Zenés színház

A Virtuózok nemzetközi útja

2016.04.21. 10:58
Ajánlom
A New York-i Carnegie Hallban léphet fel a televíziós tehetségkutató győztese az Armel Opera Festival támogatásával.

A második alkalommal megrendezésre kerülő verseny győztese és az első, valamint a második korcsoport győztesei számára, az Armel Opera Festival egy-egy nemzetközi koncert lehetőségét ajánlotta fel, amely alkalmat ad arra, hogy a díjazott ifjú tehetségek bemutatkozhassanak olyan neves koncerttermekben, amelyek mind a szakma, mind a közönség szempontjából rendkívüliek.

Az Armel Opera Festival díja, amely a Virtuózok nemzetközi útját hivatott segíteni:

  • A győztes számára, koncertfellépésa New York-i Carnegie Hall-ban.
  • Az első korcsoport győztes számára koncertfellépés Londonban, a Cadogan Hallban.
  • A második korcsoport győztes számára fellépés, a Berlini Filharmonikusok koncerttermében.

Az Armel és a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató együttműködése nem új keletű, ugyanis az Armel, már az első versenyen különdíjjal jutalmazta Boros Misit, a legkisebbek korcsoportjának győztesét. A díj, amely egy fantasztikus koncert fellépés volt, 2015. december 26-án Zürichben, a Tonhalle nagytermében valósult meg, az Armel szervezésében.

Az Armel Opera Festivalt 2016-ban június 27. és július 2. között rendezik meg Budapesten. Az Armel, az opera produkciók létrehozása és bemutatása mellett egyedi koncertek szervezésével olyan nemzetközi kapcsolatrendszerre tett szert Európában és a tengeren túl is, amely szakmai körökben komoly elismerést vívott ki. A közel egy évtizedes tevékenységének legújabb kiemelkedő projektje az Európai Fesztivál Akadémia, amelynek megrendezésére az Európai Fesztivál Szövetség kérte föl az Armel Opera Festivalt. A nemzetközi találkozón, és kurzuson Európa művészeti fesztiváljainak vezetői vesznek részt Budapesten, 2016. június 2. és 8. között.

Az Armel Opera Festival idén is örömmel állt a Virtuózok mellé, hiszen céljaik azonosak. Az Armel azonban a tehetségkutatás és a klasszikus zene népszerűsítése mellett, az opera, és ezen belül a kortárs operaprodukciók széleskörű megismertetését és terjesztését is vállalja, immár kilenc éve.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.
Klasszikus

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Tánc

Februárban megnyit a Nemzeti Táncszínház várva várt új épülete

Négy év bizonytalan helyzet után február 15-én a Budapest Táncfesztivállal egybekötve adják át a nagyközönségnek az intézmény új épületét a Millenáris Parkban.
Színház

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Jazz/World

Írók, akiknek szövegeiben ott lüktet a jazz

A jazz és az irodalom keveredéséből igazi varázsital jön létre, ha avatott kezek keverik. Olyan prózaírókat gyűjtöttünk össze, akik a jazz és az irodalom iránti szenvedélyüket igazi esszenciába oltották.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház bécs

Anna Nyetrebko lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége

Anna Nyetrebko orosz-osztrák sztárszoprán és férje, Yusif Eyvazov azerbajdzsán tenor lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége.
Zenés színház hír

Meghirdették a XI. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekversenyt

Az operett nemzetközi népszerűsítése és új tehetségek felfedezése a célja a XI. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekversenynek.
Zenés színház premier

A Liliomfi zenés változatát mutatja be a Madách

A Liliomfi musicalváltozatát mutatja be március 23-án a Madách Színház. A zenés komédiát Szigligeti Ede műve alapján Szente Vajk írta, zenéjét Bolba Tamás szerezte.
Zenés színház gyász

Elhunyt a világhírű Wagner-énekes, Theo Adam

A német operaénekes, korának egyik nagy Richard Wagner- és Richard Strauss-előadója 92 éves volt.
Zenés színház magazin

Ma ünnepeljük a magyar musical napját

Azért esett a választás erre a napra, mert 1961. január 12-én mutatta be a Petőfi Színház az első magyar musicalt, az Egy szerelem három éjszakáját.