Zenés színház

Az Operaház átadta a belvíz- és árvízkárosultak javára gyűjtött adományösszeget

2011.03.06. 10:26
Ajánlom
A Magyar Állami Operaház idén márciusban az összefogás, a szolidaritás ünnepének adott otthont. A dalszínház világhírű magyar művészek közreműködésével, Schmitt Pál köztársasági elnök fővédnökségével jótékonysági operagálát rendezett a belvíz- és árvízkárosultak megsegítésére.

"Nagy nap a mai: az Ybl-palotában azok találkoztak, akik egyformán gondolkodnak felelősségről, szolidaritásról és érzik, tudják, hogy a művészet nemcsak kulturális missziót képes megvalósítani. Szívből remélem, hogy a mai estén mind gazdagabbá leszünk valamivel: a támogatók és rangos fellépő művészeink az adományozás örömével, az Operaház pedig azzal, hogy képes társadalmi összefogásra hívni a politikai és üzleti élet szereplőit, valamint a civil lakosságot" - emelte ki köszöntőjében Horváth Ádám miniszteri biztos.

A gálaest fellépő művészei, Komlósi Ildikó, Lukács Gyöngyi, Rost Andrea, Tokody Ilona, Banda Ádám és Bogányi Gergely, a Magyar Állami Operaház zenekara és dirigense, Győriványi Ráth György, valamint a Magyar Nemzeti Balett művészei honorárium nélkül vállalták a közreműködést.

Az estre az árvízkárosult térségek képviseletében Felsőzsolca és Edelény, a belvízkárok sújtotta települések közül Gátér polgármesterei és lakosai fogadták el a meghívást.

A gálaest bevételeiből 14 millió forint gyűlt össze. Az est kezdetéig befolyt adományösszeget a Magyar Máltai Szeretetszolgálat képviseletében Kozma Imre atya vette át szimbolikusan Horváth Ádámtól az Operaház színpadán; az adomány a szervezet közreműködésével jut el a bajbajutott, belvíz- és árvízkárosult családokhoz.

A Magyar Állami Operaház jótékonysági estjét március 6-án 22 óra 15 perctől a Magyar Televízió közvetíti. Az adás során feltüntetik a számlaszámot, amelyre péntekig, azaz március 11-éig utalhatnak további összegeket az adakozni kívánók. A jótékonysági rendezvényhez számos médiatámogató, magánszemély és Magyarország vezető nagyvállalatai mellett önkormányzatok is csatlakoztak.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Vizuál

Instagramon dokumentálta apja halálát egy fotós

Apja élete utolsó tanítását akarta átadni fiának, akinek teljesen hiányzott addigi életéből - fia pedig így, fotókon keresztül próbálta feldolgozni a tragédiát. A sorozat végül mindkettőjük számára sokkal többet adott.
Zenés színház

Amerikáig is eljutott a nagy port kavart Billy Elliot-ügy híre

Az egyik legnépszerűbb hollywoodi portál „gaygate”-ről, azaz meleg-botrányról ír az elmaradt előadásokkal kapcsolatban.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház Mörbisch

Bodor Johanna: „Minden társulatot meg kellett hódítani”

A Mörbisch-i Seefestspiele gigaméretű, 3600 négyzetméteres színpadának közepéig a kulisszából 35 lépést kell megtenni. Ez volt az első, amit rögtön kiszámolt a helyszínen Bodor Johanna, miután felkérték: idén nyáron ő legyen a koreográfusa a Marica grófnőnek a Fertő-tónál.
Zenés színház billy elliot

Amerikáig is eljutott a nagy port kavart Billy Elliot-ügy híre

Az egyik legnépszerűbb hollywoodi portál „gaygate”-ről, azaz meleg-botrányról ír az elmaradt előadásokkal kapcsolatban.
Zenés színház magazin

Gördülő titkárság az Operában

Az Ybl-palota korszerűsítése új kihívások elé állította az Opera művészeti osztályait, a nehézségekből azonban igyekeznek előnyt kovácsolni: az Andrássy úti játszóhely kiesését az új évadban is nagyszabású turnék egész sorával tervezik ellensúlyozni.
Zenés színház opera

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Zenés színház operaház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.