Zenés színház

Elvált dívák bevetésen

2015.11.19. 08:32
Ajánlom
Mit lehet tenni, ha a nyomulós pasi ujján megcsillan a jegygyűrű? Mi történik, ha a húszéves rajongónak szánt, szexuális kalandra hívó levelet tévedésből a hatvanévesnek küldjük? Mit lehet kezdeni azzal a palival, aki nem hiszi el, hogy a kocsiban talált gatya az övé, ezért féltékenységből az összes saját alsójába csillagot hímez?

A női sors nem egyszerű, tele van őrült érzelmekkel, baklövésekkel és mulatságosan kínos szituációkkal. Ezeket énekli meg Détár Enikő, Koós Réka és Ladinek Judit dögös szerelésben és dögös stílusban a 80-as évek rockslágerein keresztül a Bepastiztunkban. A koncertszerű, monológokkal és dialógokkal tűzdelt produkció műfaja úgynevezett "válás rock&roll",  és ahogy a megjelölés is jelzi, három elvált  barátnőről szól, akik végigkövették egymás szakításait, és gyerekkel, sok magányos év után keresik a boldogságot. 

Détár Enikő, Koós Réka, Ladinek Judit

Détár Enikő, Koós Réka, Ladinek Judit (Fotó/Forrás: Madách Színház/Mohos Angéla)

Molnár Lászlót, a szcenírozott koncert rendezőjét Szirtes Tamás igazgató kérte fel arra, hogy rendezzen a társulat színésznőinek musical-estet. Azt gondolta, hogy inkább egy történetet találna ki a dalok köré a három színésznőre írva.

Molnár László szerint a produkcióban szereplő három nő által azt próbálta megmutatni, hogy egy férfinak mi a véleménye a férfitársairól. "Az ő szemszögükből, de az én véleményemet meséltem. Magamról, a férfitársaimról és a mai párkapcsolatokról" - mondta. A témához illően magyarított dalszövegeket  Galambos Attila fordította, az összekötő szövegeket  Topolicsányi Laura írta. 

Détár Enikő

Détár Enikő (Fotó/Forrás: Madách Színház/Mohos Angéla)

Miközben támad a female power, a feltörő emlékeken keresztül felszínre tör rengeteg emlék, amelyeken átsüt az érett női tapasztalat, keserűség és boldogság egyaránt. Hőseink csalódottak, ironikusak és reményteliek egyszerre; tudják, milyen érzés éjszaka egyedül a teraszon üvölteni, vagy a színház ablakán át meredten bámulni a teliholdat, miközben a "szívükön sötét krátert ver a bánat".

Koós Réka

Koós Réka (Fotó/Forrás: Puskel Zsolt)

De minden átélt fájdalom ellenére képesek ismét felizzani, ha egy ígéretes hím felbukkan a színen. Férfi legyen a talpán, aki őket meghódítja. Aki tiszta lapokkal játszik, annak még sikere is lehet, de aki hátsó szándékkal közeledik, harminc gyönyörű köröm tépi ízekre...

Ladinek Judit

Ladinek Judit (Fotó/Forrás: Puskel Zsolt)

Bemutató: 2015. november 19., Madách Stúdió

 

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Szokolay Ádám nyerte az idei Bartók Világversenyt

A nemzetközi zsűri a szombati nagyzenekari döntő után hozta meg a végső határozatot. A második díjat Balogh Ádám, a harmadikat pedig Peter Klimo kapta.
Klasszikus

Online elérhető a Fischer Ivánról és a BFZ-ről készült film

2014-ben egy stáb egy éven keresztül követte a Budapesti Fesztiválzenekart és karmesterüket bepillantást engedve munkájukba.
Tánc

Mi a hosszú élet titka? – Egy 100 éves balettmester válaszolt

Henry Danton korát meghazudtoló szellemi-fizikai állapotban van, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a mai napig balettot oktat, a tanulók pedig isszák a szavait, lesik a mozdulatait.
Klasszikus

Kurtág operája a negyedik a legjobb 21. századi művek listáján – a Guardian szerint

Habár úgy tűnt, soha nem készül el, végül Kurtág életművének eklatáns darabja lett A játszma vége – írja a Guardian. A tekintélyes brit lap összeszedte a 21. század legjobb kortárs klasszikus zenei alkotásait. Íme a lista.
Színház

„Molnár műveinek épségére figyelni fogunk a jogok lejárta után is”

Lukin Ágnes rendező, Molnár Ferenc dédunokája tette közzé saját álláspontját az általa csak „Delila-gate”-ként emlegetett esettel kapcsolatban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház opera

Puccini-bemutató készül Szegeden

Október 11-től láthatja a közönség a Szegedi Nemzeti Színházban Giacomo Puccini két egyfelvonásosát, A köpenyt és a Gianni Schicchit Göttinger Pál rendezésében.
Zenés színház magazin

Tel-Avivban vendégeskedett a Menyasszonytánc

A Budapesti Operettszínház 2006-ban bemutatott klezmer-operettjét két alkalommal is láthatta a közönség az Izraeli Magyar Kulturális Évad részeként szeptember 12-én és 13-án.
Zenés színház videó

Gyerekszereplők mesélnek a távozó Billy Elliot musicalről

Az évek során több gyerek is játszott a musicalben, amelyre szeptember 22-én lejár az Operaház szerződése. Búcsúzóul nézd meg, milyen volt a darabban játszani.
Zenés színház kritika

Maxon a regény eksztázisa: ilyen A nagy Gatsby a Vígben

Gatsby pesti milleniál 2019-ből. Gatsby Fitzgerald klasszikus alakja. Gatsby visszafele úszik, az idővel szemben. A Vígszínház új előadásában Gatsby jól énekel.
Zenés színház opera

Hatalmas siker volt a Sába királynője Izraelben

Percekig tartó vastapssal, hangos ovációval köszönte meg a tel-avivi közönség a Magyar Állami Operaház Sába királynője előadását kedd este.