Zenés színház

Budapest Balett - Bolero

2007.01.15. 00:00
Ajánlom
A Budapest Balett társulata nemrég tért haza több hónapos turnéjáról. Franciaországban harminc városban összesen hetvenegy előadással szórakoztatták a közönséget, az USA-ban Boston-ban, Pittsburgh-ban, Detroit-ban, Kanadában pedig Montreal-ban és Hamiltonban léptek színpadra. A hazai közönség január 26-án láthatja őket az IBS színpadon.

Bolero - a Budapest Balett produkciója a szerelem jegyében
(Koreográfusok: Michael Kropf, Lukács András, Delbó Balázs, Demcsák Ottó)

A Budapest Balett májusi előadásainak koreográfiáit neves koreográfusok alkották, akik számtalan díjat és elismerést söpörtek be. A Harangozó díjas Lukács Andrásnak - aki jelenleg a Bécsi operaház magántáncosa - Michael Nyman zenéjére indult be a fantáziája, Delbó Balázs, aki szintén az előbb említett színház tagja a Városban című darabot álmodta meg. Demcsák Ottó a Győri Balett szintén Harangozó díjas magántáncosa és alapítótagja, a Csillagvárta című produkciójával igazi csemegét varázsol a színpadra. Ezen felül Michael Kropf - a Budapest Balett egyik alapítója - valamint a Bécsi Volksoper tánckarvezetője Ravel legismertebb zenéjére, a Bolero-ra koreografált egy mindenki számára felejthetetlen darabot.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Zenés színház ajánló

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.
Zenés színház palotakoncertek

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Zenés színház operett

Látványos show lesz a Cirkuszhercegnő a Margitszigeten

Az anekdota szerint egy rosszul elsült viccéből született Kálmán Imre nagyoperettje, a Cirkuszhercegnő, amelyet július 20-21-én játszanak a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.
Zenés színház interjú

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.