Zenés színház

Elvált dívák bevetésen

2015.11.19. 08:32
Ajánlom
Mit lehet tenni, ha a nyomulós pasi ujján megcsillan a jegygyűrű? Mi történik, ha a húszéves rajongónak szánt, szexuális kalandra hívó levelet tévedésből a hatvanévesnek küldjük? Mit lehet kezdeni azzal a palival, aki nem hiszi el, hogy a kocsiban talált gatya az övé, ezért féltékenységből az összes saját alsójába csillagot hímez?

A női sors nem egyszerű, tele van őrült érzelmekkel, baklövésekkel és mulatságosan kínos szituációkkal. Ezeket énekli meg Détár Enikő, Koós Réka és Ladinek Judit dögös szerelésben és dögös stílusban a 80-as évek rockslágerein keresztül a Bepastiztunkban. A koncertszerű, monológokkal és dialógokkal tűzdelt produkció műfaja úgynevezett "válás rock&roll",  és ahogy a megjelölés is jelzi, három elvált  barátnőről szól, akik végigkövették egymás szakításait, és gyerekkel, sok magányos év után keresik a boldogságot. 

Détár Enikő, Koós Réka, Ladinek Judit

Détár Enikő, Koós Réka, Ladinek Judit (Fotó/Forrás: Madách Színház/Mohos Angéla)

Molnár Lászlót, a szcenírozott koncert rendezőjét Szirtes Tamás igazgató kérte fel arra, hogy rendezzen a társulat színésznőinek musical-estet. Azt gondolta, hogy inkább egy történetet találna ki a dalok köré a három színésznőre írva.

Molnár László szerint a produkcióban szereplő három nő által azt próbálta megmutatni, hogy egy férfinak mi a véleménye a férfitársairól. "Az ő szemszögükből, de az én véleményemet meséltem. Magamról, a férfitársaimról és a mai párkapcsolatokról" - mondta. A témához illően magyarított dalszövegeket  Galambos Attila fordította, az összekötő szövegeket  Topolicsányi Laura írta. 

Détár Enikő

Détár Enikő (Fotó/Forrás: Madách Színház/Mohos Angéla)

Miközben támad a female power, a feltörő emlékeken keresztül felszínre tör rengeteg emlék, amelyeken átsüt az érett női tapasztalat, keserűség és boldogság egyaránt. Hőseink csalódottak, ironikusak és reményteliek egyszerre; tudják, milyen érzés éjszaka egyedül a teraszon üvölteni, vagy a színház ablakán át meredten bámulni a teliholdat, miközben a "szívükön sötét krátert ver a bánat".

Koós Réka

Koós Réka (Fotó/Forrás: Puskel Zsolt)

De minden átélt fájdalom ellenére képesek ismét felizzani, ha egy ígéretes hím felbukkan a színen. Férfi legyen a talpán, aki őket meghódítja. Aki tiszta lapokkal játszik, annak még sikere is lehet, de aki hátsó szándékkal közeledik, harminc gyönyörű köröm tépi ízekre...

Ladinek Judit

Ladinek Judit (Fotó/Forrás: Puskel Zsolt)

Bemutató: 2015. november 19., Madách Stúdió

 

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

A füttyművészet Paganinije: Hacki Tamás 75 éves 

Hacki Tamás füttyművész, a fütyülés Paganinijének is nevezett orvosprofesszor február 18-án lesz hetvenöt éves. 
Könyv

Könyvek selejtezése miatt támadják a rendrakási szakértőt

Marie Kondo itthon is ismert módszere „forradalmasította a rendrakást”, a könyvekkel kapcsolatos tanácsai miatt azonban világszerte felháborodtak a könyvmolyok. Valóban csak azok a könyvek kellenek, amelyek örömöt hoznak az életünkbe? Vagy az irodalom ennél összetettebben működik? Tekinthető a könyv pusztán tárgynak? Kell-e selejtezni a könyveket?
Zenés színház

Kurtág és a történelem angyala

Zenetörténeti jelentőségű eseménynek számított Kurtág György első operájának premierje 2018. november 15-én. A Samuel Beckett Fin de partie (Végjáték) című drámájából komponált operát a milánói Scalában mutatták be. Fazekas Gergely zenetörténész, a Zeneakadémia tanára a műről készülő dokumentumfilm forgatócsoportjának tagjaként jelen volt. Kifaggattuk.
Színház

Mennyiért szülnél, anyuci? – új bemutató a FÉMben

Miklós Zsófiával és Kolnai Kovács Gergellyel a főszerepben mutatta be a FÉM Cziczó Attila Fém című abszurd drámáját: Miről álmodik a fiatal? Hírnévről, vagy családról?
Klasszikus

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg a klasszikus zenén keresztül.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

Kurtág és a történelem angyala

Zenetörténeti jelentőségű eseménynek számított Kurtág György első operájának premierje 2018. november 15-én. A Samuel Beckett Fin de partie (Végjáték) című drámájából komponált operát a milánói Scalában mutatták be. Fazekas Gergely zenetörténész, a Zeneakadémia tanára a műről készülő dokumentumfilm forgatócsoportjának tagjaként jelen volt. Kifaggattuk.
Zenés színház

Trianonról szóló zenés művet keres az Operettszínház

A trianoni békeszerződés aláírásának körülményeit és az ebből származó veszteségek megismertetését és feldolgozását szolgáló zenés színpadi mű megírására hirdet alkotói pályázatot a Budapesti Operettszínház.
Zenés színház opera

Vízzel árasztják el a színpadot a Gioconda premierjén

Meg a többi előadáson is. Velence csatornái vizes valójukban elevenednek meg Almási-Tóth András rendezésében, amely Ponchielli legsikerültebb művét állítja színpadra 2019. február 22-én az Erkel Színházban.
Zenés színház kritika

„Mindig ott van a Callas, akinek meg kell felelnem”

Itthon is vetítik a Maria Callasról szóló dokumentumfilmet. Kiderül, hogy a díva közelebbről is díva, a végzetnél pedig nincs hatalmasabb.