Zenés színház

Bábos Ring Salzburgban

2011.03.13. 11:17
Ajánlom
2012. március 30-án mutatják be A nibelungok gyűrűjét a Salzburgi Marionettszínházban.

A vállalkozás ötlete Gretel Aichertől, a bábszínház vezetőjétől származik, az ő tervei alapján készülnek a bábfigurák és a színpadi látvány is. A produkció rendezője a szomszédos Landestheater intendánsa, Carl Philip Maldeghem - a bábszínház idén januári, nagy sikerrel játszott bemutatója, A kis herceg is velük koprodukcióban készült -, aki elmondta, hogy a 16 óra terjedelmű tetralógiát radikálisan megrövidítették. Mivel az előadásban a bábok mellett élő énekesek és zenekar működnek közre, a hagyományostól eltérő teret alakítanak ki a bábszínházban.

868E41CE-ED2C-4639-86CC-ED5EBE5358F1

Egy órában a legjobbak - Salzburg

Maldeghem rendkívüli kihívásnak tartja a produkciót, de mint mondta: "mi elfogadtuk ezt a kihívást, azt még nem rögzítettük pontosan, hányszor adjuk elő azt a változatot, de reméljük, hogy hosszú ideig érdekelni fogja az embereket, milyen megdöbbentő szemléletváltást hoz az emberek és bábok kapcsolata ennek az óriási zenei eposznak a megjelenítésében".

A Salzburgi Marionettszínház repertoárján szerepelnek többek között Mozart-operák - Don Giovanni, Szöktetés a szerájból, Figaro házassága, A varázsfuvola, illetve a komponista legnépszerűbb melódiáira készült Egy óra Mozarttal -, Humperdinck Jancsi és Juliskája, de az operett - Johann Strauss: A denevér -, a balett - Csajkovszkij: A diótörő - és a musical sem hiányzik, utóbbi műfajban természetesen a Salzburgban forgatott A muzsika hangja című klasszikust játsszák bábbal.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház opera

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Zenés színház operaház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Zenés színház interjú

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.
Zenés színház veszprémfest

José Cura: „A művészetben nincs helye a skatulyáknak”

José Cura az olasz operairodalom slágereivel és a West Side Story fináléjával tér vissza a VeszprémFestre. Ebből az alkalomból adott interjút a Fideliónak a sokoldalú művész, aki éppen Nabuccót rendez Prágában.
Zenés színház csillagóra

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.