Zenés színház

Alessio Vlad a Római Opera élén

2009.12.28. 06:01
Ajánlom
Nyolc hónapos keresés után megtalálták a Teatro dell'Opera di Roma új művészeti vezetőjét.

Alessio Vlad zeneszerzést a Santa Cecilia Akadémián tanult, karmesterként Franco Ferrara, Sergiu Celibidache és Bruno Campanella növendéke, majd Leonard Bernstein asszisztense volt. Asszisztens karmesterként dolgozota Spoletói Fesztiválon és a Római Operában, maestróként Montepulcianóban debütált. Neves olasz operaházak zenekarainak élén állt (Bologna, Palermo, Cagliari), dirigálta a Toscanini Zenekart, a Szicíliai Szimfonikus Zenekart, a RAI Zenekarát, valamint dolgozott többek között a Schleswig-Holstein-i, a Drezdai Filharmonikusokkal és a Weimari Staatskapellével. A Santa Cecilia Kamarazenekarral számos Puccini-, Catalani-, Pergolesi- és Vivaldi-felvételt vett lemezre.

Színházi és filmzeneszerzőként is sikeres - 1999-ben Golden Globe-bal is díjazták -, sokszor dolgozott együtt Cristina Comencinivel, Bernardo Bertoluccival (Ostrom),Franco Zeffirellivel (Egy apáca szereme, Jane Eyre, Tea Mussolinivel, Mindörökké Callas), Giorgio Ferrarával és Gianluigi Calderonéval (A fiatalság színei).

Az utóbbi években a genovai Teatro Carlo Felice, az anconai Teatro delle Muse és a nápolyi Teatro San Carlo művészeti vezetőjeként, illetve a Spoletói Fesztivál tanácsadójaként tevékenykedett.

Részlet a 2006-os Jane Eyre zenéjéből:

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Lemondott Lőrinczy György az NKA alelnöki posztjáról

Az Origo értesülései szerint Kásler Miklós miniszter elfogadta Lőrinczy György indokait a lemondást illetően.
Klasszikus

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Klasszikus

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.
Zenés színház

Kálmán Yvonne: Nem támogatom Kerényi Miklós Gábort

Közösségi oldalán jelentette be a Budapesti Operettszínház korábbi művészeti vezetője, hogy megpályázza a Nagymező utcai teátrum főigazgatói székét. Bejegyzésében Kálmán Imre lányának öt évvel ezelőtti ajánlására hivatkozik, Kálmán Yvonne azonban visszautasítja, hogy támogatná a rendező pályázatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Kálmán Yvonne: Nem támogatom Kerényi Miklós Gábort

Közösségi oldalán jelentette be a Budapesti Operettszínház korábbi művészeti vezetője, hogy megpályázza a Nagymező utcai teátrum főigazgatói székét. Bejegyzésében Kálmán Imre lányának öt évvel ezelőtti ajánlására hivatkozik, Kálmán Yvonne azonban visszautasítja, hogy támogatná a rendező pályázatát.
Zenés színház hír

Rost Andrea az otthonában fogadja a Pető-módszert alkalmazó országok nagyköveteit

A világszerte alkalmazott, hungarikummá nyilvánított Pető-módszerért dolgozik az intézet jószolgálati nagykövete, Rost Andrea. Az énekesnő szeretné, ha a zenei képzés még eredményesebben járulna hozzá a sérült gyerekek testi és szellemi fejlődéséhez.
Zenés színház nekrológ

Ódivatú búcsúztató – Mátyus Zsuzsa emlékére

Életének 85. évében elhunyt Mátyus Zsuzsa, az Operaház legendás sajtótitkára, akinek karrierje egybeforrott az Opera úgynevezett aranykorával. Albert Mária emlékezett meg róla.
Zenés színház tévé

Nézze meg a Budavári Palotakoncertet a tévében!

Ahogy minden évben, idén is volt operettgála a budai Vár Oroszlános Udvarában. Az Operettszínház sztárjai léptek színpadra Lőcsei Jenő rendezésében. Ha lemaradt róla, vagy szeretné újraélni a pillanatait, augusztus 20-án megnézheti a tévében.
Zenés színház hír

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.