Zenés színház

Budapesti Nyári Fesztivál 2007

2007.05.18. 00:00
Ajánlom
A hagyományokhoz híven idén is változatos és művészileg magas szinten álló műsorral szórakoztatják a Budapesti Nyári Fesztivál szervezői a kikapcsolódni vágyó látogatókat. A budapesti nyárban továbbra is egyedülálló programot kínál a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpad, melyet sokszínűség, és igényes műsor jellemez.

Az idei évben is túlnyomó részben nagyszabású koncertek és zenés produkciók, nagy bemutatók kerülnek műsorra estéről-estére a Margitszigeten. Többek között Al Di Meola lemezbemutató akusztikus koncertje, a Klezmer Magic Show, a 100 Tagú Cigányzenekar koncertje, a Cotton Club Singers koncertje, az Irish Dance Experience látványos sztepptánc műsora, a XII. Duna Karnevál, és A nagyidai cigányok, az ExperiDance táncelőadásában.

Az idei év kiemelkedő produkciója a Margitszigeten a fiatal magyar szerzők darabja: a Drakula című ősbemutató Pintér Tiborral, Gallusz Nikolettel és Gesztesi Károllyal a főszerepben. A Drakula romantikus musical-dráma első társulattalálkozója és olvasópróbája nyilvánosan zajlott, a bemutatóra a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon kerül sor augusztus 16-án.

A Budapesti Nyári Fesztivál május 15-én tartott sajtótájékoztatóján a televíziók és sajtóképviselők közül sokan jelen voltak és a közreműködő színészek ezen a napon kapták kézbe először a szövegkönyvet, és rögtönzött felolvasást tartottak. A közönség és a média betekintést nyerhetett egy olyan folyamatba, amely általában a kulisszák mögött zajlik, és amely megmutatja, hogyan dolgozik egy színész, egy először kézbe kapott szövegkönyvből. Gallusz Nikolett és Gesztesi Károly is jelen voltak az eseményen, a próba Venyige Sándor rendező irányításával zajlott, ahol ő maga is szerepelt: közkívánatra ő adta elő Drakula gróf nagy dalát, melyet a musicalben a grófot alakító Pintér Tibor előadásában hallhatunk majd.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház opera

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Zenés színház operaház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Zenés színház interjú

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.
Zenés színház veszprémfest

José Cura: „A művészetben nincs helye a skatulyáknak”

José Cura az olasz operairodalom slágereivel és a West Side Story fináléjával tér vissza a VeszprémFestre. Ebből az alkalomból adott interjút a Fideliónak a sokoldalú művész, aki éppen Nabuccót rendez Prágában.
Zenés színház csillagóra

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.