Zenés színház

Csillagok krónikája

2005.11.18. 00:00
Ajánlom
A Csillagok krónikája (In memoriam Iván Péter) című rockopera rövidített verzióját a Madách Színház Musical Műhelye mutatta be 2004-ben, Harangi Mária rendezésében. A musicalt írta és a dalszövegeket szerezte: Kal Pintér Mihály.

A hivatalos egyházi renddel szembeforduló Miklós pap gyerekekre vigyáz, szegényeket gyámolít. A dőzsölő Páter Géb ezt nem nézi jó szemmel. Arra törekszik, hogy elhallgattassa a hegyi tanítót, cirkusszal és kenyérrel visszaszerezze az emberek bizalmát. Miklós tanítványa, a folyton kétkedő Tamás tűnik a legalkalmasabbnak Géb céljainak eléréséhez. A páter féltékenységet kelt az ifjú térítőben, és paráznasággal vádolja Miklóst. Eközben a Fáradt Lelkek Piacán feltűnik egy furcsa álarcos idegen… – röviden így foglalható össze a mű tartalma.

A musical bemutatja november 21-én, este fél kilenctől tekinthető meg a Táncsics Mihály Művelődési Házban (1238 Budapest, Grassalkovich utca 122-124.). Az előadásban többek között Barát Attila György, a Madách Színház, valamint Petridisz Hrisztosz, a Szolnoki Szigligeti Színház művésze szerepel, továbbá az egykori Varázs Hangok Gyermekkar Alapítvány musicalcsoportja tagjai és a Swinging Bach Singers együttes énekesei. További szerepekben Dósa Mátyás, Csifó Dorina, Bereczky G Zoltán, Bogárdi Beáta, Burák Ádám, Hermál Henriett hallható.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Szergej Polunyin elvesztette a józan eszét?

Először a mellkasára tetováltatta egy politikus arcképét, majd homofób és kirekesztő üzeneteket posztolt Instagram oldalán. A táncvilág komoly aggodalmát fejezte ki a táncos mentális állapota miatt.
Vizuál

Pont a Mona Lisánál nem működik a Mona Lisa-hatás

Leonardo da Vinci híres portréjához számos rejtély kapcsolódik a hölgy személyétől a mosoly okáig. Az egyik legutóbbi kutatás annak járt utána, tényleg követi-e a tekintetével a titokzatos asszony a nézőit.
Tánc

25 éve halt meg Róna Viktor, aki még Nurejevvel is jó barátságot ápolt

Adottságai egyáltalán nem predesztinálták a balettművész-pályára, szorgalmának köszönhetően mégis világhírnévre tett szert az 1994. január 15-én elhunyt Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas balettművész, aki Rudolf Nurejev pályájának is meghatározó alakja volt.
Klasszikus

Nem gyöngyszem, gyémánt – 25 éve hunyt el Cziffra György

Huszonöt éve, 1994. január 15-én hunyt el meg Franciaországban Cziffra György zongoraművész, akit gyakran emlegetnek Liszt Ferenc méltó, sőt egyetlen igazi örököseként.
Klasszikus

Gilbert Varga debütáló koncertje

Vezető karmesterként első alkalommal dirigálja a Pannon Filharmonikusokat a Maestro január végén a Müpában.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház premier

A Liliomfi zenés változatát mutatja be a Madách

A Liliomfi musicalváltozatát mutatja be március 23-án a Madách Színház. A zenés komédiát Szigligeti Ede műve alapján Szente Vajk írta, zenéjét Bolba Tamás szerezte.
Zenés színház gyász

Elhunyt a világhírű Wagner-énekes, Theo Adam

A német operaénekes, korának egyik nagy Richard Wagner- és Richard Strauss-előadója 92 éves volt.
Zenés színház magazin

Ma ünnepeljük a magyar musical napját

Azért esett a választás erre a napra, mert 1961. január 12-én mutatta be a Petőfi Színház az első magyar musicalt, az Egy szerelem három éjszakáját.
Zenés színház opera

Megházasodott Jonas Kaufmann

Elnézést a bulvárhírért, de sok Jonas Kaufmann-rajongó olvas minket, ezért nekik fontos lehet. A világhírű tenor elkelt!
Zenés színház magazin

Egy női párbaj és egy gyorsan megírt operett története: Luxemburg grófja

Újra látható az Operettszínházban Lehár Ferenc klasszikusa, a Luxemburg grófja, főszerepben Fischl Mónikával. Az ünnepelt énekesnőről és az öregecske udvarlójáról, és persze az igaz és nem annyira igaz szerelemről és a nagy tévedésekről szóló operett, a műfaj egyik legmulatságosabb története.