves korában elhunyt Patkós Sándor fagottművész

Tragikus hirtelenséggel, életének 59. évében, január 26-án elhunyt Patkós Sándor fagottművész, a Budapesti Fesztiválzenekar alapító tagja.
Színház

Az eltűnt idő nyomába ered Hajduk Károly

Jancsó Júlia fordítása nyomán elevenedik meg Marcel Proust kultikus műve, Az eltűnt idő nyomában Fischer Iván Lakásszínházában, február 5-én.
Könyv

A sors kövei – 140 éve született Virginia Woolf

A modern angol próza és lélektani regény egyik megteremtőjeként is ismert Virginia Woolf a 20. század egyik legnagyobb hatású irodalmi alkotója, aki bár sikeres írói karriert tudhat maga mögött, az életében elszenvedett traumákat sosem tudta feldolgozni.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Meghirdette nyári előadásait az Újszegedi Szabadtéri Színpad

Az új előadásokat Barnák László, a Szegedi Szabadtéri Játékok főigazgatója jelentette be Facebookon.
Zenés színház ajánló

Saját belső démonaikkal küzdenek meg a Tünet Együttes alkotói legújabb bemutatójukban

A Nothing Personal című darabban Szabó Réka, Peer Krisztián és Szász Dániel saját meséjüket alkotják meg, amelyhez Boldizsár Ildikó meseterápiás módszere adott inspirációt. A premiert február 25-én tartják a Jurányi Házban.
Zenés színház ajánló

Visszatérés a varázserdőbe – a Szentivánéji álom az Eiffel Műhelyházban

Január 28-tól újra látható az Opera műsorán Britten operája, a Szentivánéji álom. Az eredetileg operavizsgaként létrejött produkció csaknem hat év után kerül ismét színre.
Zenés színház ajánló

Teljes gőzzel – Beszélgetések és könnyed programok az Eiffel Műhelyházban

Az Eiffel Műhelyház sebességet vált: az új évadban öt vadonatúj programsorozat indul itt, melyek a lehető legtágabb értelemben véve kölcsönzik témáikat az opera társművészetei köréből. Közélet, humor, irodalom, és persze zene, zene, zene.
Zenés színház hír

A rokokó erotikája – Veszedelmes viszonyok a Budapesti Operettszínházban

Ősbemutatóra készül január 28-án és 29-én a Budapesti Operettszínház: a Choderlos de Laclos regénye nyomán készülő Veszedelmes viszonyok Kovács Adrián zenéjével és Kiss Csaba rendezésében kerül színre.