Zenés színház

Elkezdődött az Operaház adománygyűjtő programsorozata

2011.12.12. 12:00
Ajánlom
Óriás karácsonyfával, adventi faházikókkal, mézeskalács-árusítással, forralt bor- és teaméréssel, adománygyűjtéssel és mézeskalácsszív versennyel várja az ünnepeket az Operaház. A december 10-én 17 órakor indult, kéthetes szabadtéri programsorozaton az Opera vezetősége és művészei árulják a forró italokat.

A nyitónapon a pult mögé Kolonits Klára operaénekesnő, Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója és Ókovács Szilveszter kormánybiztos állt be, aki előzetesen elmondta: „Az Operaház nagyon sok dolgozója, balettművészek és operaénekesek mind első szóra, örömmel csatlakoztak a szeretet.éhség. nevű adventi adománygyűjtő kampányhoz. A művészi érzékenységnek az is része, hogy reflektálunk a társadalom körülöttünk zajló problémáira." Már az első napon sokan gyűltek össze, hogy meghallgassák az Operaház kórusából szerveződött énekegyüttest, majd sorba álltak az emberek, hogy vegyenek a mézeskalácsból és a forró italokból, amelyek árával rászorulókat támogatnak. Egészen december 23-áig, délutánonként 17 és 18 óra között az Operaház neves művészei várják az adventi házikókban az érdeklődőket (az árusítás ennél tovább, egészen 20 óráig tart). A nyitónapon a 15 méteres karácsonyfa már teljes díszben, kivilágítva állt az Andrássy úton, köszönhetően az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, valamint a Fővárosi és Érdi Tűzoltóság munkatársainak, akik odaszállították és daruskocsival felállították, majd feldíszítették a 15 méteres ezüstfenyőt, egy zsámbéki házaspár ajándékát.

A forralt bor- és teakimérésben délutánonként többek közt Miklósa Erika, Héja Domonkos, Solymosi Tamás, Bretz Gábor, Bajári Levente, Szegedi Csaba, Apáti Bence és Felméry Lili várja az adományozókat. Az árusítást karácsonyi dalok színesítik. A budapesti iskolákból érkező gyermekkórusok, valamint az Operaház felnőtt- és gyermekkórusának tagjai szintén önkéntesként vesznek részt a programban. A bevétel az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül rászoruló gyermekekhez és családokhoz jut el. Az Operaház aulájában, a benti karácsonyfa mellett - a pénztári nyitva tartás kezdetétől, délelőtt 11 órától - pénzadománygyűjtő doboz is várja az adakozókat a program teljes ideje alatt.

A jótékonysági akció részeként az Onleány Társasblog szervezésében mézeskalácsszív verseny is lesz a dalszínház előtt Sütni szívből, szeretetből címmel. A megmérettetésen bárki részt vehet, aki december 10. és 22. között (17-től 20-óráig) hoz egy vagy több saját készítésű és dekorálású mézeskalács szívet a forralt borkiméréshez. A beérkező mézeskalács szíveket az adománygyűjtés időszakában a helyszínen kiállítják, majd december 22-én 17 órakor a készítők részt vesznek egy zsűrizésen és egy sorsoláson, amin családi operabelépőt és Heti Válasz ajándékcsomagot nyerhetnek a szerencsések és a zsűri által legjobbnak ítélt alkotások. December 23-án a szíveket a Soroksári Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat intézményébe szállítják, ahol a nehéz élethelyzetben lévő családok karácsonyfáját díszítik majd az ott ünneplő gyerekek és felnőttek örömére.

További részletek a versenyről a www.opera.hu weboldalon.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház palotakoncertek

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Zenés színház operett

Látványos show lesz a Cirkuszhercegnő a Margitszigeten

Az anekdota szerint egy rosszul elsült viccéből született Kálmán Imre nagyoperettje, a Cirkuszhercegnő, amelyet július 20-21-én játszanak a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.
Zenés színház interjú

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház operett

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház interjú

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.