Zenés színház

Eung Kwan Lee nyerte az Ernst Haefliger Énekversenyt

2010.09.01. 11:03
Ajánlom
Nyolcvan résztvevő közül a dél-koreai bariton bizonyult a legjobbnak a gstaadi Menuhin Fesztivál keretében megrendezett versenyen.

A svájci állampolgár vagy Svájcban működő külföldi operaénekesek számára kiírt Ernst Haefliger Énekversenyt 2006 és 2008 után idén harmadik alkalommal rendezte meg a Berni Városi Színház és a gstaadi Menuhin Fesztivál. A győztes az 1981-es születésű, jelenleg a Bázeli Opera tagjaként dolgozó Eung Kwan Lee lett, akinek nyereménye a tízezer svájci frank mellett a Luzerni Fesztiválon és a Menuhin Fesztiválon való fellépési lehetőség. A bariton Szöulban végezte felsőfokú zenei tanulmányait. Megnyerte a Riccardo Zandonai Énekversenyt, második lett a grazi Ferruccio Tagliavini Nemzetközi Énekversenyen, ahol a kritikusok díját is megkapta.

A legjobb svájci versenyzőnek járó nyolcezer euró értékű ösztöndíjat és a Berni Opera által felajánlott szerepszerződést Eve-Maud Hubeaux mezzoszoprán nyerte.

Ernst Haeflinger 2007-ben hunyt el. A svájci tenor hosszú pályafutása alatt kiterjedt opera-, oratórium- és dalrepertoárt énekelt, 1971-től pedig a müncheni zeneművészeti főiskolán tanított. Fia Andreas Haeflinger zongoraművész.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Így buliztak régen a sztárok az Oscaron

Közeledik az idei Oscar díjátadó, felkészülésnek megmutatjuk, ki kivel mulatott vagy épp sutyorgott a szünetekben az ötvenes évektől a kilencvenesig. Galéria!
Vizuál

Bálványozta a közönség, bolondokházában végezte – 175 éve született Munkácsy Mihály

Stílusát romantikus realizmusnak nevezik, amelyre nem hatottak lényegesen a modern festészeti irányzatok. Első sikerét 1869-ben aratta Az ásító inas című képpel, amelynek témáját saját korábbi életéből vette.
Plusz

Új remény – Művészek a rákkal küzdő magyar kajakosért

A Fidelio kezdeményezésére művészek is segítik Tóth Róbert ifjúsági Európa- és többszörös magyar bajnok kajakos gyógykezelését. Már felajánlotta segítségét Miklósa Erika, Polyák Lilla, Náray Erika és Józan László. A Fidelio örömmel fogadja a további művész támogatókat!
Klasszikus

Hogyan hangzik Jerikó lerombolása a zene nyelvén? Händel a Zeneakadémián

Händel a barokk kor monumentális komponistája, zenéjének fensége máig megőrizte fényét. A Joshua viszont még hozzá képest is grandiózus.
Zenés színház

Egy piszok erős nő az arab világban – A víg özvegy Dubajban

Állva tapsolta a közönség az Operettszínház A víg özvegy című előadását Dubajban, ahol három alkalommal látható Szabó Máté rendezése ezekben a napokban. Az alkotókat még az első előadás előtt sikerült utolérnünk.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház gyász

101 évesen elhunyt Hilde Zadek szopránénekesnő

Elhunyt Hilde Zadek német-osztrák operaénekesnő, a 20. század egyik legjelentősebb szopránja.
Zenés színház magazin

Egy piszok erős nő az arab világban – A víg özvegy Dubajban

Állva tapsolta a közönség az Operettszínház A víg özvegy című előadását Dubajban, ahol három alkalommal látható Szabó Máté rendezése ezekben a napokban. Az alkotókat még az első előadás előtt sikerült utolérnünk.
Zenés színház interjú

Kurtág és a történelem angyala

Zenetörténeti jelentőségű eseménynek számított Kurtág György első operájának premierje 2018. november 15-én. A Samuel Beckett Fin de partie (Végjáték) című drámájából komponált operát a milánói Scalában mutatták be. Fazekas Gergely zenetörténész, a Zeneakadémia tanára a műről készülő dokumentumfilm forgatócsoportjának tagjaként jelen volt. Kifaggattuk.
Zenés színház

Trianonról szóló zenés művet keres az Operettszínház

A trianoni békeszerződés aláírásának körülményeit és az ebből származó veszteségek megismertetését és feldolgozását szolgáló zenés színpadi mű megírására hirdet alkotói pályázatot a Budapesti Operettszínház.