Zenés színház

Elkezdődött az idei Armel Operaverseny

2011.04.06. 13:47
Ajánlom
Budapesten és Párizsban már megrendezték a verseny első fordulóit, amelyeket Cyril Diederich felügyelt. A Marseille-i Opera zeneigazgatója Los Angelesbe és New Yorkba is elutazik, hogy a versenyzők kiválasztását irányítsa.

2011. március 31-én vette kezdetét az Armel Operaverseny és Fesztivál budapesti első fordulója. A Francia Intézetben tartott kétnapos válogatás során a zsűriben Cyril Diederich (a L'Opéra de Marseille zeneigazgatója, több jelentős francia operaház karmestere), valamint Kesselyák Gergely (a Magyar Állami Operaház karmestere, a verseny zenei szakértője) foglalt helyet. Párizsban a Théâtre du Châtelet-ben április 4-én és 5-én hallgatta meg a jelentkezőket Cyril Diederich és Diane Polya-Zeitline, az Opéra de Vichy igazgatója, míg Los Angelesben április 7-én és 8-án, New Yorkban április 18-án és 19-én helyi művészeti bizottságok segítségével bonyolítják a meghallgatásokat.

Az összes első fordulós helyszínen való részvétel után Cyril Diederich döntést hoz arról, hogy ki lesz az a harminc versenyző, aki a szegedi második fordulóban a versenyprodukciók rendezői és az operaházak képviselői előtt, elsősorban színészi képességeik alapján mérettetheti meg magát. A legjobbak a versenyprodukciók főszerepeiben mutatkoznak be a résztvevő operaházakban, illetve a szegedi döntőben.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Tánc

Vági Bence cirkuszrendezését dicsérik Skóciában

A hét ukrán artistát felvonultató My Land című produkció az Edingburh Fringe Fesztivál közönségét már meggyőzte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház tévé

Nézze meg a Budavári Palotakoncertet a tévében!

Ahogy minden évben, idén is volt operettgála a budai Vár Oroszlános Udvarában. Az Operettszínház sztárjai léptek színpadra Lőcsei Jenő rendezésében. Ha lemaradt róla, vagy szeretné újraélni a pillanatait, augusztus 20-án megnézheti a tévében.
Zenés színház hír

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Zenés színház videó

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Zenés színház nyílt levél

Kesselyák Gergely megszólalt RockGiovanni-ügyben, és megvédte Szüts Aport

A múlt héten Kovács János és Szüts Apor nyílt leveleket váltott, most a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is tollat ragadott: „Mi történt most a RockGiovanni körül? Egy provokatív cím végre átütötte az érdektelenség és felületesség ingerküszöbét.”