Zenés színház

EDIT2008 – IV. Nemzetközi Táncfilm Fesztivál

2008.10.16. 00:00
Ajánlom
A negyedik alkalommal kerül megrendezésre az EDIT Nemzetközi Táncfilm Fesztivál, ami jelzi, hogy ez a sajátos és nagy múltú műfaj nem egyszerűen életképes a 21. század elején, de kifejezetten jól érzi itt magát.
Miként az eddigi években, ezúttal is különleges csemegéket kínál az idén négynapos rendezvény. A korábbi évek legsikeresebb alkotásaiból készített válogatáson kívül idén is lesz múltidézés, és idén is jelen lesznek a műfaj legjelentősebb hazai és külföldi képviselői. A Nemzeti Kulturális Alap által 2007-ben először kiírt táncfilmes pályázaton nyertes munkákon kívül láthatóak lesznek a közelmúltban elkészült, legizgalmasabb magyar, lengyel és szlovák alkotások, valamint az Európát behálózó Pépinières européennes pour jeunes artistes nemzetközi művészeti hálózat művészpalántáinak munkái is. A szakmai beszélgetésekkel és találkozókkal tarkított igen gazdag programból két filmet muszáj kiemelni: Banovich Tamás 1964-es nagyszabású táncfilmjét, a cannes-i Arany Pálmáért versenyben lévő Az életbe táncoltatott leányt, valamint Péterffy András 2003-as filmjét, amit Diószegi László Brassói pályaudvar című legendás előadásából készített.

Kapcsolódó programok:

Október 16–19. 10.00–18.00 - Táncfilm-workshop
Elmélet és gyakorlat. Filmes utómunkák. A táncfilm műfajának sajátosságai.
Előzetes jelentkezés: workshop@c3.hu
Október 16–19. - 8.00–22.00 - Animata Balerina
A Kitchen Budapest által kifejlesztett valós idejű mozgásinstalláció, mellyel néhány perc erejéig magunk is balett-táncossá válhatunk.
Táncakciók - Vetítések előtt a mozi tereiben
Táncfotó - Kiállítás

(2008. október 16–19. - Toldi mozi
EDIT2008 – IV. Nemzetközi Táncfilm Fesztivál)

 

 

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Tóth Krisztina és Az arany ember: Hogyan jutottunk idáig?

Be akarja tiltani Jókait? Ki a felelős azért, hogy most mindenki irodalom kapcsán „anyázik” az interneten? Megválaszolunk mindent, amit tudni akar, de eddig nem mert megkérdezni Tóth Krisztina és a Jókai-rajongók összecsapásáról.
Vizuál

Lenyűgöző és groteszk életképeken elevenedik meg a szocializmus Budapestje

Ezernyolcszáz fotó került fel a Fortepan archívumába, amiket Kereki Sándor fotós, újságíró készített a hatvan-hetvenes években. Nézze meg galériánkat!
Vizuál

Stork Natasa: „Eddig három olyan nemzetközi díjat kaptam, amit postán küldtek el”

Szerdán kezdetét vette a 71. Berlinale a European Shooting Stars 2021 Kick Off rendezvénnyel, amely azzal a céllal jött létre, hogy bemutassa az adott év legtehetségesebb fiatal színészeit és színésznőit a filmvilág nagyjainak. Köztük van Stork Natasa is, aki budapesti otthonában ülve fogadja három napot át a világsajtót és a legnevesebb casting ügynökségeket.
Színház

Az Alkotmánybíróság elé kerül az SZFE modellváltásának ügye

A Fővárosi Törvényszék az SZFE modellváltását előkészítő törvény semmissé tételét indítványozza az Alkotmánybíróság előtt. Erről az SZFE HÖK tájékoztatta a nyilvánosságot péntek este.
Jazz/World

Első ízben adják át a Fonó-díjakat

A jazz és a népzene művészeit, produkcióit díjazza a Fonó. Vasárnap online formában tekinthetik meg a nézők a díjátadót.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Az autósmozik mintájára autósszínházat terveznek Manchesterben

Musical koncertekkel indulna a nyári színházi szezon Manchesterben, ahol mindenki élőben, de biztonságban, a saját autójában ülve élvezhetné az előadásokat.
Zenés színház ajánló

Börtöndráma az Operaházban

A megrázó erejű Ments meg, Uram! (Dead Man Walking) című Jake Heggie-operával folytatódik az Opera Otthonra fizetős streamsorozata. Az Almási-Tóth András rendezte produkció szombaton Meláth Andrea és Sólyom-Nagy Máté főszereplésével látható.
Zenés színház magazin

Óda a magyarokhoz – 240 éve mutatták be Joseph Haydn A hűség jutalma című operáját

1779-ben leégett a fertődi Esterházy kastélyhoz tartozó színház. E sajnálatos esemény nyomán azonban egy igazán különleges zenemű született: Haydn új nagyoperája, A hűség jutalma csendült fel először az újranyitott teátrumban.
Zenés színház interjú

„Az egyetemes Bóni-életérzést kerestem” – interjú Erdős Attilával

Erdős Attila operaénekesi feladatai mellett a Budapesti Operettszínházban táncoskomikusként is bemutatkozhatott, a Kékszakáll Popolanija után többek között a Vidnyánszky Attila rendezte Csárdáskirálynő Bónijaként láthatta őt a közönség. Az indulásról, zenei kalandozásokról és az operett műfajának sokszínűségéről beszélgettünk.
Zenés színház hír

Először neveztek ki női zeneigazgatót Szentpétervár történelmi színházában

A szentpétervári Mihajlovszkij Színház zeneigazgatója lett Alevtina Ioffe, aki több rangos német színházban is bemutatkozott már. Ilyen magas pozíciót még nem kapott női dirigens Oroszországban.