Zenés színház

A Virtuózok nemzetközi útja

2016.04.21. 10:58
Ajánlom
A New York-i Carnegie Hallban léphet fel a televíziós tehetségkutató győztese az Armel Opera Festival támogatásával.

A második alkalommal megrendezésre kerülő verseny győztese és az első, valamint a második korcsoport győztesei számára, az Armel Opera Festival egy-egy nemzetközi koncert lehetőségét ajánlotta fel, amely alkalmat ad arra, hogy a díjazott ifjú tehetségek bemutatkozhassanak olyan neves koncerttermekben, amelyek mind a szakma, mind a közönség szempontjából rendkívüliek.

Az Armel Opera Festival díja, amely a Virtuózok nemzetközi útját hivatott segíteni:

  • A győztes számára, koncertfellépésa New York-i Carnegie Hall-ban.
  • Az első korcsoport győztes számára koncertfellépés Londonban, a Cadogan Hallban.
  • A második korcsoport győztes számára fellépés, a Berlini Filharmonikusok koncerttermében.

Az Armel és a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató együttműködése nem új keletű, ugyanis az Armel, már az első versenyen különdíjjal jutalmazta Boros Misit, a legkisebbek korcsoportjának győztesét. A díj, amely egy fantasztikus koncert fellépés volt, 2015. december 26-án Zürichben, a Tonhalle nagytermében valósult meg, az Armel szervezésében.

Az Armel Opera Festivalt 2016-ban június 27. és július 2. között rendezik meg Budapesten. Az Armel, az opera produkciók létrehozása és bemutatása mellett egyedi koncertek szervezésével olyan nemzetközi kapcsolatrendszerre tett szert Európában és a tengeren túl is, amely szakmai körökben komoly elismerést vívott ki. A közel egy évtizedes tevékenységének legújabb kiemelkedő projektje az Európai Fesztivál Akadémia, amelynek megrendezésére az Európai Fesztivál Szövetség kérte föl az Armel Opera Festivalt. A nemzetközi találkozón, és kurzuson Európa művészeti fesztiváljainak vezetői vesznek részt Budapesten, 2016. június 2. és 8. között.

Az Armel Opera Festival idén is örömmel állt a Virtuózok mellé, hiszen céljaik azonosak. Az Armel azonban a tehetségkutatás és a klasszikus zene népszerűsítése mellett, az opera, és ezen belül a kortárs operaprodukciók széleskörű megismertetését és terjesztését is vállalja, immár kilenc éve.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Martha Argerich nem mondta le, hálistennek

A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjén az argentin zongoraművésznő ragyogó Beethoven-zongoraversennyel mutatta meg, hogy nem lehet megunni egy darabot akkor sem, ha 70 éve játssza.
Jazz/World

Zeneművet írt a „napalmos lánynak”, most végre élőben is előadhatta neki

1972-ben járta be a világot a vietnámi háború legsokkolóbb fotója, amin gyerekek menekülnek a bombázás elől. Tiszteletükre Hannibal Lokumbe még 1973-ban szvitet komponált, amit most élőben is előadhatott a képen meztelenül szereplő lánynak, Kim Phuc Phan Thi-nek.
Klasszikus

Szüts Apor: „A tökéletességet nem lehet, és nem is kell elérni”

Szüts Apor számára korán jött az ismertség a komolyzene világában. Több interjúban is beszélt eddigi munkásságáról, most viszont a belső munkafolyamatokról és szemléletmódjáról tudhatunk meg részleteket, amelyekről talán a lámpalázzal vagy maximalizmussal küzdő fiatal zenészek is szívesen olvasnának. Így került szóba a fejlődés, az önkritika vagy a tökéletesség nemlétének témája is.
Vizuál

Megfilmesítik a Mester és Margaritát

Bulgakov regényének mozis változatát A nagy Gatsby-t is rendező Baz Luhrmann forgatja.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház soharóza

Olyan lemez jelent meg, amire tényleg vágyott a közönsége

Lemezen is megjelenik a Tabu kollekció, a Soharóza nagy sikerű előadásának hanganyaga. Az alternatív kórus júniusban kezdett közösségi finanszírozási kampányba, december 13-tól pedig kapható az album.
Zenés színház vicces

Kiderült, mit gondol a Metropolitan Opera főigazgatója az énekesekről

Tizenhárom éve áll a New York-i operaház élén, Peter Gelb mindennel találkozott már.
Zenés színház hír

Először van női zeneigazgatója a San Franciscó-i Operának

Kim Eun Sun dél-koreai karmestert nevezték ki a San Franciscó-i Opera zeneigazgatójának. Az operaház történetében először tölti be nő ezt a posztot az intézményben.
Zenés színház musical

Látványos musical született Nikola Tesláról

Februárban mutatják be a RaM Colosseumban a Nikola Tesla – Végtelen energia című új musicalt. A kétfelvonásos, rendkívül látványos zenés darab segít felfedezni és új oldaláról megismerni a közismert név – Nikola Tesla – mögött rejtőző zsenit, életének rejtélyeit.
Zenés színház opera

Minden, amit az Operaház új évadáról tudni akar

19 premier, köztük két ős- és három magyarországi bemutató is szerepel a Magyar Állami Operaház A Francia Múzsa Szezonja elnevezésű tematikus évadában.