Zenés színház

Celeng Mária Cardiffban és Salzburgban

2013.07.17. 10:12
Ajánlom
Celeng Mária júniusban Walesben aratott sikert, augusztusban pedig a Salzburgi Ünnepi Játékok Don Carlos-előadásain lép színpadra.

Június 16-23-ig zajlott az idén éppen fennállásának harmincadik évfordulóját ünneplő BBC Cardiff Singer of the World verseny, amelyen korábban mind Bryn Terfel, mind Dmitri Hvorostovsky jelentős győzelmet aratott. A világszerte kilenc helyszínen lebonyolított válogatás eredményeként a több mint négyszáz jelentkezőből végül húsz versenyző utazhatott Walesbe, köztük Celeng Mária, aki dal kategóriában a világ öt legjobbja közé került, Händel-, Mozart- és Dvořák-áriákból álló repertoárjával pedig koncertgyőztesként végzett.

A Fekete Mária és Pászthy Júlia irányításával Budapesten, majd Gabriele Fuchs növendékeként Münchenben iskolázott énekesnő több versenyen is díjat nyert már, és csakúgy látogatta Marton Éva és Thomas Hampson, mint Nicholas Clapton és Helmut Deutsch mesterkurzusait. 2009 óta rendszeresen fellép a Művészetek Palotájában olyan karmesterekkel dolgozva együtt, mint Kocsis Zoltán, Fischer Ádám és Vashegyi György. Versailles-ban és a müncheni Prinzregententheaterben Araspe szerepét énekelte Hasse Didone abbandonatájában Michael Hofstetter vezényletével, augusztusban pedig Tebaldóként lép színpadra a Salzburgi Ünnepi Játékok Don Carlos-produkciójában, amelyben a főbb szerepeket Matti Salminen, Anja Harteros, Jonas Kaufmann és Thomas Hampson fogja alakítani. Az előadásokon a Bécsi Filharmonikusokat Antonio Pappano dirigálja majd.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

Fischl Mónika: „Vidám, színes kavalkád, sok humorral fűszerezve”

„A hazai operettjátszás koronázatlan királynője” – így mutatja be a Kult50 című kiadvány Fischl Mónikát – az emlékezetes Szilviát, Marica grófnőt, Glavári Hannát. Igazi primadonna alkat: hűvös, elérhetetlen és gyönyörűen énekel – a Palotakoncerteken is.
Zenés színház interjú

Csuha Lajos: „Még meg tudok mozdulni a színpadon”

Szíve a rockhoz, a musicalhez húzza, de magát és a közönséget is meg fogja lepni Csuha Lajos a Budavári Palotakoncereken augusztus elején. Rövid interjúnkban az előkészületekről kérdeztük, de az is kiderült, milyen új feladatok találták meg az Operettszínház záruló évadában a hetvenéves művészt.
Zenés színház interjú

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Zenés színház interjú

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Zenés színház ajánló

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.