Zenés színház

Az operett csillagai Kassán

2007.02.28. 00:00
Ajánlom
A Kassai Állami Színházban vendégszerepelt február 28-án a Miskolci Nemzeti Színház nagy sikerű Az operett csillagai című operett gálája.

Johann Strauss, Lehár Ferenc és Kálmán Imre legnépszerűbb operettjeinek legszebb melódiái a színház művészeinek és vendégművészeinek előadásában, a teátrum tánckarának és zenekarának közreműködésével csendültek fel Kassán. A Monmartre-i ibolya, A mosoly országa, A víg özvegy, a Bajadér, a Cigánybáró, a Cigányszerelem, a Csárdáskirálynő, a Denevér, a Luxemburg grófja, a Marica grófnő, az Ördöglovas, és a Zsuzsi kisasszony betétdalaiból készített műsort Halasi Imre színházigazgató állította színpadra. A nagyszabású kétrészes gála zenei vezetője és karmestere Váradi Katalin, a szereplők között látható volt Eperjesi Erika, Seres Ildikó, Teremi Trixi, Bakai László, Bozsó József és Kincses Károly. A különleges zenei csemegét a kassai közönség február 28-a után április 1-jén, majd május 5-én láthatja.

A Miskolci Nemzeti Színház és a Kassai Állami Színház az INTERREG III. Magyarország – Szlovákia - Ukrajna Szomszédsági Program keretében meghirdetett pályázaton elnyert uniós forrásokból előadásokat cserél az idei évadban. A 2006 novemberétől 2007 májusáig tartó program darabválasztásait mindkét részről a zenés, táncos műfajok sokszínűsége jellemzi. A csereelőadásokkal méltán egészül ki a két színház külön-külön is széles repertoárja. A Miskolci Nemzeti Színház operett, musical és kortárs táncszínházi előadásokkal látogat Kassára. A műfajok remekeiből összeállított előadások igényes kikapcsolódást kínálnak a komolyabb, illetve könnyedebb szórakozásra vágyó fiatal és felnőtt nézők számára egyaránt.

2006 végén és 2007 elején Miskolc látta vendégül a Kassai Állami Színház opera- és tánctársulatát. 2007 tavaszán A kölyök című musical és az Operett csillagai című gálaest után a miskolci tánctagozat látogat el Kassára a Bolero és a Faust/Prospero című táncművekkel.

(2007. február 28., április 1., május 5., Kassai Állami Színház - Az operett csillagai – km.: Eperjesi Erika, Seres Ildikó, Teremi Trixi, Bakai László, Bozsó József, Kincses Károly, vez.: Váradi Katalin)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Koltai Katalin feltalált egy új eszközt a gitárhoz, hogy el tudja játszani Bartók műveit is

De nemcsak Bartók, hanem a 20-21. századi zene egészen új repertoárja tárul fel Koltai Katalin új találmányának, az egyhúros kapodaszternek köszönhetően.
Vizuál

Elzavarták a Szent Márk térről a festményeit áruló Banksy-t

A Biennále miatt május eleje óta az egész művészvilág Velencére figyel, mégis mindenki elsiklott az ismert street artist felbukkanása felett. Pontosabban elsétált mellette, ahogy ez a most posztolt videójából kiderül.
Tánc

A videó, ami után soha többé nem mondod azt, hogy a balett unalmas

A Hongkong Balett alapításának 40. évfordulójára készült videó minden balettal kapcsolatos negatív sztereotípiával leszámol.
Vizuál

13 éves magyar fiú nyert díjat Cannes-ban

Százados Ábel mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért nyerte el a Legígéretesebb Fiatal Filmes díját a rangos francia filmfesztiválon.
Színház

Tiltakozik a Kritikus Céh az állami támogatások elosztása miatt, veszélyben az Átrium

A Katona és az Örkény Színház nem ad be pályázatot idén az NKA-hoz új produkció létrehozására, hogy ezzel segítse a független és befogadó színházak pénzhez jutását. Közben a Színházi Kritikusok Céhe arról ír, mind a szakma, mind a közönség lehetőségei kárt szenved a pénzosztók döntése nyomán. - CIKKÜNK FRISSÜLT!

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház ajánló

Puccini ritkán hallható műve, A fecske az Operaházban

Az itáliai zeneszerző minden operáját felvonultató PucciniFeszt részeként a Kolozsvári Magyar Opera május 26-án és 27-én A fecske című darabbal vendégeskedik ez Erkel Színházban.
Zenés színház operett

Az Operett új vezetése bemutatta új évadát

A 2019/20-as évad legfontosabb bemutatója a Csárdáskirálynő lesz, de Mohács tragédiája is megjelenik egy új rockmusicalben.
Zenés színház pesti vigadó

Bejelentették Royal Opera House 2019/20-as előadásait

Az élő közvetítésekből vagy ismétlésekből álló mozis évad a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaratermében dobogtatja meg a nézők szívét.
Zenés színház hír

Gustavo Dudamel vezényel majd Spielberg West Side Story-filmjében

A Bernstein-musical újabb filmfeldolgozásáról egyre többet tudunk, de még várnunk kell 2020 karácsonyáig, hogy láthassuk.
Zenés színház opera

Ingyenes szabadtéri előadással ünnepli fennállása 150. évfordulóját a Bécsi Operaház

Az előadások mellett szintén premierekkel és kiállításokkal várja az intézmény az operabarátokat május 25-én és 26-án.