Zenés színház

EDIT2008 – IV. Nemzetközi Táncfilm Fesztivál

2008.10.16. 00:00
Ajánlom
A negyedik alkalommal kerül megrendezésre az EDIT Nemzetközi Táncfilm Fesztivál, ami jelzi, hogy ez a sajátos és nagy múltú műfaj nem egyszerűen életképes a 21. század elején, de kifejezetten jól érzi itt magát.
Miként az eddigi években, ezúttal is különleges csemegéket kínál az idén négynapos rendezvény. A korábbi évek legsikeresebb alkotásaiból készített válogatáson kívül idén is lesz múltidézés, és idén is jelen lesznek a műfaj legjelentősebb hazai és külföldi képviselői. A Nemzeti Kulturális Alap által 2007-ben először kiírt táncfilmes pályázaton nyertes munkákon kívül láthatóak lesznek a közelmúltban elkészült, legizgalmasabb magyar, lengyel és szlovák alkotások, valamint az Európát behálózó Pépinières européennes pour jeunes artistes nemzetközi művészeti hálózat művészpalántáinak munkái is. A szakmai beszélgetésekkel és találkozókkal tarkított igen gazdag programból két filmet muszáj kiemelni: Banovich Tamás 1964-es nagyszabású táncfilmjét, a cannes-i Arany Pálmáért versenyben lévő Az életbe táncoltatott leányt, valamint Péterffy András 2003-as filmjét, amit Diószegi László Brassói pályaudvar című legendás előadásából készített.

Kapcsolódó programok:

Október 16–19. 10.00–18.00 - Táncfilm-workshop
Elmélet és gyakorlat. Filmes utómunkák. A táncfilm műfajának sajátosságai.
Előzetes jelentkezés: workshop@c3.hu
Október 16–19. - 8.00–22.00 - Animata Balerina
A Kitchen Budapest által kifejlesztett valós idejű mozgásinstalláció, mellyel néhány perc erejéig magunk is balett-táncossá válhatunk.
Táncakciók - Vetítések előtt a mozi tereiben
Táncfotó - Kiállítás

(2008. október 16–19. - Toldi mozi
EDIT2008 – IV. Nemzetközi Táncfilm Fesztivál)

 

 

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház opera

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Zenés színház operaház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Zenés színház interjú

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.
Zenés színház veszprémfest

José Cura: „A művészetben nincs helye a skatulyáknak”

José Cura az olasz operairodalom slágereivel és a West Side Story fináléjával tér vissza a VeszprémFestre. Ebből az alkalomból adott interjút a Fideliónak a sokoldalú művész, aki éppen Nabuccót rendez Prágában.
Zenés színház csillagóra

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.