Zenés színház

Csillagpor és musical

2012.04.24. 13:00
Ajánlom
25 világhírű musical, 33 világságer, 120 művész egy színpadon: ez a StarDust - a Musical Show. Legyen a Fidelio vendége az esten!

A Stardust - a Musical Show egy eddig példa nélküli kezdeményezés, amely a zenés színház történetének legnagyobb slágereit, a Macskák, az Evita, a Miss Saigon, a Chicago vagy a Mamma Mia! musicalek közkedvelt dalait vonultatja fel. A dalok a hazai musicalélet négy jeles képviselője, Mahó Andrea, Szűcs Kinga, Csengeri Attila és Egyházi Géza előadásában, a Várkonyi Mátyás által vezetett Győri Filharmonikus Zenekar kíséretében csendülnek fel. A hangzás mellett a látványos színpadtechnika és a professzionális hangtechnika segíti az élményt. 

"Örömmel veszek részt a produkcióban, mert az alkotók és a közreműködők névsora garancia a minőségre, ésegy olyan csapatban dolgozhatok, melynek tagjai nem csak szakmailag állnak közel hozzám, hanem emberileg is" - mondta Csengeri Attila, a Madách Színház színésze. "Mindhárom művész régi barátom és kollégám, akikkel már sok mindent éltem meg. Nagyon szeretek velük dolgozni!"- árulta el Mahó Andrea, akit a Madách Színházban és a Győri Nemzeti Színházban láthat a közönség. "A Stardust Show attól egyedülálló, hogy a musical szerelmesei egy csodálatos estét tölthetnek majd el a kedvenc dalaikat hallgatva, ám a show után mégis egészen új értelmet ad a régi daloknak a friss hangszerelés és előadási stílus, a nagyzenekar és az újszerű látványvilág" - mesélte Szűcs Kinga, a Pesti Magyar Színház művésze. "Pár évvel ezelőtt még álmomban nem gondoltam volna, hogy egy ilyen hatalmas és nívós show szólistájaként állok színpadon" - fogalmazott Egyházi Géza, akit többek között a Vámpírok bálja és a Nyomorultak főszerepeiben láthattak a nézők.

Kérdésünk: Az alábbiak közül melyik nem Andrew Lloyd Webber darabja?

A május 1. éjfélig helyesen válaszoló olvasóink közül öten tekinthetik meg partnerükkel a május 18-i show-t a SYMA Csarnokban.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Klasszikus

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.
Könyv

950 személy számára állítottak ki igazolást arról, hogy Arany János rokona

Nem várt fordulat az Arany-kutatásban: az egyházi anyagkönyvek vizsgálata alapján akár 2000 élő rokona is lehet a költőnek, igaz, mind oldalági.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Zenés színház videó

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Zenés színház nyílt levél

Kesselyák Gergely megszólalt RockGiovanni-ügyben, és megvédte Szüts Aport

A múlt héten Kovács János és Szüts Apor nyílt leveleket váltott, most a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is tollat ragadott: „Mi történt most a RockGiovanni körül? Egy provokatív cím végre átütötte az érdektelenség és felületesség ingerküszöbét.”
Zenés színház vélemény

Miért ijednek meg a rockosított Don Giovannitól az operarajongók?

Kovács János karmester nyílt levelet fogalmazott meg Szüts Apor RockGiovanni című Mozart-átirata ellen, a kérdés felzaklatta az operarajongó facebookozókat, és rámutatott néhány fontos dologra.