Zenés színház

Életveszélyes fenyegetés az Operaházban - Kesselyák is lemondott

2006.05.23. 00:00
Ajánlom
Életveszélyesen megfenyegette a Közalkalmazotti Tanács elnökét az Operaház főigazgatója. A történtekről, a történtek igazságáról csak Rácz István nyilatkozott, mivel Hegyi Árpád Jutocsa elhárította az érdeklődést.

Rácz István operaénekes, a Magyar Állami Operaház Közalkalmazotti Tanácsának elnöke rádiónknak elmondta, múlt héten szerdán, A nürnbergi mesterdalnokok főpróbája után ismerőseivel vacsorázott egy étteremben. Asztaluknál egyszer csak megjelent az Operaház főigazgatója, Hegyi Árpád Jutocsa, aki azt mondta Rácz Istvánnak: „Itt vagy te, egy erkölcsi, művészi nulla, mit keresel az Operában, soha életedben nem voltál komoly művész, mindig csak heted-, nyolcadvonalbeli énekes.”

- Ezt követően közölte, ha nem hagyok fel „közalkalmazotti dolgaimmal”, és nem mondok le az elnökségről, akkor ő, mint a Magyar Állami Operaház főigazgatója, el fog engem tiporni, ellehetetlenít, kirúg – így Rácz István, aki hozzátette, Hegyi Árpád Jutocsa azt is mondta, „elvágom a torkodat”.

A hétfői sajtótájékoztatón a Magyar Rádió rá akart kérdezni az ügyre, de a főigazgató elrohant, mondván, életben van a moratórium közte, Keveházi Gábor és Kesselyák Gergely között, ezért csak a jövő évad terveiről nyilatkozik.

Közben benyújtotta lemondását Kesselyák Gergely az Operaház fő-zeneigazgatója. Ezzel egy kivétellel távozott posztjáról Hegyi Árpád Jutocsa valamennyi kinevezett vezetőtársa a dalszínház éléről. Kesselyák Gergely azzal indokolta döntését, hogy a pályázatában leírt alapelvek nem érvényesülhetnek.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Plusz

Lemondott Lőrinczy György az NKA alelnöki posztjáról

Az Origo értesülései szerint Kásler Miklós miniszter elfogadta Lőrinczy György indokait a lemondást illetően.
Klasszikus

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Vizuál

Réz András: Az utolsó mozielőadás

Nem kell pánikolni, ez az írás nem Peter Bogdanovich azonos című 1971-es filmjének elemzése. És nem is apokaliptikus vízió, amelyben az utolsó mozielőadást a világvége miatt nem követik továbbiak. Hanem Réz András elmélkedik a mozi jövőjéről.
Klasszikus

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház nekrológ

Ódivatú búcsúztató – Mátyus Zsuzsa emlékére

Életének 85. évében elhunyt Mátyus Zsuzsa, az Operaház legendás sajtótitkára, akinek karrierje egybeforrott az Opera úgynevezett aranykorával. Albert Mária emlékezett meg róla.
Zenés színház tévé

Nézze meg a Budavári Palotakoncertet a tévében!

Ahogy minden évben, idén is volt operettgála a budai Vár Oroszlános Udvarában. Az Operettszínház sztárjai léptek színpadra Lőcsei Jenő rendezésében. Ha lemaradt róla, vagy szeretné újraélni a pillanatait, augusztus 20-án megnézheti a tévében.
Zenés színház hír

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Zenés színház videó

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.