Zenés színház

Alice Musicalországban

2011.05.30. 09:18
Ajánlom
A Tavaszébredés alkotói, Steven Sater és Duncan Sheik jelenleg Londonban, a National Theatre-ben dolgoznak új musicalükön, amelyet Lewis Carroll regénye inspirált.

A musical címe Alice By Heart, a felkérést pedig a londoni színháztól kapta a szövegíró Sater és a zeneszerző Sheik: a National Theatre Connections névre hallgató programjában az Egyesült Királyság ifjúsági színházai számára „fejlesztenek" darabokat. Sater úgy nyilatkozott, a musical alapvetően arról szól, mit jelent felnőni, a gyerekkort magunk mögött hagyni, s ez milyen nehézségek elé állít bennünket. Bár van Alice nevű karakter a musicalben, a szerzőpáros társulati darabot ír, amelyben a szereplők együtt mesélik a fájdalom és az elvesztés témáit sem megkerülő történetet.

Az első műhelymunkára Los Angelesben került sor, ahol tizenévesekkel dolgoztak. A jelenleg is zajló kéthetes londoni workshop alatt a forgatókönyvíró-producer Jessie Nelson (többek között a Nevem Sam, az Édesek és mostohák, illetve a Férjhez mész, mert azt mondtam filmek fűződnek a nevéhez) segíti a munkát, amelyben fiatal brit színészek közreműködnek, de részt vesz benne a Prometheus Bound zenekarból ismert Lance Horne, aki a projekt zenei vezetője.  

Steven Sater és Duncan Sheik tervei szerint júliusra elkészül az egyelőre 12 szereplőre írt darab szövegkönyve és zenéje, ezt novemberben mutatják be egy újabb workshop keretében a brit fővárosban, amelyen mintegy harminc brit ifjúsági színház művészeti vezetője kap meghívást. Az első fiatal közönséget szóló premierekre 2012 februárjában kerülhet sor, amelyet Londonban vagy New Yorkban követhet a professzionális bemutató. A kér közönséget célzó darab között történetben nem, hosszúságban azonban lesz különbség: az ifjúsági verziót hatvan-, az üzleti alapokon nyugvó produkciót kilencvenpercesre tervezik.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Lemondott Lőrinczy György az NKA alelnöki posztjáról

Az Origo értesülései szerint Kásler Miklós miniszter elfogadta Lőrinczy György indokait a lemondást illetően.
Zenés színház

Kálmán Yvonne: Nem támogatom Kerényi Miklós Gábort

Közösségi oldalán jelentette be a Budapesti Operettszínház korábbi művészeti vezetője, hogy megpályázza a Nagymező utcai teátrum főigazgatói székét. Bejegyzésében Kálmán Imre lányának öt évvel ezelőtti ajánlására hivatkozik, Kálmán Yvonne azonban visszautasítja, hogy támogatná a rendező pályázatát.
Klasszikus

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Klasszikus

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Kálmán Yvonne: Nem támogatom Kerényi Miklós Gábort

Közösségi oldalán jelentette be a Budapesti Operettszínház korábbi művészeti vezetője, hogy megpályázza a Nagymező utcai teátrum főigazgatói székét. Bejegyzésében Kálmán Imre lányának öt évvel ezelőtti ajánlására hivatkozik, Kálmán Yvonne azonban visszautasítja, hogy támogatná a rendező pályázatát.
Zenés színház hír

Rost Andrea az otthonában fogadja a Pető-módszert alkalmazó országok nagyköveteit

A világszerte alkalmazott, hungarikummá nyilvánított Pető-módszerért dolgozik az intézet jószolgálati nagykövete, Rost Andrea. Az énekesnő szeretné, ha a zenei képzés még eredményesebben járulna hozzá a sérült gyerekek testi és szellemi fejlődéséhez.
Zenés színház nekrológ

Ódivatú búcsúztató – Mátyus Zsuzsa emlékére

Életének 85. évében elhunyt Mátyus Zsuzsa, az Operaház legendás sajtótitkára, akinek karrierje egybeforrott az Opera úgynevezett aranykorával. Albert Mária emlékezett meg róla.
Zenés színház tévé

Nézze meg a Budavári Palotakoncertet a tévében!

Ahogy minden évben, idén is volt operettgála a budai Vár Oroszlános Udvarában. Az Operettszínház sztárjai léptek színpadra Lőcsei Jenő rendezésében. Ha lemaradt róla, vagy szeretné újraélni a pillanatait, augusztus 20-án megnézheti a tévében.
Zenés színház hír

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.