Zenés színház

A Sok hűhó semmiért premiere a musicalgálán

2007.03.05. 00:00
Ajánlom
A Benkő Gyula Színház tagjai és vendégeik nagyszabású gálát tartanak március végén. A műsoron jónéhány ismert musicalrészlet és Európában először a Shakespeare-drámából készült Bernard J. Taylor-mű is felcsendül. A bemutatóra eljön a zeneszerző is.

Magyarországon először hallhat a közönség az amerikai Bernard J. Taylor musicaljaiből részleteket. Ízelítőt kapunk a Büszkeség és balítélet, a Nosferatu, a vámpír és az Üvöltő szelek dalaiból, amelyeket a Broadway legnagyobb sztárjai, Claire Moore és Peter Karrie énekeltek, játszottak. Bernardról - hadd tegyünk egy kis kitérőt - érdemes megjegyezni, hogy afféle reneszánsz ember, akit nagyon sok minden vonz: volt újságíró, dolgozott a Shellnél, írt regényt, krimit, szerzett sokféle zenét, fest, kertészkedik, érdekli a szakácsművészet és a fotográfia is. Musicaljainak száma hat. Claire Moore énekesnő önálló albummal is jelentkezett a Taylor musical slágereiből, s 1993-ban az Impressions magazin a musical színpadának legnagyobb énekeseként jellemezte.

Bernard J. Taylor eme estére szánt musicaljei közt lesz olyan is, a Sok hűhó semmiért, amely a kontinensen először csendül föl a Benkő Gyula Színház tagjainak jóvoltából. A darabot Benkő Péter rendezi. A gálaest további részében ízelítőt kaphat a közönség a színház bemutatóiból (Kis herceg, Godspell), valamint jónéhány musical világsláger is elhangzik (Evita, Hair, Elisabeth, Mozart, Nyomorultak, Fame, Anna Karenina, stb.). A szereplőgárda is rendkívüli. Benkő Péter, Berkes Gabi, Udvarias Anna, Leskó János, Lőrincz Levente, Bachraty Gábor, Piroska Tímea, Rancz Laura, Rancz Lívia, Gerencsér Alexandra és Vanya Tímea mellett először hallhat a közönség musical világslágert az ország legelismertebb előadójától, Horváth Charlie-tól, aki vadonatúj albumának néhány dalát is elhozza. Demeter György is mint vendég erősíti a színház csapatát. Az est sztárja továbbá Szloboda Tibor, aki a Szabadkai Színház színész-rendezője, s egyben az Amok együttes énekese. És végezetül fellép Lőrincz Levente és Matláry Miklós is, akik az Alkonyfényben című musical néhány dalát mutatják be. (A darab ősbemutatója 2007. júliusában lesz Budapesten.) Az est rendezője és egyben a Benkő Gyula Színház alapítója: Leskó János.

(2007. március 29. 19:00 XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata Művelődési Központ (Budapest) - Szól egy dal - musicalgála; km.: Benkő Péter, Berkes Gabi, Udvarias Anna, Leskó János, Lőrincz Levente, Bachraty Gábor, Piroska Tímea, Rancz Laura, Rancz Lívia, Gerencsér Alexandra, Vanya Tímea, Horváth Charlie, Demeter György, Szloboda Tibor, Lőrincz Levente, Matláry Miklós (ének); rend.: Leskó János)

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Rosszkedvű? – Vígjátékok karantén idejére

Nem a valóság elől menekülünk, egyszerűen csak szeretnénk egy kicsit jobban érezni magunkat. Ezért nézünk vígjátékokat és ezért ajánljuk őket. Szubjektív filmajánlónkban az HBO Go klasszikus és közelmúltbeli vígjátékaiból válogattunk.
Plusz

Hatezer műsort tesz közzé ingyenesen az MTVA

A NAVA, a Rádióarchívum és az M3 is ingyenessé tette tartalmainak egy részét, hogy komolyzene, hangoskönyvek, tévéfilmek és sorozatok által biztosítsák az igényes otthoni szórakozást.
Klasszikus

Elhunyt Krzysztof Penderecki lengyel zeneszerző

Nyolcvanhat éves korában, hosszú és súlyos betegség után vasárnap elhunyt Krzysztof Penderecki neves lengyel zeneszerző, a kortárs zene kiemelkedő alakja - közölte a lengyel sajtó.
Színház

Molnár Piroska: „A színházak nem köthetnek ki végleg az online térben”

A Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze azt mondja, hogy most is minden nap körbetelefonálják egymást Pogány Judittal és Csomós Marival, ki hogy van. Bizakodnak. Molnár Piroska arról is beszél, hogy ez a rendkívüli helyzet komoly lelki és szellemi erőpróba is, egy mentális maraton, ezért óvatosan kell bánnunk az energiáinkkal. Ő türelmes, de azért már nagyon hiányoznak neki a kollégák.
Színház

A Színházi világnapon indult az Ülj mellém! beszélgetéssorozat

A kultúra és a sport tehetségeit ülteti egy asztal mellé Fodor Annamária színművész és a Molnár Andrea táncművész új online beszélgetéssorozata. Az Ülj mellém! első adásában Udvaros Dorottya, Miklós Edit és Bercsényi Péter beszélgetnek. 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Plácido Domingo elhagyhatta a kórházat

A veterán spanyol énekes azután került kórházba Mexikóban, hogy pozitív lett a koronavírus tesztje.
Zenés színház hír

2021-re halasztják a Turandot bemutatóját a Szentmargitbányai Kőfejtőben

Giacomo Puccini Turandot című operájának 2020. július 8-i premierjét és az idei nyárra tervezett összes további előadását 2021 nyarára tolják el a szervezők. A jegyek beválthatók a következő évi időpontokra.
Zenés színház bánk bán

Online tartják meg a Bánk bán előadásaira hirdetett meghallgatást

Nemcsak az internetre költöztette a meghallgatást, de a jelentkezési határidőt is meghosszabbította a Coopera április 15-ig.
Zenés színház gyász

Elhunyt Kovács Zsuzsa

A művészt hosszas betegség után pénteken érte a halál, temetéséről később intézkednek.
Zenés színház EstiDalPosta

„Maradj otthon, hallgass zenét” – Dalposta Kolonits Klárától és Dinyés Dánieltől

Az operavilág meghatározó művészházaspárja, Kolonits Klára énekesnő és Dinyés Dániel karmester dalpostát indított a közösségi médiában, mert a zene nem némulhat el világjárvány idején sem. A mai epizódot nálunk, a Fidelio olvasói is meghallgathatják.