Zenés színház

Csillagok krónikája

2005.11.18. 00:00
Ajánlom
A Csillagok krónikája (In memoriam Iván Péter) című rockopera rövidített verzióját a Madách Színház Musical Műhelye mutatta be 2004-ben, Harangi Mária rendezésében. A musicalt írta és a dalszövegeket szerezte: Kal Pintér Mihály.

A hivatalos egyházi renddel szembeforduló Miklós pap gyerekekre vigyáz, szegényeket gyámolít. A dőzsölő Páter Géb ezt nem nézi jó szemmel. Arra törekszik, hogy elhallgattassa a hegyi tanítót, cirkusszal és kenyérrel visszaszerezze az emberek bizalmát. Miklós tanítványa, a folyton kétkedő Tamás tűnik a legalkalmasabbnak Géb céljainak eléréséhez. A páter féltékenységet kelt az ifjú térítőben, és paráznasággal vádolja Miklóst. Eközben a Fáradt Lelkek Piacán feltűnik egy furcsa álarcos idegen… – röviden így foglalható össze a mű tartalma.

A musical bemutatja november 21-én, este fél kilenctől tekinthető meg a Táncsics Mihály Művelődési Házban (1238 Budapest, Grassalkovich utca 122-124.). Az előadásban többek között Barát Attila György, a Madách Színház, valamint Petridisz Hrisztosz, a Szolnoki Szigligeti Színház művésze szerepel, továbbá az egykori Varázs Hangok Gyermekkar Alapítvány musicalcsoportja tagjai és a Swinging Bach Singers együttes énekesei. További szerepekben Dósa Mátyás, Csifó Dorina, Bereczky G Zoltán, Bogárdi Beáta, Burák Ádám, Hermál Henriett hallható.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Mi az a tritónusz, és miért nevezték az ördög hangközének?

Schiff András egy interjúban nemrégen a tritónusz hangközével jellemezte Magyarországot. De vajon tudjuk, mi ez? És tényleg be volt tiltva a középkorban?
Klasszikus

A zene olyan, mint a pszichoanalízis

Fejérvári Zoltán november 20-án, illetve a rá következő két estén a Budapesti Fesztiválzenekarral lép pódiumra a Müpában. A külföldön is sikeres zongoraművész beszélgetésünkben elmondta, hogy miért jó egyedül zenélni, miért jó kamarázni, és mi köze mind ennek a pszichoterápiához.
Zenés színház

Először csendült fel az Egyesült Államokban a Bánk bán

Tizenötezer néző volt kíváncsi a magyar kultúrát népszerűsítő, vasárnap zárult kéthetes rendezvénysorozat előadásaira New Yorkban.
Klasszikus

Akit Kodály még személyesen instruált – Perényi Miklós

Azt vallja, egy zeneművet eljátszani csak a kezdet: elmélyedni, újrajátszani, folyton keresni, mint az aranyásó, ez a zenész feladata. Perényi Miklós Kult50-ben megjelent portréja.
Klasszikus

Elkápráztatnak új Rameau-lemezükkel Vashegyi György együttesei

Vashegyi György együttesei, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar lemezre vették Rameau ma már ritkaságnak számító operáját, a Naïst, és a kritika elismerését is kivívták.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház rossini

A pesarói hattyú

Százötven éve, 1868. november 13-án halt meg Gioachino Antonio Rossini, az olasz opera egyik legnépszerűbb mestere. Híres ínyenc is volt, nevét étel-kompozíciói is őrzik.
Zenés színház new york

Először csendült fel az Egyesült Államokban a Bánk bán

Tizenötezer néző volt kíváncsi a magyar kultúrát népszerűsítő, vasárnap zárult kéthetes rendezvénysorozat előadásaira New Yorkban.
Zenés színház hír

Rangos elismerést kapott Kero rendezése Szentpétervárott

Minden évben több mint kétszáz színház előadása verseng Szentpétervárott az Arany Szufita-díjért. Idén zenés kategóriában az év előadása lett a Kerényi Miklós Gábor által rendezett Monte Cristo grófja.
Zenés színház andrea bocelli

Andrea Bocelli a fiával énekel az új slágerlistás lemezén

Tíz év után először szerepel klasszikus zenei album az amerikai slágerlista élén, igaz, ez is crossover. Bocelli hamarosan Magyarországra jön, de a rajongói most nem is érte, hanem a fiáért vannak oda.
Zenés színház kult50

Aki operára cserélte a könnyűzenét: László Boldizsár

Számára a műfaji váltás szinte gombnyomásra történt, persze egyik területen sem spórolhatta meg a befektetett munkát. László Boldizsár Kult50-ben megjelent portréja.