Zenés színház

Carreras utoljára énekel nekünk

2007.08.27. 00:00
Ajánlom
Most már szinte biztosra vehető, hogy José Carreras utolsó alkalommal lép fel Magyarországon augusztus 30-án, Pécsett. Rajongói nemcsak belföldön, hanem külföldön is nagy számban vásárolnak jegyeket a jeles eseményre, ezért a szervezők a pécsi Expo-Centerben egy újabb szektort nyitottak meg a koncertlátogatók előtt.

A nagy hármas, Luciano Pavarotti, Placido Domingo és José Carreras, vagyis a "Három Tenor" legfiatalabb tagja több mint 15 éve nem adott nagyzenekari koncertet hazánkban és most lép fel első alkalommal Budapesten kívül. A New York-i Broadway musical színpadokon is ünnepelt operaénekes műsorán a legnépszerűbb világslágerek, olasz és spanyol dalok valamint a legismertebb Puccini- és Verdi-művek szerepelnek. Az est vendége lesz Kincses Veronika nemzetközi hírű szoprán és Placido Domingo felfedezettje, Sabina Puertolas spanyol énekes.

A "Három Teonor" harmadik tagjának, Luciano Pavarottinak betegségét a hazai operabarátok aggodalommal figyelik, ezért többen úgy döntöttek, hogy megragadják az alkalmat és Pavarotti jó barátjának segítségével fejezik ki jókívánságaikat. A Pécsi Tudományegyetem zenei tanszékének ének-szakos hallgatói "óriás-képeslapot" nyújtanak majd át José Carrerasnak, amelyen saját és még sok helyi operarajongó aláírásával kívánnak jobbulást Pavarottinak. José Carreras az előzetes hírek szerint örömmel veszi át a szeretetteljes ajándékot azon az ünnepélyen, amelyen egyébként őt magát a Pécsi Tudományegyetem Díszdoktorává avatják.

(2007. augusztus 30. 20:00 Expo Center Pécs (Pécs) - José Carreras (ének) koncertje; km.: Kincses Veronika, Sabina Puertolas (ének)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Zenés színház videó

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Zenés színház nyílt levél

Kesselyák Gergely megszólalt RockGiovanni-ügyben, és megvédte Szüts Aport

A múlt héten Kovács János és Szüts Apor nyílt leveleket váltott, most a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is tollat ragadott: „Mi történt most a RockGiovanni körül? Egy provokatív cím végre átütötte az érdektelenség és felületesség ingerküszöbét.”
Zenés színház vélemény

Miért ijednek meg a rockosított Don Giovannitól az operarajongók?

Kovács János karmester nyílt levelet fogalmazott meg Szüts Apor RockGiovanni című Mozart-átirata ellen, a kérdés felzaklatta az operarajongó facebookozókat, és rámutatott néhány fontos dologra.