Zenés színház

A Virtuózok nemzetközi útja

2016.04.21. 10:58
Ajánlom
A New York-i Carnegie Hallban léphet fel a televíziós tehetségkutató győztese az Armel Opera Festival támogatásával.

A második alkalommal megrendezésre kerülő verseny győztese és az első, valamint a második korcsoport győztesei számára, az Armel Opera Festival egy-egy nemzetközi koncert lehetőségét ajánlotta fel, amely alkalmat ad arra, hogy a díjazott ifjú tehetségek bemutatkozhassanak olyan neves koncerttermekben, amelyek mind a szakma, mind a közönség szempontjából rendkívüliek.

Az Armel Opera Festival díja, amely a Virtuózok nemzetközi útját hivatott segíteni:

  • A győztes számára, koncertfellépésa New York-i Carnegie Hall-ban.
  • Az első korcsoport győztes számára koncertfellépés Londonban, a Cadogan Hallban.
  • A második korcsoport győztes számára fellépés, a Berlini Filharmonikusok koncerttermében.

Az Armel és a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató együttműködése nem új keletű, ugyanis az Armel, már az első versenyen különdíjjal jutalmazta Boros Misit, a legkisebbek korcsoportjának győztesét. A díj, amely egy fantasztikus koncert fellépés volt, 2015. december 26-án Zürichben, a Tonhalle nagytermében valósult meg, az Armel szervezésében.

Az Armel Opera Festivalt 2016-ban június 27. és július 2. között rendezik meg Budapesten. Az Armel, az opera produkciók létrehozása és bemutatása mellett egyedi koncertek szervezésével olyan nemzetközi kapcsolatrendszerre tett szert Európában és a tengeren túl is, amely szakmai körökben komoly elismerést vívott ki. A közel egy évtizedes tevékenységének legújabb kiemelkedő projektje az Európai Fesztivál Akadémia, amelynek megrendezésére az Európai Fesztivál Szövetség kérte föl az Armel Opera Festivalt. A nemzetközi találkozón, és kurzuson Európa művészeti fesztiváljainak vezetői vesznek részt Budapesten, 2016. június 2. és 8. között.

Az Armel Opera Festival idén is örömmel állt a Virtuózok mellé, hiszen céljaik azonosak. Az Armel azonban a tehetségkutatás és a klasszikus zene népszerűsítése mellett, az opera, és ezen belül a kortárs operaprodukciók széleskörű megismertetését és terjesztését is vállalja, immár kilenc éve.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Lányával, Norával zenél Fischer Iván a Fesztiválzenekar új évadában

A Budapesti Fesztiválzenekar bejelentette új évadát, amelynek fénypontjába Monteverdi Orfeója kerül Fischer Iván befejezésével.
Zenés színház

Miért írt új befejezést az Orfeóhoz Fischer Iván?

Valami nem stimmel Monteverdi Orfeójával. Fischer Iván több mint negyven éve ezt érzi, és most tett is érte, hogy ne így legyen: új befejezést írt hozzá. Hogy miért volt erre szükség?
Tánc

Nálunk vetítik először a Rudolf Nurejev-portréfilmet

Április 2-án egyetlen alkalommal - a Rudolf Nureyev Nemzetközi Balettverseny részeként - eredeti nyelven, angolul, felirat nélkül vetítik az Urániában a White Crow című portréfilmet, még a hivatalos, New York-i premiervetítés előtt.
Tánc

Magyar versenyzőknek is szurkolhatunk a New York-i Balettverseny döntőjében

Ma kezdődött a Valentina Kozlova International Ballet Competition döntője New Yorkban, amelyen egy táncos, egy koreográfus és egy zsűritag is képviseli hazánkat.
Könyv

Hallgassa meg a Grecsó Krisztián új regényében előforduló zenéket!

Az író Vera című regénye az 1980-as évek elején Szegeden játszódik, a kiadó egy lejátszási listával tette még átélhetőbbé a könyv atmoszféráját.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház varázsfuvola

Papagenóból Csubakka lesz ebben a Varázsfuvola-rendezésben

A legtöbbet fecsegő operahős szőrbundát és rózsaszín melllbimbókat kapott a Norvég Nemzeti Opera előadásában. Nézze meg a teljes előadást!
Zenés színház magazin

Miért írt új befejezést az Orfeóhoz Fischer Iván?

Valami nem stimmel Monteverdi Orfeójával. Fischer Iván több mint negyven éve ezt érzi, és most tett is érte, hogy ne így legyen: új befejezést írt hozzá. Hogy miért volt erre szükség?
Zenés színház opera

Edita Gruberová visszavonul

Utolsó operaelőadására készül a neves szlovák szopránénekesnő, aki a közelmúltban az Erkel Színházban is fellépett.
Zenés színház hír

101 éves korában elhunyt Bán Elemér operaénekes

A művészt a debreceni Csokonai Színház – melynek örökös tagja volt – saját halottjának tekinti.
Zenés színház hír

Kovács János az Operaház korrepetitorainak munkáját méltatta

"Szívből gratulálok nagyszerű billentyűs kollégáimnak" - írja.