Zenés színház

Bulvárújsággal a Királyi Operaházba

2008.07.29. 00:00
Ajánlom
A londoni Királyi Operaház (ROH) szezonnyitó előadására a legnagyobb példányszámú brit bulvárlap, a Sun olvasói nyerhetik meg a jegyeket.

A Királyi Operaház legolcsóbb belépői 8 (kb. 2400 Ft), a legdrágábbak 200 fontba (kb. 59000 Ft) kerülnek. Szeptember 8-án, a Covent Garden 2008/2009-es évadát indító Don Giovannira azonban a 2200 fős nézőtér egyetlen helyére sem árulnak jegyet, mert azokat kizárólag Sun olvasóinak tartják fenn. A szerencsés nyertesek, akik maximum négy jegyet igényelhetnek, 7,50 és 30 font közötti összegért nézhetik meg az előadást, amelynek karmestere Charles Mackerras, fellépői pedig Simon Keenlyside (Don Giovanni), Marina Poplavskaya (Donna Anna), Ramón Vargas (Don Ottavio), Joyce DiDonato (Donna Elvira), Kyle Ketelsen (Leporello), Robert Gleadow (Masetto), Miah Persson (Zerlina) és Eric Halfvarson (Kormányzó). A produkciót Francesca Zambello rendezte és hat éve szerepel a repertoáron.

Akinek nem kedvez Fortuna, az a szigetországban 63, a kontinensen pedig 49 moziban nézheti meg a Mozart-mű közvetítését, illetve a szezon többi opera- és balettelőadását. A mozijegyek ára mintegy 20 font.

Az intézmény szóvivője nagy várakozással tekint a kezdeményezés elé amiatt, hogy egészen új közönségréteg számára is megnyílnak a Királyi Operaház ajtajai. Az ötlet támogatói arról beszélnek, hogy az elitművészet a tömegekhez jut el, míg az ellenzők szerint a gesztussal megbántják a ROH törzsközönségét.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Tánc

Vági Bence cirkuszrendezését dicsérik Skóciában

A hét ukrán artistát felvonultató My Land című produkció az Edingburh Fringe Fesztivál közönségét már meggyőzte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház tévé

Nézze meg a Budavári Palotakoncertet a tévében!

Ahogy minden évben, idén is volt operettgála a budai Vár Oroszlános Udvarában. Az Operettszínház sztárjai léptek színpadra Lőcsei Jenő rendezésében. Ha lemaradt róla, vagy szeretné újraélni a pillanatait, augusztus 20-án megnézheti a tévében.
Zenés színház hír

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Zenés színház videó

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Zenés színház nyílt levél

Kesselyák Gergely megszólalt RockGiovanni-ügyben, és megvédte Szüts Aport

A múlt héten Kovács János és Szüts Apor nyílt leveleket váltott, most a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is tollat ragadott: „Mi történt most a RockGiovanni körül? Egy provokatív cím végre átütötte az érdektelenség és felületesség ingerküszöbét.”