Zenés színház

Eközben Bécsben

2014.03.27. 15:43
Ajánlom
Hat premierrel készül a 2014-2015-ös évadban a Bécsi Állami Opera. Az évadtervet Dominique Meyer igazgató ismertette.

Októberben mutatják be Wolfgang Amadeus Mozart Idomeneóját Christoph Eschenbach vezényletével, Michael Schade, Margarita Gricskova, Maria Bengtsson és Chen Reiss előadásában. Novemberben kerül színpadra Muszorgszkij Hovanscsina című operája Lev Dogyin rendezésében, a karmester Szemjon Bicskov. Az év zárásaként december végén Franz Welser-Möst főzeneigazgató ragad karmesteri pálcát Giuseppe Verdi Rigolettójának premierjén. 

Szintén Welser-Möst dirigálja 2015 márciusának premierjét, Richard Strauss Uwe Eric Laufenberg által színpadra állított Elektráját. Áprilisban Donizetti Don Pasqualéját mutatja be a Staatsoper. Az előadás karmestere Jesús López Cobos lesz. szezon egyik csúcspontja Thomas Ades A vihar című kortárs Shakespeare-adaptációja, amelyet először mutatnak be Ausztriában. 

A Bécsi Állami Opera következő szezonjának programjában balett premierek, illetve egy gyermekopera is szerepel. Százhuszonnégy év után először lesz látható Albert Lortzing Undine című operája, amelyet Alexander Medem rendezett, a karmesterként pedig Johannes Wildner működik közre. 

Az operaház megemeli a jegyek árát: öt százalékkel lesznek drágábbak, az állójegyek ára viszont nem változik - mondta el a igazgató.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Klasszikus

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Jazz/World

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház operaház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Zenés színház interjú

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.
Zenés színház veszprémfest

José Cura: „A művészetben nincs helye a skatulyáknak”

José Cura az olasz operairodalom slágereivel és a West Side Story fináléjával tér vissza a VeszprémFestre. Ebből az alkalomból adott interjút a Fideliónak a sokoldalú művész, aki éppen Nabuccót rendez Prágában.
Zenés színház csillagóra

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Zenés színház Swingoperett

Swingoperett – Egy este az operett sztárjaival a Benczúr Palota platánfái között

A Benczúr Kerti Esték részeként június 27-re meghirdetett, különleges előadáson fellép Felföldi Anikó, Fischl Mónika, Simon Panna, Bálint Ádám és Homonnay Zsolt, a zenei aláfestést Bársony Bálint és zenekara szolgáltatja.