Zenés színház

Bemutatták Kovalik Árnyék nélküli asszonyát

2014.06.18. 11:54
Ajánlom
Kovalik Balázs rendezésében mutatták be Richard Strauss Az árnyék nélküli asszony című operáját június 14-én a Lipcsei Operaházban.

Kovalik Balázs legújabb németországi rendezését szakmai és közönségsiker fogadta - olvasható a szervezők közleményében. Mint írják, a Richard Strauss-év tiszteletére bemutatott, Az árnyék nélküli asszony című opera megrendezésének lehetőségével a lipcsei operaház Kovalik Balázs sokéves németországi művészeti munkáját is elismerte.

A produkciót nagy várakozás előzte meg, hiszen csaknem ötven év után vitték ismét színre az operát a német városban. A művet a rendező és Heike Scheele díszlettervező tizenhat fantasztikus-szürreális színpadi térben játszatja. Kovalik Balázs látványos képekkel ellenpontozza Hugo von Hofmannsthal szövegének nehezen értelmezhető részeit. Az előadás megmutatja, hogy az emberiesség lényege a szenvedésre és a részvétre való képesség.

A későromantikus opera csúcspontjának tartott, hatalmas apparátust felvonultató mű szereplői között van Burkhard Fritz (A császár), Simone Schneider (A császárné), Jennifer Wilson (A kelmefestőné), Thomas J. Mayer (Barak) és a Dajkát alakító Doris Soffel. Az előadást a színház főzeneigazgatója, Ulf Schirmer vezényli. A produkció jelmeztervezője Sebastian Ellrich. Az árnyék nélküli asszony további előadásait június 21-én, 24-én, 28-án, október 3-án és november 23-án láthatja a közönség.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Kern András előtt tiszteleg a FILMIO

A Nemzeti Filmintézet streaming platformján négy napig ingyenesen láthatunk három, Kern András főszereplésével készült magyar filmet.
Színház

Játszani kell, nem belehalni – Esztergályos Cecília 80

A Kossuth-díjas színésznő január 26-án ünnepli a 80. születésnapját. Noha legtöbben a Família Kft. című tévéfilmsorozatból ismerik, mindmáig aktív színészi pályáján szép számmal fordultak elő jelentős filmes és színházi alakítások is.
Színház

Csiby Gergely egy keményen eldurvuló válást állít színpadra az Art-Színtérben

A Rózsák háborúja című előadás lesz az első produkció, amely kifejezetten az Art-Színtér idén birtokba vett terébe készül. Az előadást február 20-án mutatják be. A rendezőt társulati létről, szabadúszásról és a készülő előadásról kérdeztük.
Színház

A színház tart egyben lelkileg és fizikailag is – Kern András 75 éves

Kern András január 28-án ünnepli a 75. születésnapját. Eleinte filmrendező szeretett volna lenni, majd miután mégis a színházat választotta, pályáját a Vígszínházban kezdte, és mindmáig aktív tagja a társulatnak.
Klasszikus

Egész napos zenepedagógiai programmal emlékeznek Lukácsházi Győzőre a Magyar Zene Házában

Fél évvel ezelőtt hatalmas veszteség érte a hazai életet, a tavaly elhunyt Lukácsházi Győzőre most koncerttel és szakmai programokkal emlékezik a Magyar Zene Háza február 4-én.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

„Minden színésznő álma egy igazi nadrágszerep” – interjú Lévai Enikővel a Mária főhadnagy bemutatója kapcsán

Lévai Enikő századik születésnapját ünneplő színháza centenáriumi gálaestjén lép színpadra február közepén, egy hónappal később pedig a Mária főhadnagy címszerepében mutatkozik be.
Zenés színház ajánló

Közeleg az Operaház Prokofjev-bemutatója, a Háború & béke

Január 28-án mutatja be a Magyar Állami Operaház Prokofjev monumentális operáját, a Háború & békét. A Genfi Nagyszínházzal koprodukcióban készült előadást a katalán rendező, Calixto Bieito állította színre.
Zenés színház magazin

Ahol a legnagyobbaknak is remegett a lába – Felfedezőúton a milánói Scalában

Új sorozatunkban a világ leghíresebb operaházaiba kalauzoljuk el olvasóinkat, megismerhetik a helyek történetét, építészeti sajátosságait, de azt is elmeséljük, nekünk milyen tapasztalataink voltak ott, és mire számítson, aki felkeresné az operajátszás ezen nevezetességeit.
Zenés színház interjú

Dinamikus, modern és mai – Beszélgetés Berzsenyi Krisztina jelmeztervezővel és Túri Erzsébet díszlettervezővel

Huszka Jenő Mária főhadnagy című operettje a 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt is tiszteleg. A Budapesti Operettszínház készülő előadásáról Berzsenyi Krisztina jelmeztervezővel és Túri Erzsébet díszlettervezővel beszélgettünk.
Zenés színház ajánló

Az Operettszínház eredeti verzióban mutatja be a Mária főhadnagyot

A férfiruhába bújt női forradalmár történetét a Magyar Operett Éve és az 1848-as események 175. évfordulója alkalmából állítják színpadra.