Zenés színház

Elvált dívák bevetésen

2015.11.19. 08:32
Ajánlom
Mit lehet tenni, ha a nyomulós pasi ujján megcsillan a jegygyűrű? Mi történik, ha a húszéves rajongónak szánt, szexuális kalandra hívó levelet tévedésből a hatvanévesnek küldjük? Mit lehet kezdeni azzal a palival, aki nem hiszi el, hogy a kocsiban talált gatya az övé, ezért féltékenységből az összes saját alsójába csillagot hímez?

A női sors nem egyszerű, tele van őrült érzelmekkel, baklövésekkel és mulatságosan kínos szituációkkal. Ezeket énekli meg Détár Enikő, Koós Réka és Ladinek Judit dögös szerelésben és dögös stílusban a 80-as évek rockslágerein keresztül a Bepastiztunkban. A koncertszerű, monológokkal és dialógokkal tűzdelt produkció műfaja úgynevezett "válás rock&roll",  és ahogy a megjelölés is jelzi, három elvált  barátnőről szól, akik végigkövették egymás szakításait, és gyerekkel, sok magányos év után keresik a boldogságot. 

Détár Enikő, Koós Réka, Ladinek Judit

Détár Enikő, Koós Réka, Ladinek Judit (Fotó/Forrás: Madách Színház/Mohos Angéla)

Molnár Lászlót, a szcenírozott koncert rendezőjét Szirtes Tamás igazgató kérte fel arra, hogy rendezzen a társulat színésznőinek musical-estet. Azt gondolta, hogy inkább egy történetet találna ki a dalok köré a három színésznőre írva.

Molnár László szerint a produkcióban szereplő három nő által azt próbálta megmutatni, hogy egy férfinak mi a véleménye a férfitársairól. "Az ő szemszögükből, de az én véleményemet meséltem. Magamról, a férfitársaimról és a mai párkapcsolatokról" - mondta. A témához illően magyarított dalszövegeket  Galambos Attila fordította, az összekötő szövegeket  Topolicsányi Laura írta. 

Détár Enikő

Détár Enikő (Fotó/Forrás: Madách Színház/Mohos Angéla)

Miközben támad a female power, a feltörő emlékeken keresztül felszínre tör rengeteg emlék, amelyeken átsüt az érett női tapasztalat, keserűség és boldogság egyaránt. Hőseink csalódottak, ironikusak és reményteliek egyszerre; tudják, milyen érzés éjszaka egyedül a teraszon üvölteni, vagy a színház ablakán át meredten bámulni a teliholdat, miközben a "szívükön sötét krátert ver a bánat".

Koós Réka

Koós Réka (Fotó/Forrás: Puskel Zsolt)

De minden átélt fájdalom ellenére képesek ismét felizzani, ha egy ígéretes hím felbukkan a színen. Férfi legyen a talpán, aki őket meghódítja. Aki tiszta lapokkal játszik, annak még sikere is lehet, de aki hátsó szándékkal közeledik, harminc gyönyörű köröm tépi ízekre...

Ladinek Judit

Ladinek Judit (Fotó/Forrás: Puskel Zsolt)

Bemutató: 2015. november 19., Madách Stúdió

 

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Vizuál

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

Csuha Lajos: „Még meg tudok mozdulni a színpadon”

Szíve a rockhoz, a musicalhez húzza, de magát és a közönséget is meg fogja lepni Csuha Lajos a Budavári Palotakoncereken augusztus elején. Rövid interjúnkban az előkészületekről kérdeztük, de az is kiderült, milyen új feladatok találták meg az Operettszínház záruló évadában a hetvenéves művészt.
Zenés színház interjú

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Zenés színház interjú

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Zenés színház ajánló

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.
Zenés színház palotakoncertek

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.