Zenés színház

Énekverseny Moszkvában

2010.08.09. 16:08
Ajánlom
Októberben rendezik meg első alkalommal a Muszlim Magomajev Nemzetközi Énekversenyt az orosz fővárosban.

A két évvel ezelőtt elhunyt Muszlim Magomajev nevét viselő verseny eltér a hagyományos megmérettetésektől, itt ugyanis a klasszikus mellett a népszerű repertoárból, azaz popslágereket is előadnak a versenyzők, valamint a Muszlim Magomajev által énekelt dalok (ária olyan operából, amelyben Magomajev fellépett, illetve nápolyi dalok) közül is választanak kettőt. A döntőre október 23-24-én, a moszkvai Crocus City Hallban kerül sor, a zsűri előtt megjelenő 15 énekest egy szimfonikus zenekar kíséri majd.

A jelentkezés feltétele: maximum 40 éves kor, igazolt zenei tanulmányok. A jelentkezési határidő szeptember 1., eddig kell elküldeni egy CD-t vagy egy DVD-t, amelyen két-három, a klasszikus repertoárba tartozó darabot énekel a versenyző, valamint két-három popdalt (cím: 143400, Crocus City Hall, Trade and Exhibition Center, bld. 2, pav. 3, 65-66 km of Moscow MKAD Ring Road,  Krasnogorsk, Moscow region, Russia). A verseny nagydíjasa 30.000 dollárt, az első helyezett 15.000, a második helyezett 10.000, a harmadik helyezett pedig 5.000 dollárt kap. A zsűri tagjai közt megtalálható Tamara Szinyavszkaja és Jelena Obrazcova operaénekesek, Jurij Basmet karmester, Alekszej Ribnyikov és Michel Legrand zeneszerzők.

A megmérettetés , hogy fórumot és lehetőséget teremtsen a vitára és a tapasztalatcserére a különböző országok, iskolák és stílusok képviselői között. A jelentkezési lap letölthető a verseny honlapjáról, ahol a pontos versenykiírás is megtalálható.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

„Nem akarom elszpoilerezni a saját könyvemet!” – Mészáros Dorka a Lírástudók vendége

A fiatal író ifjúsági regények szerzőjeként kezdte karrierjét, most már felnőtteknek ír. Lendületes, vérfagyasztó krimije megjelenése alkalmából látogatott el a Lírástudók stúdiójába, ahol Grisnik Petra kérdezte.
Plusz

Tóth Krisztina, Székely Csaba és Erdős Virág kéziratára is lehet licitálni a Freeszfe aukcióján

A Freeszfe januárban ünnepli megalakulásának második évfordulóját. A támogatóik – színművészek, rendezők, írók, televíziós személyiségek, képzőművészek –felajánlásaiból az Egyesület online jótékonysági aukciót rendez december 17-én.
Vizuál

Elhúzza az aranycsíkot a legújabb Kolodko-mini

Satuba fogott Rejtő-kötet és egy 14 karátos kisautó szerepel azokon a képeken, amelyeket Kolodko Mihály osztott meg közösségi oldalán.
Színház

Deficit – Csurka István darabja a Vigadóban

December 5-én, a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaraszínpadán tekinthetjük meg a Zentai Magyar Kamaraszínpad vendégelőadását, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Szilágyi Tibor rendezésében.
Vizuál

Wahorn András és Töttös Kata a Csokonaiban

A XV. kerületi Beszélgetések szabadon-program következő alkalmán, december 2-án egy különleges művészházaspár, Wahorn András és Töttös Kata lesz Benyó Rita vendége a Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház kávézójában. A beszélgetést követően rendhagyó tárlatvezetést tart a művészpár Ketten a végtelenbe című közös kiállításukon.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Új pályázatot írnak ki az Operaház főigazgatói tisztségére

A Kulturális és Innovációs Minisztérium csütörtökön tette közzé, hogy a Magyar Állami Operaház főigazgatói tisztségére kiírt előző pályázat érvénytelenül zárult, ezért új pályázatot írnak ki.
Zenés színház kritika

Történelmi naivitás

Schubert, az operakomponista, alighanem azok számára is kevésbé ismerős, akik egyébként otthon vannak a zeneszerző életművében, pedig a szerző színpadi művei a dalaihoz hasonlóan lebilincselő zenével rendelkeznek. A Helsinki Barokk Zenekar előadásában az Alfonso és Estrella szólalt meg a Müpában, november 17-én.
Zenés színház lapszemle

Mikor derül ki a Magyar Állami Operaház főigazgatói pályázatának eredménye?

Augusztus 8-án írta ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium a Magyar Állami Operaház 2023. február 15-étől kezdődő ciklusára vonatkozó főigazgatói pályázatot, ám annak eredményét még mindig nem hozták nyilvánosságra.
Zenés színház hír

Elindult a Magyar Állami Operaház adventi kalendáriuma

December 24-ig minden nap egy meglepetéssel várja a közönséget a Magyar Állami Operaház, az intézmény honlapján található naptár ablakai mögött zenei csemegék és más ajándékok várják a közönséget.
Zenés színház hír

A Lvivi és az Odesszai Nemzeti Operát díjazták az International Opera Awardon

November 28-án este adták át az International Opera Award 2022-es elismeréseit. Az év operajátszó intézményének díját két ukrán operaház kapta meg, amiért a háború ellenére is tartanak előadásokat.