Zenés színház

A Magyar Nemzeti Balett Színei

2007.04.25. 00:00
Ajánlom
Május 7-én és június 22-én a Magyar Nemzeti Balett szólistáinak műsorát nézhetik meg a Művészetek Palotájában. Az esten fellépnek a Magyar Táncművészeti Főiskola legtehetésgesebb növendékei is.

A kétrészes esten a Magyar Nemzeti Balett sztárjainak előadásában külföldi és hazai, modern és klasszikus stílusú koncertszámok váltják egymást, mindezeket ifjú magyar koreográfusok, Kerényi Miklós Dávid, Lukács András, Andrea Merlo és Venekei Marianna kompozíciói egészítik ki.

Az eddigi tapasztalatok alapján a közönség mindig nagy érdeklődéssel kísérte a Művészetek Palotájában megrendezett balett-műsorokat. A szervezők remélik, hogy a gálaestekhez hasonló, különböző műsorszámokból összeállított est hagyományt teremt, és Magyarország első számú balett-együttese a meglévőkön kívül új rajongókra is szert tesz. Szeretnék, ha a műsoroban fiatal művészpalánták is lehetőséget kaphatnának, hogy minél több gyakorlatra és színpadi rutinra tegyenek szert. A Magyar Táncművészeti Főiskola ígéretesnek tűnő növendékei is fellépnek, akik jelentős eredményeket értek el neves nemzetközi balett-versenyeken.

Közreműködnek a Magyar Nemzeti Balett vezető szólistái: Aleszja Popova, Volf Katalin, Anna Tsygankova, Radina Dace, Keveházi Krisztina, Bajári Levente, Cserta József, Apáti Bence, Oláh Zoltán, Solti Csaba, Kerényi Miklós Dávid, Komarov Alexander, Pap Adrienn és Szegő András is.

(2007. május 7. és június 22., 19:00 Művészetek Palotája - Fesztivál Színház (Budapest) - A Magyar Nemzeti Balett színei - klasszikustól a modernig; km.: a Magyar Nemzeti Balett vezető szólistái)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Tánc

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház billy elliot

Amerikáig is eljutott a nagy port kavart Billy Elliot-ügy híre

Az egyik legnépszerűbb hollywoodi portál „gaygate”-ről, azaz meleg-botrányról ír az elmaradt előadásokkal kapcsolatban.
Zenés színház magazin

Gördülő titkárság az Operában

Az Ybl-palota korszerűsítése új kihívások elé állította az Opera művészeti osztályait, a nehézségekből azonban igyekeznek előnyt kovácsolni: az Andrássy úti játszóhely kiesését az új évadban is nagyszabású turnék egész sorával tervezik ellensúlyozni.
Zenés színház opera

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Zenés színház operaház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Zenés színház interjú

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.