Zenés színház

Bűnözők lepik el a Dóm teret

2022.08.08. 13:35
Ajánlom
Augusztus 12-én Szegedre érkezik Fred Ebb és Bob Fosse világhírű, Tony-díjas musicalje, a Chicago.

A történet az 1920-as évek Chicagójába kalauzolja a nézőket, lerántva a leplet a város sötét titkairól. Gyilkosok és pénzéhes üzletemberek járják a várost nyereség és hírnév reményében, ebben a romlott közegben pedig senki sem maradhat ártatlan.

Még a naiv Roxie Hart sem, aki, miután ráébred, hogy a Fred Caselyvel folytatott viszonya nem hozza meg számára az áhított sikereket, megöli a férfit, a gyilkosságot pedig igyekszik egyszerű gondolkodású férjére, Amos Hartra hárítani.

295738374_5607891165889154_5591381224933718248_n-133539.jpg

A szegedi Chicago próbája (Fotó/Forrás: Éder Vera / Szegedi Szabadtéri Játékok)

A terv azonban nem sikerül, és Roxie-t letartóztatják. A börtönben összeismerkedik legnagyobb példaképével, Velma Kellyvel, akire bár felnéz, pontosan tudja, hogy a szabaduláshoz rabtársa ügyvédjére, Billy Flynnre van szüksége.

Manipuláció, szerelem, árulás és pénz – ez mozgatja a börtönön belüli és kívüli életet.

A szegedi előadás főbb szerepeit Czakó Julianna, Ónodi Eszter, Janza Kata és Nagy Ervin alakítja, de színpadra lép a Konferanszié szerepében Lakatos Márk is. A darabot Béres Attila rendezi.

A Chicago hat alkalommal, augusztus 12-én, 13-én, 14-én, 18-án, 19-én és 20-án látható a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán. További információ az alábbi oldalon olvasható.

Fejléckép: jelenet a Chicago próbájáról (fotó: Éder Vera / Szegedi Szabadtéri Játékok)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Cate Blanchett a Zeneakadémián járt

A világhírű színésznő nem először fordul meg az intézményben, nemrég azonban egy koncerten fedezhették fel a szemfülesek: Baráti Kristófot és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarát hallgatta meg.
Vizuál

Fotókiállítás nyílik a Magyarázat mindenre című film forgatásáról

A Képek, szavak című tárlaton különleges egységet képeznek a film forgatásán készült képek, valamint Reisz Gábor személyes, kézzel írt versei. A december 16-ig látogatható kiállítás valamennyi képe megvásárolható.
Színház

Dupla előadásokkal ünnepli utolsó karácsonyát a Kultúrbrigád az Átriumban

A Kultúrbrigád csapata utolsó átriumos decemberében sem pihen: karácsonyi hangulattal, forralt borral, finom süteményekkel és természetesen rengeteg izgalmas programmal, a nézők kedvenc előadásaival várja közönségét.
Színház

Háromszázadik alkalommal játszották Az utolsó órát a Rózsavölgyi Szalonban

December 3-án délután került sor a Rózsavölgyi Szalon Mark St. Germain darabjából készült produkció, Az utolsó óra jubileumi előadására: Jordán Tamás és Alföldi Róbert háromszázadik alkalommal álltak a közönség elé.
Jazz/World

Flavia Coelho napfényt hoz a szürke télbe

Brazíliában színpompás kulturális hatások érték, de végül Párizsban talált rá arra az egyedi zenei stílusra, amelyben jól megfér egymással a pop, a jazz, a rock, a funk és a tradicionális brazil műfajok.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Negyven százalékkal csökkenti kórusa létszámát a Bayreuthi Ünnepi Játékok

A neves Wagner-fesztivál anyagi nehézségekkel indokolta, hogy százharmincnégy fős énekkarát mindössze nyolcvan főre csökkenti. A Német Opera- és Táncegyüttesek Szövetsége azt javasolta az Ünnepi Játékok vezetőségének, fontolják meg a döntést.
Zenés színház ajánló

Eötvös Péter-ősbemutatóra készül az Opera

A zeneszerző Krasznahorkai László Az ellenállás melankóliája című regényéből írt Valuska címmel operát, amelyet december 2-án mutat be a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyháza.
Zenés színház kritika

A nevetés védelme – Ligeti-bemutató Bécsben

A Ligeti-évforduló alkalmából újabb darabbal gyarapodott a magyar művek (egyébként nem túl nagy) száma a nemzetközi operarepertoáron. A Le Grand Macabre november 17-i előadásán jártunk.
Zenés színház interjú

„A művészet mindig arra késztet, hogy változtassunk a nézőpontunkon” – interjú Stefan Herheim operarendezővel

Stefan Herheim, napjaink egyik legelismertebb rendezője, az elmúlt évad óta Bécs „második operaházának” a MusikTheater an der Wiennek az igazgatója. Händel Theodorájából kiindulva vallásról, intézményesülésről és az operai önreflexióról beszélgettünk vele.
Zenés színház kritika

Megváltástörténet a kávézóban – Händel Theodorája a MusikTheater an der Wienben

Öt ember egy kávéházban – öt történet arról, mi történhet, ha az embert megérinti a természetfeletti. Händel Theodorája nem is játszódhatott volna térben és időben közelebb a közönségéhez, mint ahogyan a bécsi MusikTheater an der Wienben színre kerül.