Zenés színház

Elkezdődött az Operaház adománygyűjtő programsorozata

2011.12.12. 12:00
Ajánlom
Óriás karácsonyfával, adventi faházikókkal, mézeskalács-árusítással, forralt bor- és teaméréssel, adománygyűjtéssel és mézeskalácsszív versennyel várja az ünnepeket az Operaház. A december 10-én 17 órakor indult, kéthetes szabadtéri programsorozaton az Opera vezetősége és művészei árulják a forró italokat.

A nyitónapon a pult mögé Kolonits Klára operaénekesnő, Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója és Ókovács Szilveszter kormánybiztos állt be, aki előzetesen elmondta: „Az Operaház nagyon sok dolgozója, balettművészek és operaénekesek mind első szóra, örömmel csatlakoztak a szeretet.éhség. nevű adventi adománygyűjtő kampányhoz. A művészi érzékenységnek az is része, hogy reflektálunk a társadalom körülöttünk zajló problémáira." Már az első napon sokan gyűltek össze, hogy meghallgassák az Operaház kórusából szerveződött énekegyüttest, majd sorba álltak az emberek, hogy vegyenek a mézeskalácsból és a forró italokból, amelyek árával rászorulókat támogatnak. Egészen december 23-áig, délutánonként 17 és 18 óra között az Operaház neves művészei várják az adventi házikókban az érdeklődőket (az árusítás ennél tovább, egészen 20 óráig tart). A nyitónapon a 15 méteres karácsonyfa már teljes díszben, kivilágítva állt az Andrássy úton, köszönhetően az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, valamint a Fővárosi és Érdi Tűzoltóság munkatársainak, akik odaszállították és daruskocsival felállították, majd feldíszítették a 15 méteres ezüstfenyőt, egy zsámbéki házaspár ajándékát.

A forralt bor- és teakimérésben délutánonként többek közt Miklósa Erika, Héja Domonkos, Solymosi Tamás, Bretz Gábor, Bajári Levente, Szegedi Csaba, Apáti Bence és Felméry Lili várja az adományozókat. Az árusítást karácsonyi dalok színesítik. A budapesti iskolákból érkező gyermekkórusok, valamint az Operaház felnőtt- és gyermekkórusának tagjai szintén önkéntesként vesznek részt a programban. A bevétel az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül rászoruló gyermekekhez és családokhoz jut el. Az Operaház aulájában, a benti karácsonyfa mellett - a pénztári nyitva tartás kezdetétől, délelőtt 11 órától - pénzadománygyűjtő doboz is várja az adakozókat a program teljes ideje alatt.

A jótékonysági akció részeként az Onleány Társasblog szervezésében mézeskalácsszív verseny is lesz a dalszínház előtt Sütni szívből, szeretetből címmel. A megmérettetésen bárki részt vehet, aki december 10. és 22. között (17-től 20-óráig) hoz egy vagy több saját készítésű és dekorálású mézeskalács szívet a forralt borkiméréshez. A beérkező mézeskalács szíveket az adománygyűjtés időszakában a helyszínen kiállítják, majd december 22-én 17 órakor a készítők részt vesznek egy zsűrizésen és egy sorsoláson, amin családi operabelépőt és Heti Válasz ajándékcsomagot nyerhetnek a szerencsések és a zsűri által legjobbnak ítélt alkotások. December 23-án a szíveket a Soroksári Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat intézményébe szállítják, ahol a nehéz élethelyzetben lévő családok karácsonyfáját díszítik majd az ott ünneplő gyerekek és felnőttek örömére.

További részletek a versenyről a www.opera.hu weboldalon.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Száz éve született Margot Fonteyn, aki Nurejevvel karöltve forradalmasította a balettet

1919. május 18-án született Margot Fonteyn, a brit Royal Ballet prímabalerinája, akit egy Nurejevvel közös előadása után 89-szer tapsolt vissza a közönség, és aki börtönben is ült.
Klasszikus

Öt éves lett a Virtuózok, így ünnepelnek

Jubileumi ünnepi hangversenyen lépnek fel a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató műsor elmúlt öt évének legtehetségesebb résztvevői december 30-án a Müpában.
Könyv

Szabó Magda személyes pillanatai

Szabó Magda minden művében az emberi lélek titkait kutatta állhatatosan. Most azonban az ő titkai tárulhatnak fel ebben a különleges fényképalbumban, amelynek lapjain az írónő egész élete megelevenedik. Galéria
Zenés színház

„A Csárdáskirálynő a Monarchia egyik utolsó sóhajtása”

Könnyű beleszeretni Kálmán Imre édes melódiáiba és ezekbe a furcsa figurákba – véli Vidnyánszky Attila rendező. A Nemzeti Színház vezérigazgatója korábban többször vitt színre operát, mégis a júliusi margitszigeti Csárdáskirálynő lesz az első operettrendezése.
Plusz

Alinda ezúttal Ónodi Esztert kérdezte

Folytatódik a heti rendszerességgel jelentkező portréinterjú széria, melyben Veiszer Alinda kérdezi a Zsidó Művészeti Napok művészeit. Ónodi Eszterrel kitértek arra is, hogy a népszerű színésznő lehetett volna zenész is, sőt szóba került, milyen a “rocker”, az “ufó” és a”libapásztor” Eszter.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház pesti vigadó

Bejelentették Royal Opera House 2019/20-as előadásait

Az élő közvetítésekből vagy ismétlésekből álló mozis évad a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaratermében dobogtatja meg a nézők szívét.
Zenés színház hír

Gustavo Dudamel vezényel majd Spielberg West Side Story-filmjében

A Bernstein-musical újabb filmfeldolgozásáról egyre többet tudunk, de még várnunk kell 2020 karácsonyáig, hogy láthassuk.
Zenés színház opera

Ingyenes szabadtéri előadással ünnepli fennállása 150. évfordulóját a Bécsi Operaház

Az előadások mellett szintén premierekkel és kiállításokkal várja az intézmény az operabarátokat május 25-én és 26-án.
Zenés színház interjú

„A Csárdáskirálynő a Monarchia egyik utolsó sóhajtása”

Könnyű beleszeretni Kálmán Imre édes melódiáiba és ezekbe a furcsa figurákba – véli Vidnyánszky Attila rendező. A Nemzeti Színház vezérigazgatója korábban többször vitt színre operát, mégis a júliusi margitszigeti Csárdáskirálynő lesz az első operettrendezése.
Zenés színház kult50

Frida, aki összeköt - Gubik Petra és Lantos Adriána a Kult50-ben

A Frida Kahlo életművét bemutató tárlat 2018 egyik legmeghatározóbb kiállítása volt, kurátora, Lantos Adriána helyet kapott az idei Kult50 válogatásban is. Gubik Petra pedig a Dorian Gray-ben és az István, a király nyújtott alakításaiért került be az ötven közé.