Zenés színház

A Sok hűhó semmiért premiere a musicalgálán

2007.03.05. 00:00
Ajánlom
A Benkő Gyula Színház tagjai és vendégeik nagyszabású gálát tartanak március végén. A műsoron jónéhány ismert musicalrészlet és Európában először a Shakespeare-drámából készült Bernard J. Taylor-mű is felcsendül. A bemutatóra eljön a zeneszerző is.

Magyarországon először hallhat a közönség az amerikai Bernard J. Taylor musicaljaiből részleteket. Ízelítőt kapunk a Büszkeség és balítélet, a Nosferatu, a vámpír és az Üvöltő szelek dalaiból, amelyeket a Broadway legnagyobb sztárjai, Claire Moore és Peter Karrie énekeltek, játszottak. Bernardról - hadd tegyünk egy kis kitérőt - érdemes megjegyezni, hogy afféle reneszánsz ember, akit nagyon sok minden vonz: volt újságíró, dolgozott a Shellnél, írt regényt, krimit, szerzett sokféle zenét, fest, kertészkedik, érdekli a szakácsművészet és a fotográfia is. Musicaljainak száma hat. Claire Moore énekesnő önálló albummal is jelentkezett a Taylor musical slágereiből, s 1993-ban az Impressions magazin a musical színpadának legnagyobb énekeseként jellemezte.

Bernard J. Taylor eme estére szánt musicaljei közt lesz olyan is, a Sok hűhó semmiért, amely a kontinensen először csendül föl a Benkő Gyula Színház tagjainak jóvoltából. A darabot Benkő Péter rendezi. A gálaest további részében ízelítőt kaphat a közönség a színház bemutatóiból (Kis herceg, Godspell), valamint jónéhány musical világsláger is elhangzik (Evita, Hair, Elisabeth, Mozart, Nyomorultak, Fame, Anna Karenina, stb.). A szereplőgárda is rendkívüli. Benkő Péter, Berkes Gabi, Udvarias Anna, Leskó János, Lőrincz Levente, Bachraty Gábor, Piroska Tímea, Rancz Laura, Rancz Lívia, Gerencsér Alexandra és Vanya Tímea mellett először hallhat a közönség musical világslágert az ország legelismertebb előadójától, Horváth Charlie-tól, aki vadonatúj albumának néhány dalát is elhozza. Demeter György is mint vendég erősíti a színház csapatát. Az est sztárja továbbá Szloboda Tibor, aki a Szabadkai Színház színész-rendezője, s egyben az Amok együttes énekese. És végezetül fellép Lőrincz Levente és Matláry Miklós is, akik az Alkonyfényben című musical néhány dalát mutatják be. (A darab ősbemutatója 2007. júliusában lesz Budapesten.) Az est rendezője és egyben a Benkő Gyula Színház alapítója: Leskó János.

(2007. március 29. 19:00 XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata Művelődési Központ (Budapest) - Szól egy dal - musicalgála; km.: Benkő Péter, Berkes Gabi, Udvarias Anna, Leskó János, Lőrincz Levente, Bachraty Gábor, Piroska Tímea, Rancz Laura, Rancz Lívia, Gerencsér Alexandra, Vanya Tímea, Horváth Charlie, Demeter György, Szloboda Tibor, Lőrincz Levente, Matláry Miklós (ének); rend.: Leskó János)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Jazz/World

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Zenés színház videó

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Zenés színház nyílt levél

Kesselyák Gergely megszólalt RockGiovanni-ügyben, és megvédte Szüts Aport

A múlt héten Kovács János és Szüts Apor nyílt leveleket váltott, most a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is tollat ragadott: „Mi történt most a RockGiovanni körül? Egy provokatív cím végre átütötte az érdektelenség és felületesség ingerküszöbét.”
Zenés színház vélemény

Miért ijednek meg a rockosított Don Giovannitól az operarajongók?

Kovács János karmester nyílt levelet fogalmazott meg Szüts Apor RockGiovanni című Mozart-átirata ellen, a kérdés felzaklatta az operarajongó facebookozókat, és rámutatott néhány fontos dologra.