Zenés színház

A legkiemelkedőbb művészeket díjazták a Magyar Operett Napján

2020.10.26. 11:45
Ajánlom
Immár hagyomány, hogy a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre születésének és Lehár Ferenc halálának évfordulóján – amit 2002 óta a Magyar Operett Napjaként tartanak számon – díjazza az évadban legjobb teljesítményt nyújtó színészeket.

A jeles nap dupla ünnep volt az Operettszínház életében, hiszen október 24-én nemcsak a legjobbakat díjazták, aznap este volt a Marica grófnő bemutatója is. A díjakat az előadás előtt adta át Kiss-B. Atilla, a teátrum főigazgatója.

Az Évad Legígéretesebb Ifjú Művészének járó Marsallbotot Kiss Diána kapta, akit a Csárdáskirálynőben és a János vitézben láthat a közönség. Korábban olyan nagyszerű művészek érdemelték ki ezt az elismerést, mint Peller Károly, Kerényi Miklós Máté, Laki Péter vagy Cseh Dávid Péter.

122608160_3857462784275727_6354787117883601959_o-111116.jpg

Kiss Diána Marsallbot-díjat, Széles Flóra pedig Bársony Rózsi Gyűrűt vehetett át (Fotó/Forrás: Juhász Éva / Budapesti Operettszínház)

A Marsallbot-díj tavalyi győztese, Széles Flóra, akit a közönség legutóbb a Marica grófnő Lizájaként láthatott, idén Bársony Rózsi gyűrűt vehetett át.

Az Évad Operettszínésze címmel Erdős Attila gazdagodott,

aki Bóni és Bagó után Báró Zsupán Kálmánként hódítja meg a női szíveket.

Természetesen a musical-tagozat sem maradt elismerés nélkül, az Évad Musicalszínészének Nádasi Veronikát választották, aki ebben a szezonban új bemutatóra is készül, hiszen a Nine-ban ő játssza majd Luisa Continit, Guido feleségét.

122704341_3857465990942073_6886892227574637267_o-111115.jpg

Kalocsai Zsuzsa Életműdíjat kapott (Fotó/Forrás: Juhász Éva / Budapesti Operettszínház)

Kalocsai Zsuzsa a Musica Hungarica Kiadó életműdíját vehette át,

a Nagydíjat pedig Hegedűs Zsóka kapta.

A Budapesti Operettszínház a díjakon felül oklevéllel ismerte el Foczman István munkáját. A műszaki projekt menedzser 55 éve dolgozik a színházban.

Fejléckép: A díjazottak (fotó: Juhász Éva / Budapesti Operettszínház)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Elhunyt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Az ismert és sokak által szeretett színész, színházigazgató 65 éves volt.
Színház

Aki eljátszott mindent, amit magyar színművész eljátszhat – 85 éves Törőcsik Mari

1935. november 23-án született Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze, aki egy Heves megyei községből, Pélyről indulva vált a hazai színjátszás egyik legnagyobb alakjává.
Klasszikus

Levelei bizonyíthatják Chopin homoszexualitását

Több férfihoz is szerelem fűzte a nagy lengyel zeneszerzőt, Frédéric Chopint. Mindezt olyan levelek bizonyítják, amelyeket eddig szándékosan rejtettek el, fordítottak vagy magyaráztak félre.
Színház

„Csönd, zokogás, fájdalom” – Böröndi Tamásra emlékezik Bodrogi Gyula

Rövid, versnek is beillő nekrológot közölt kollégájáról a Kossuth-díjas, Nemzet Művésze címmel kitüntetett Bodrogi Gyula. Az éjjel elhunyt Böröndi Tamásra emlékezik,
Színház

Otthonában köszöntötte Törőcsik Marit a Nemzeti társulata

A művészek a járványhelyzetben is teljesítették Törőcsik Mari tavalyi kívánságát, mely szerint nem kér mást, csak hogy idén is eljöjjön hozzá az ő drága Nemzetije.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Lévay Szilveszter legendás musicalje a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

2021 augusztusában ismét Budapestre érkezik Lévay Szilveszter és Michael Kunze darabja, a Mozart!. A Budapesti Operettszínházban évekig sikerrel futó musical ezúttal a Veszprémi Petőfi Színház vendégjátékaként tér vissza.
Zenés színház hír

Indul a SzínpadON – a Madách Színház újra online játszik

A nyári sikeres online bemutatóit követően újra jelentkezik a Madách Színház streaming szolgáltatása. A SzínpadON keretein belül ismét látható lesz az Örökké fogd a kezem és a Jövőre, veled, ugyanitt.
Zenés színház hír

Sikerrel mutatkozott be Londonban a k2 Színház

Meghívást kapott a Voila! Europe színházi fesztiválra a k2 Színház Búcsúkoncert című előadása. A sikeres bemutató után a Mozart Requimjére épülő, szöveg nélküli produkciót a független színházi előadásokat díjazó OffFest színházi díjra is jelölték.
Zenés színház hír

Pitti Katalin a Magyar Állami Operaház Örökös Tagjai között

Átadták az idei év kitüntetéseit az Eiffel Műhelyház Bánffy Miklós termében Magyar Opera Napja alkalmából. A hagyományosan Erkel Ferenc születésnapján tartott ünnepségen köszöntötték az Operaház új Örökös Tagját, valamint díjazták a szakma legjelentősebb képviselőit.
Zenés színház hír

Elmarad a milánói Scala évadnyitó gálája

A milánói operaház hagyományos évadnyitó gálájára december 7-én került volna sor, azonban a járványhelyzetre való tekintettel a Scala vezetősége úgy döntött, hogy nem tartják meg az előadást.