Zenés színház

Adománygyűjtés a Miskolci Operafesztiválért

2011.04.18. 10:47
Ajánlom
Adománygyűjtő akciót indítottak a szűkös pénzügyi keretek közé szorított „Bartók + Verdi 2011” Miskolc Nemzetközi Operafesztivál megrendezésének segítésére.

Az Életfa Országos Egészségőrző Programot működtető INS Hungária Kft. ügyvezető igazgatója a Millióval az ország millióiért címen 2011. március 30-án közzétett felhívásában így fogalmaz: „Büszke vagyok arra, hogy a mi országunkban lehetek sikeres vállalkozó, és módomban áll tenni azért a közös ügyért, amiért már annyian tettek nagy elődeink közül.  Feladatomnak érzem hazánk közös értékeinek felkutatását és ismertté tételét a lakosság számára. Remélem, ezzel Ön is egyetért velem! Ezért kérem, tegyük meg a felajánlásunkat a magyar kultúra felvirágoztatásáért. Támogassuk egy-egymillió forinttal a „Bartók + ..." Miskolci Nemzetközi Operafesztivált, Magyarország tízmilliós lakossága érdekében! Az első egymillió forintot én ajánlom fel."

A Miskolc és az ország egyedi kulturális értékének tartott Miskolci Operafesztivált az áldozatkész mecénások a következő számlaszámra eljuttatott felajánlásaikkal támogathatják:

Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft., 3525 Miskolc, Déryné u. 1. - OTP 11734004-20444172

A Miskolci Operafesztivál támogatóit a fesztivál honlapján és kiadványain egyaránt feltünteti.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Zenés színház videó

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Zenés színház nyílt levél

Kesselyák Gergely megszólalt RockGiovanni-ügyben, és megvédte Szüts Aport

A múlt héten Kovács János és Szüts Apor nyílt leveleket váltott, most a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is tollat ragadott: „Mi történt most a RockGiovanni körül? Egy provokatív cím végre átütötte az érdektelenség és felületesség ingerküszöbét.”
Zenés színház vélemény

Miért ijednek meg a rockosított Don Giovannitól az operarajongók?

Kovács János karmester nyílt levelet fogalmazott meg Szüts Apor RockGiovanni című Mozart-átirata ellen, a kérdés felzaklatta az operarajongó facebookozókat, és rámutatott néhány fontos dologra.