Zenés színház

A Virtuózok nemzetközi útja

2016.04.21. 10:58
Ajánlom
A New York-i Carnegie Hallban léphet fel a televíziós tehetségkutató győztese az Armel Opera Festival támogatásával.

A második alkalommal megrendezésre kerülő verseny győztese és az első, valamint a második korcsoport győztesei számára, az Armel Opera Festival egy-egy nemzetközi koncert lehetőségét ajánlotta fel, amely alkalmat ad arra, hogy a díjazott ifjú tehetségek bemutatkozhassanak olyan neves koncerttermekben, amelyek mind a szakma, mind a közönség szempontjából rendkívüliek.

Az Armel Opera Festival díja, amely a Virtuózok nemzetközi útját hivatott segíteni:

  • A győztes számára, koncertfellépésa New York-i Carnegie Hall-ban.
  • Az első korcsoport győztes számára koncertfellépés Londonban, a Cadogan Hallban.
  • A második korcsoport győztes számára fellépés, a Berlini Filharmonikusok koncerttermében.

Az Armel és a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató együttműködése nem új keletű, ugyanis az Armel, már az első versenyen különdíjjal jutalmazta Boros Misit, a legkisebbek korcsoportjának győztesét. A díj, amely egy fantasztikus koncert fellépés volt, 2015. december 26-án Zürichben, a Tonhalle nagytermében valósult meg, az Armel szervezésében.

Az Armel Opera Festivalt 2016-ban június 27. és július 2. között rendezik meg Budapesten. Az Armel, az opera produkciók létrehozása és bemutatása mellett egyedi koncertek szervezésével olyan nemzetközi kapcsolatrendszerre tett szert Európában és a tengeren túl is, amely szakmai körökben komoly elismerést vívott ki. A közel egy évtizedes tevékenységének legújabb kiemelkedő projektje az Európai Fesztivál Akadémia, amelynek megrendezésére az Európai Fesztivál Szövetség kérte föl az Armel Opera Festivalt. A nemzetközi találkozón, és kurzuson Európa művészeti fesztiváljainak vezetői vesznek részt Budapesten, 2016. június 2. és 8. között.

Az Armel Opera Festival idén is örömmel állt a Virtuózok mellé, hiszen céljaik azonosak. Az Armel azonban a tehetségkutatás és a klasszikus zene népszerűsítése mellett, az opera, és ezen belül a kortárs operaprodukciók széleskörű megismertetését és terjesztését is vállalja, immár kilenc éve.

Programkereső

Legolvasottabb

Könyv

Ők kapják idén a Baumgarten-emlékdíjat

Harmadik alkalommal jelentették be a Kukorelly Endre kezdeményezésére létrehozott elismerés díjazottjait. A teljes egészében közösségi adományokból finanszírozott Baumgarten-emlékdíjak átadására a vírushelyzet miatt később kerül sor.
Klasszikus

Kicsoda Oksana Lyniv, Itália első női zeneigazgatója?

A napokban kezdte meg a munkát a bolognai operaházban az ukrán Oksana Lyniv, aki az első női zeneigazgató Olaszországban. Neve a magyar közönségnek is ismerős lehet, hiszen járt már nálunk.
Színház

Anatolij Vasziljev osztályvezető lesz az SZFE-n

A világhírű orosz alkotó a színházrendező szakos hallgatók osztályvezetőjeként érkezik az intézménybe – közölte a Színház- és Filmművészeti Egyetem.
Könyv

Nyáry Krisztián tiltott szerelmekről ír

Február 14-én különleges kötet jelenik meg a Corvina Kiadó gondozásában. A Tiltott irodalom – Klasszikus irodalmi művek az azonos neműek közötti szerelemről című antológia a „Nem kötelező” sorozat második darabjaként kerül a könyvesboltok polcaira.
Színház

Némafilmek színházi köntösben

Egyedülálló produkció a színházi palettán: egy néma, fekete-fehér előadás, amely zenével és különlegesen izgalmas, a némafilmek stílusát idéző játékkal mesél, s közben a néző fantáziáját használja eszközként ahhoz, hogy kibontakozzon egy egyszerre mulatságos és megindító történet.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Zenés színház ajánló

Egy halálraítélt utolsó percei – Újra műsoron Jake Heggie operája, a Ments meg, Uram!

Mindössze egyetlen élő előadást ért meg a járványhelyzet miatt az Opera tavalyi kortárs bemutatója. Január 21-től ismét a közönség elé kerül Jake Heggie-nek az azonos című film története alapján készült operája, a Ments meg, Uram!
Zenés színház interjú

„Akkor is mosolyogni kell, amikor valami fáj” – interjú Széles Flórával

A mosoly országa Mi hercegnője után Széles Flóra egy kultikus mű, a Veszedelmes viszonyok Tourvelnéjeként debütál a Budapesti Operettszínházban. A zenedráma ősbemutatóként kerül színre a teátrumban, a két előadás közti párhuzamokról, szerelemről és az új bemutató különleges technikai megoldásairól beszélgettünk.
Zenés színház gyász

71 évesen elhunyt Maria Ewing operaénekes

1997-ben vonult vissza a színpadtól, de önálló esteken később is fellépet. Január 9-én, 71 éves korában hunyt el detroiti otthonában – számolt be róla a BBC.
Zenés színház interjú

Kegyetlen szépség a színpadon – interjú Sándor Péterrel

Sándor Péter decemberben még Koksz, a bajkeverő sárkány bőrébe bújva igyekezett eljutni Amerikába, hamarosan azonban Valmont vikomtként hódítja meg a szíveket Pierre Choderlos de Laclos regényének adaptációjában, a Veszedelmes viszonyokban. Szerelemről, nárcizmusról és legutóbbi bemutatójáról, a Rozsda Lovag és Fránya Fridáról beszélgettünk.
Zenés színház ajánló

Ady a vásznon – online premierre készül a Madách Színház

Nyáry Krisztián az idősödő Ady Endre alakját vette górcső alá, munkája nyomán pedig a költő legszeretetéhesebb korszaka jelenik meg. A film-szín-játék filmes eszközök segítségével, de a színház világát megidézve születik.