Zenés színház

Aranycsapat

2006.05.19. 00:00
Ajánlom
2006, Népstadion, válogatott labdarúgó-mérkőzés. A játékoskifutó mellett, a legendás H-szektorban csupán három elszánt öregember üldögél. Ugyanott ültek kamaszként 1954-ben, amikor Puskásék 7:1-re megverték az angol válogatottat.

Akkor még kint szurkolt 93.000 ember, ők pedig fiatalok voltak, szerelmesek, és azt hitték, hogy még azon a nyáron világbajnokok leszünk. Azóta eltelt jó ötven év. A fiatalság elmúlt, a szerelem elmúlt, a magyar foci meg... (szintén). A három öreg rendületlenül hiszi, hogy a sok veszteségért az élet egyszer még kárpótolja őket. És tényleg.

Röviden így összegezhető a József Attila Színház új bemutatójának, az Aranycsapat című musicalnek története. Az emlékezés visszarepíti a szereplőket ’54-be, hogy az egymásba kapcsolódó anekdoták segítségével újraéljék kamaszkoruk legszebb nyarát és telét. Megelevenedik az egykori Palatinus-strand, egy korabeli fodrászüzlet, a Szent István parki jégpálya, sok grundfoci és házibuli. A jeleneteket egy-egy legendás futballmérkőzés közvetítése foglalja keretbe (kommentátor: Fenyő Miklós). Kis magyar foci és rock and roll történelem a Made is Hungária alkotóitól.

2006. május 20. 19:00 József Attila Színház – Fenyő Miklós-Tasnádi István. Aranycsapa; szereplők: Bodrogi Gyla (Stopli bácsi), Sztankay István (Elegáns úr), Andorai Péter (Kalap), Fenyő Miklós (Szpíker), Zöld Csaba (Stopli), Miller Zoltán (Angyal Gyuri), Esztergályos Cecília (Ollállá), Tompos Kátya (Winkler Zsófi), Lévay Viktória (Winkler Mari), Blazsovszky Ákos (Cicero, Szurkoló 1), Ferencz Bálint (Karaj, Security), Gieler Csaba (Begyűjtő Putyi, Szurkoló 2), Sztarenki Pál (Unokaöcs), Újréti László (Komáromi elvtárs), Józsa Imre (Csapos), Maday Gábor (Púp Gyula), Juhász György (Pályaedző), Bárd Noémi Polli (Menyasszony); rend.: Méhes László)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Koronavírusban halt meg Böröndi Tamás

A Vidám Színpad 65 éves igazgatójának nem volt alapbetegsége - tudta meg a Blikk.
Klasszikus

Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

Idén is tíz fiatal tehetség vehette át a Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában csütörtökön, a járvány miatt online közvetített díjátadón.
Jazz/World

Debussy a klasszikus címkéje nélkül

Megjelent Harcsa Veronika, Razvaljajeva Anasztázia és Fenyvesi Márton első közös lemeze, amelyen Debussy-dalok hallhatók modern és izgalmas köntösben, úgy, ahogy még biztosan nem találkoztunk velük. Hiányzik az a hang, amit ez a megjelenés képvisel.
Vizuál

Spilák Klára rövidfilmes alakítását díjazták New Yorkban

A magyar színésznőt az SZFE hallgatójának, Rosanics Patrik diplomamunkájában nyújtott alakításáért díjazták.
Plusz

Black Friday helyett válaszd a fenntartható életet!

Fogyasztás helyett boldogság, pénz helyett élet! Ezt üzenik ismert művészek, köztük Vecsei H. Miklós, Pokorny Lia és Kollár-Klemencz László.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház ajánló

Online Mikulásünnep a Talamba Ütőegyüttessel

A Zichy Szín-Műhely Mikulás alkalmával egy igazán különleges meglepetéssel készül december 5-én és 6-án.
Zenés színház hír

Lévay Szilveszter legendás musicalje a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

2021 augusztusában ismét Budapestre érkezik Lévay Szilveszter és Michael Kunze darabja, a Mozart!. A Budapesti Operettszínházban évekig sikerrel futó musical ezúttal a Veszprémi Petőfi Színház vendégjátékaként tér vissza.
Zenés színház hír

Indul a SzínpadON – a Madách Színház újra online játszik

A nyári sikeres online bemutatóit követően újra jelentkezik a Madách Színház streaming szolgáltatása. A SzínpadON keretein belül ismét látható lesz az Örökké fogd a kezem és a Jövőre, veled, ugyanitt.
Zenés színház hír

Sikerrel mutatkozott be Londonban a k2 Színház

Meghívást kapott a Voila! Europe színházi fesztiválra a k2 Színház Búcsúkoncert című előadása. A sikeres bemutató után a Mozart Requimjére épülő, szöveg nélküli produkciót a független színházi előadásokat díjazó OffFest színházi díjra is jelölték.
Zenés színház hír

Pitti Katalin a Magyar Állami Operaház Örökös Tagjai között

Átadták az idei év kitüntetéseit az Eiffel Műhelyház Bánffy Miklós termében Magyar Opera Napja alkalmából. A hagyományosan Erkel Ferenc születésnapján tartott ünnepségen köszöntötték az Operaház új Örökös Tagját, valamint díjazták a szakma legjelentősebb képviselőit.