Zenés színház

A Pókemberen átok ül?

2010.12.23. 07:40
Ajánlom
Harmadszor sérült meg színész a Broadway-n a U2-musical egyik előadásán. VIDEÓVAL

A december 20-i, hétfő esti előadáson egy kaszkadőr, Christopher Tierney hat-nyolc méteres magasságból, hét perccel az előadás vége előtt zuhant a színpadra, mert a biztosítókötele elszakadt. A férfi egyike annak a kilenc kaszkadőrnek, akik a nagyszabású előadáson a maszkírozott hőst játsszák az akár 90 km/óra sebességet is elérő röpködést és falra mászást igénylő jelenetekben. Bordatöréssel és belső vérzéssel azonnal kórházba szállították, állapota azonban nem kritikus és már stabil. A megkérdezett nézők, akik ott voltak az előadáson, félelmetesnek, ijesztőnek minősítették az esetet.

A Julie Taymor rendezte Pókember hatvanmillió dollárt meghaladó költségvetésével a Broadway történetének legdrágább musicalje. Premierjét többször is eltolták, jelenleg - november 28. óta - a preview-k futnak. A fogadtatás egyelőre igen vegyes: a technikai hibák és a balesetek rányomják a bélyeget a nézők és a kritikusok véleményére. Hetente egymillió dollárba kerül az, hogy játsszák, így a hírek szerint öt évig kell teljes árú jegyekkel futnia ahhoz, hogy a befektetők anyagi hasznot lássanak belőle. Így csak a szerdai matinéelőadás maradt el, estétől folytatódik a show.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház magazin

Gördülő titkárság az Operában

Az Ybl-palota korszerűsítése új kihívások elé állította az Opera művészeti osztályait, a nehézségekből azonban igyekeznek előnyt kovácsolni: az Andrássy úti játszóhely kiesését az új évadban is nagyszabású turnék egész sorával tervezik ellensúlyozni.
Zenés színház opera

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Zenés színház operaház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Zenés színház interjú

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.
Zenés színház veszprémfest

José Cura: „A művészetben nincs helye a skatulyáknak”

José Cura az olasz operairodalom slágereivel és a West Side Story fináléjával tér vissza a VeszprémFestre. Ebből az alkalomból adott interjút a Fideliónak a sokoldalú művész, aki éppen Nabuccót rendez Prágában.