Zenés színház

Bűnözők lepik el a Dóm teret

2022.08.08. 13:35
Ajánlom
Augusztus 12-én Szegedre érkezik Fred Ebb és Bob Fosse világhírű, Tony-díjas musicalje, a Chicago.

A történet az 1920-as évek Chicagójába kalauzolja a nézőket, lerántva a leplet a város sötét titkairól. Gyilkosok és pénzéhes üzletemberek járják a várost nyereség és hírnév reményében, ebben a romlott közegben pedig senki sem maradhat ártatlan.

Még a naiv Roxie Hart sem, aki, miután ráébred, hogy a Fred Caselyvel folytatott viszonya nem hozza meg számára az áhított sikereket, megöli a férfit, a gyilkosságot pedig igyekszik egyszerű gondolkodású férjére, Amos Hartra hárítani.

295738374_5607891165889154_5591381224933718248_n-133539.jpg

A szegedi Chicago próbája (Fotó/Forrás: Éder Vera / Szegedi Szabadtéri Játékok)

A terv azonban nem sikerül, és Roxie-t letartóztatják. A börtönben összeismerkedik legnagyobb példaképével, Velma Kellyvel, akire bár felnéz, pontosan tudja, hogy a szabaduláshoz rabtársa ügyvédjére, Billy Flynnre van szüksége.

Manipuláció, szerelem, árulás és pénz – ez mozgatja a börtönön belüli és kívüli életet.

A szegedi előadás főbb szerepeit Czakó Julianna, Ónodi Eszter, Janza Kata és Nagy Ervin alakítja, de színpadra lép a Konferanszié szerepében Lakatos Márk is. A darabot Béres Attila rendezi.

A Chicago hat alkalommal, augusztus 12-én, 13-én, 14-én, 18-án, 19-én és 20-án látható a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán. További információ az alábbi oldalon olvasható.

Fejléckép: jelenet a Chicago próbájáról (fotó: Éder Vera / Szegedi Szabadtéri Játékok)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Jazz/World

Shadows in the Forest, avagy milyen törékeny az élet – ALBUMPREMIER

Shadows in the Forest címmel jelent meg az MZK Publishingnál Palotás Gábor ütőhangszeres művész új marimba-albuma, amelynek a címadó dalból készült videóklipje is most a Fidelión debütál.
Színház

Pihe-puha babaszoba, nyers hús és brutalitás – Interjú Kiss-Végh Emőkével és Sodró Elizával

Mennyire határozzák meg az életünket azok a sebek, amelyeket tizenévesként szerzünk? – egyebek mellett erre keresi a választ a Darázs című krimi. Az előadásban látható két színművésszel beszélgettünk a bullying jelenségéről, a karakterekben rejlő sötétség szépségeiről, a független színházak helyzetéről, valamint arról, kedvesnek kell-e lennünk egymással.
Klasszikus

„A fiatal énekeseknek bizonyos szerepekre gondolniuk sem lenne szabad” – Elīna Garanča a pálya buktatóiról

A cseh Opera+ oldalnak nyilatkozott Elīna Garanča opera-énekesnő, a videóban arról mesélt Jan Bubák karmesternek, hogyan építette fel a karrierjét, és milyen veszélyek leselkednek egy pályakezdő művészre.
Vizuál

Párizsi éjszakák, napozó nők – A Vaszary-kiállításon jártunk

„Nem volt soha egyéb szándékom, vágyam: festeni akartam! Ez az autoszuggesztió nekem oly természetes volt, hogy annak ellenkezőjét nem is tudtam volna elgondolni” – írta naplójába Vaszary János, a 20. század egyik legnépszerűbb magyar festője, akinek kiállítása szeptember 14-től látható a Magyar Nemzeti Galériában. 
Klasszikus

Elhunyt Fodor Tamás hegedűművész

A Budafoki Dohnányi Zenekar egykori koncertmesterét, a Pesti Vigadó munkatársát váratlanul érte a halál. Egykori munkahelyei fájó szívvel emlékeztek rá.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Zenés színház magazin

Az igazi Mária főhadnagy: Lebstück Mária Ludovika, aki Jókainak mondta tollba az élettörténetét

Lebstück Mária neve elsőre talán nem cseng ismerősen, azonban Huszka Jenő Vértől pirosló ősi kard című áriáját, vagy a Ladilomot hallva egyből eszünkbe juthat egy huszárruhába öltözött fiatal nő, Mária főhadnagy.
Zenés színház ajánló

Interaktív kamaraoperát mutat be a Trafó

A Hatala Csenge Hírzárlat című regényéből készült Túszopera egyetlen alkalommal, szeptember 24-én látható a Trafóban.
Zenés színház hír

Átmenetileg bezár az Erkel Színház az elszálló rezsiárak miatt

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója az InfoRádiónak úgy fogalmazott, vakon repülnek, ködben, éjjel, ugyanis még nincsenek tisztában az összes intézményük pontos áremelkedésével. CIKKÜNK FRISSÜLT!
Zenés színház interjú

„Karakterszínésszé válni egyfajta képesség” – interjú Siménfalvy Ágotával

A 2022-es év legjobb karakterszínészének járó Honthy-díjat Siménfalvy Ágota vehette át, aki az elmúlt időszakban számos szerepben bizonyított a Budapesti Operettszínházban, októberben pedig a Jekyll és Hyde-ban lesz látható. A karakterszerepek nehézségeiről és szépségeiről, a színpadi jelenlétről, valamint a figurákban rejlő kihívásokról beszélgettünk.
Zenés színház hír

Megkérték a Jókai utcai házomlásban megsérült balerina kezét

Babácsi Benjamin az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben húzott gyűrűt Tóth Nikolett ujjára.