Zenés színház

A nyomorultak forgatását tervezi Tom Hooper

2011.12.07. 14:00
Ajánlom
A király beszéde című filmért Oscar-díjat kapott rendező tavasszal áll neki A nyomorultak című musical nyomán készülő filmjének.

 A BBC hírportálja szerint Hooper cáfolta az utóbbi hónapokban elterjedt híreket, hogy háromdimenziós filmváltozaton dolgozna. Bár a rendező a Brit Független Filmdíjak átadásán már beszámolt arról, hogy kipróbálta a háromdimenziós filmezést, ami nagy hatással volt rá, ő azonban elhatározta "jó kis régi vágású", kétdimenziós produkciót fog készíteni. Szerinte ugyanis a történet elég erős ahhoz, hogy az a hagyományos formában is megéljen a filmvásznon. Hooper továbbá úgy véli, a két és félórás háromdimenziós produkciót nem biztos, hogy mindenki végig tudja nézni, hiszen az nagyobb "fizikai erőfeszítést kíván", mint egy hagyományos film megtekintése.

A Victor Hugo regényén alapuló A nyomorultak főszerepeit Hugh Jackman (Jean Valjean) és Russell Crowe (Javert felügyelő) alakítják. A további szerepekben szereposztást Anne Hathaway, Eddie Redmayne - aki jelenleg II. Richárdot játssza a West Enden -, Geoffrey Rush és Helena Bonham Carter látható. Hooper büszkén mesélt arról, hogy A király beszéde a nyolcévestől a nyolcvanévesig minden korosztályban sikert aratott. Hozzáfűzte: arra törekszik, hogy A nyomorultak is mindenkit megérintsen.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Koltai Katalin feltalált egy új eszközt a gitárhoz, hogy el tudja játszani Bartók műveit is

De nemcsak Bartók, hanem a 20-21. századi zene egészen új repertoárja tárul fel Koltai Katalin új találmányának, az egyhúros kapodaszternek köszönhetően.
Vizuál

Elzavarták a Szent Márk térről a festményeit áruló Banksy-t

A Biennále miatt május eleje óta az egész művészvilág Velencére figyel, mégis mindenki elsiklott az ismert street artist felbukkanása felett. Pontosabban elsétált mellette, ahogy ez a most posztolt videójából kiderül.
Tánc

A videó, ami után soha többé nem mondod azt, hogy a balett unalmas

A Hongkong Balett alapításának 40. évfordulójára készült videó minden balettal kapcsolatos negatív sztereotípiával leszámol.
Vizuál

13 éves magyar fiú nyert díjat Cannes-ban

Százados Ábel mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért nyerte el a Legígéretesebb Fiatal Filmes díját a rangos francia filmfesztiválon.
Színház

Tiltakozik a Kritikus Céh az állami támogatások elosztása miatt, veszélyben az Átrium

A Katona és az Örkény Színház nem ad be pályázatot idén az NKA-hoz új produkció létrehozására, hogy ezzel segítse a független és befogadó színházak pénzhez jutását. Közben a Színházi Kritikusok Céhe arról ír, mind a szakma, mind a közönség lehetőségei kárt szenved a pénzosztók döntése nyomán. - CIKKÜNK FRISSÜLT!

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház operett

Az Operett új vezetése bemutatta új évadát

A 2019/20-as évad legfontosabb bemutatója a Csárdáskirálynő lesz, de Mohács tragédiája is megjelenik egy új rockmusicalben.
Zenés színház pesti vigadó

Bejelentették Royal Opera House 2019/20-as előadásait

Az élő közvetítésekből vagy ismétlésekből álló mozis évad a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaratermében dobogtatja meg a nézők szívét.
Zenés színház hír

Gustavo Dudamel vezényel majd Spielberg West Side Story-filmjében

A Bernstein-musical újabb filmfeldolgozásáról egyre többet tudunk, de még várnunk kell 2020 karácsonyáig, hogy láthassuk.
Zenés színház opera

Ingyenes szabadtéri előadással ünnepli fennállása 150. évfordulóját a Bécsi Operaház

Az előadások mellett szintén premierekkel és kiállításokkal várja az intézmény az operabarátokat május 25-én és 26-án.
Zenés színház interjú

„A Csárdáskirálynő a Monarchia egyik utolsó sóhajtása”

Könnyű beleszeretni Kálmán Imre édes melódiáiba és ezekbe a furcsa figurákba – véli Vidnyánszky Attila rendező. A Nemzeti Színház vezérigazgatója korábban többször vitt színre operát, mégis a júliusi margitszigeti Csárdáskirálynő lesz az első operettrendezése.