Zenés színház

A Szépség és a Szörnyeteg a musicalek fővárosában

2013.08.05. 10:40
Ajánlom
Hamburgban előbb kissé hűvösen, majd a premier végén kitörő ovációval fogadta a közönség Budapesti Operettszínház Szépség és a Szörnyeteg című előadását.

Lőrinczy György, a turnét vezető Pentaton Művészügynökség ügyvezetője a premiert követően elmondta, az elsősorban szakmai közönség először hűvösen reagált, de a végén állva ünnepelték az Operett társulatát. Lőrinczy György hozzátette: „Hamburgban olyan Disney-musicaleket játszanak, mint a Tarzan vagy az Oroszlánkirály, de látható itt a Rocky és Az operaház fantomja is. Ráadásul gyakorlatilag az összes, tengerjáró hajókon megtekinthető zenés színházi produkció csapata itt próbál, joggal nevezhetjük hát Hamburgot a műfaj német fővárosának. Az itteni musicalélet összes prominens képviselője eljött, tudtuk, nagy tétje lesz ennek a bemutatónak. Nehezen adták meg magukat, mint kiderült, voltak fenntartásaik eleinte azzal, hogy egy magyar társulat játszik németül, de végül felforrósodott a hangulat. A teljes nézőtér állt, hatalmas tapsvihar volt az első előadás végén - s ez azért is öröm, mert szakmai sikerről van szó".

Olyan művészek, színházi szakemberek is részt vettek a bemutatón, akik már dolgoztak különböző helyeken A Szépség és a Szörnyeteg előadásaiban. Ők úgy vélekedtek, a megszokottól eltérő, de a darabhoz nagyon hű a budapesti változat, ugyanakkor meglepte őket, hogy, bár turnéprodukcióról van szó, de rendkívül színvonalas, igényes, s különleges látvány- és vetítésvilágú az előadás. Külön kiemelték, látszik, összeszokott a csapat, egy igazi társulat látható a színpadon.

A hamburgi előadások során folytatódik az új szereplők bemutatkozása: a Szörnyeteget játszó Szentmártoni Norman ezúttal Gastonként, Siménfalvy Ágota pedig nem csak Teamamaként, hanem Madame de la Nagykomód szerepében is látható lesz. Illetve a produkció új karmestert is avatott, Bolba Tamás személyében.

A musical iránt egyébként Hamburgban is hatalmas az érdeklődés, ami nem csoda, hiszen az NDR televízió DAS! című műsora élőben jelentkezett be a próbáról, több dalt is közvetítettek, illetve kulisszatitkok is kiderültek. Homonnay Zsolt például elmesélte, a Szörnyeteg sminkje 1 óra alatt készül el, és a jelmez felvétele is további 1 órán át zajlik. Igen meleg van benne, nevezhető egy mobil szaunának - mondta Homonnay Zsolt.

C586FFE9-E714-439C-BC19-65E9B81F9C20

Szépség és a Szörnyeteg - a Budapesti Operettszínház németországi turnéja

A műsorban Németország ismert musicalszínésznőjével, Az operaház fantomja első Christine-jével, Anna Maria Kaufmannal is beszélgettek, aki elmondta, mennyire szereti A Szépség és a Szörnyeteg zenéjét, s hozzátette, a művet az Operettszínház társulata világszínvonalat képviselve mutatja be: hadd jegyezzem meg, amit a Budapesti Operettszínház csodálatos előadása is alátámaszt, hogy a musicalekben, operettekben a legnehezebb éneklési módot alkalmazzuk, éppúgy, mint az operákban, csak ebben a két műfajban táncolni, játszani és prózát mondani is tudni kell. Mindezt az Operettszínház csapata világszínvonalon teszi. Igazán megéri Hamburgba jönni, megnézni ezt az előadást, vagy éppen elutazni Berlinbe, ahol augusztus 17-én, a Waldbühne szabadtéri színpadán A Csárdáskirálynőt mutatja be ugyanez a teátrum, jómagam Szilviaként szerepelek az előadásban.

Vagyis a turnék folytatódnak. Augusztus közepén vadonatúj díszlettel debütál a német fővárosban Kálmán Imre operettje Kero rendezésében, majd a produkciót télen Tel Aviv közönsége is megismerheti, tíz alkalommal, a helyi operaházban. Kálmán Imre másik világhírű művével, a Marica grófnővel ősszel Baden-Badenbe utazik a Budapesti Operettszínház, ahová már jövő évi premierje előtt, látatlanban meghívták a Kero által rendezett Lehár-nagyoperettet, A mosoly országát. A Szépség és a Szörnyeteg is folytatja turnéját: télen Zürich, Essen és Bréma közönsége vár rá.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Jazz/World

Írók, akiknek szövegeiben ott lüktet a jazz

A jazz és az irodalom keveredéséből igazi varázsital jön létre, ha avatott kezek keverik. Olyan prózaírókat gyűjtöttünk össze, akik a jazz és az irodalom iránti szenvedélyüket igazi esszenciába oltották.
Klasszikus

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Zenés színház

Anna Nyetrebko lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége

Anna Nyetrebko orosz-osztrák sztárszoprán és férje, Yusif Eyvazov azerbajdzsán tenor lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége.
Plusz

A kínaiak ellopták a Szabadság hidat

Épül a Huawei új központja Tongkuan városában. A kínaiak európai építmények pontos mását húzták fel, köztük a Szabadság hídét.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház bécs

Anna Nyetrebko lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége

Anna Nyetrebko orosz-osztrák sztárszoprán és férje, Yusif Eyvazov azerbajdzsán tenor lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége.
Zenés színház hír

Meghirdették a XI. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekversenyt

Az operett nemzetközi népszerűsítése és új tehetségek felfedezése a célja a XI. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekversenynek.
Zenés színház premier

A Liliomfi zenés változatát mutatja be a Madách

A Liliomfi musicalváltozatát mutatja be március 23-án a Madách Színház. A zenés komédiát Szigligeti Ede műve alapján Szente Vajk írta, zenéjét Bolba Tamás szerezte.
Zenés színház gyász

Elhunyt a világhírű Wagner-énekes, Theo Adam

A német operaénekes, korának egyik nagy Richard Wagner- és Richard Strauss-előadója 92 éves volt.
Zenés színház magazin

Ma ünnepeljük a magyar musical napját

Azért esett a választás erre a napra, mert 1961. január 12-én mutatta be a Petőfi Színház az első magyar musicalt, az Egy szerelem három éjszakáját.