Zenés színház

Feke Pál: Musical

2006.05.04. 00:00
Ajánlom
Feke Pál, az ifjú, különleges hangú musicalszínész első szóló nagylemeze Hölgyeim és uraim: Feke Pál – Musical címmel május 5-én jelenik meg.

A korongon olyan világhírű külföldi és magyar musicalekből hallhatunk dalokat mint a Jézus Krisztus Szupersztár, Az Operaház Fantomja, az István, a Király, a Valahol Európában, az Árpád Népe.

Feke Pál 1981. június 6-án született Budapesten. Zenei általános iskolába járt, ahol az éneklés mellett több hangszeren is (zongora, klarinét, gitár) tanult játszani, vezette az iskolarádiót, valamint farsangi és év végi rendezvények műsorvezetője is volt. Érettségit a Bay Zoltán Szakközépiskolában tett, ahol szintén az iskola életének meghatározó diákja volt: versmondó- és énekversenyeket nyert, év végi koncerteket és egyéb kulturális programokat szervezett. Negyedikes korában az iskola támogatásával színpadra vitte az Újpesti Színházban az Elisabeth című musicalt, amelyben a rendezés mellett a Halált is eljátszotta. Első „profi” színházi szerepét a Katonadolog című musicalben kapta tizennyolc évesen a Fiatalok Színházában.

Ezután szinte folyamatosan kapta a különböző szerepeket, többek között a Musical Színház Jekyll és Hyde-jában, a Szörényi Levente által írt Atillában; voltak előadásai Budapesten, Békéscsabán, Székesfehérváron, Szegeden és Esztergomban. Huszonkét évesen, a világon eddig a legfiatalabbként eljátszotta a világ talán legnehezebb musicalalakját, Webber Jézus Krisztus Szupersztárjának címszerepét a szegedi Dóm téren, és ez a szerep azóta is elkíséri, hiszen több színházban, különböző rendezésekben is alakította Jézust. Fiatal kora ellenére már volt alkalma fellépni az ország szinte összes szabadtéri színpadán, az Ez nem ugyanAz című musical show-val pedig több nagyváros sportcsarnokában. Több mint egy hónapon keresztül turnézott az Egyesült Államokban és Kanadában az István a királlyal; Grazban és a horvátországi Pulában a Jézus Krisztus Szupersztárral vendégszerepelt.

A CD megjelenésével élete egyik legnagyobb álma teljesül. A világ leghíresebb musicalslágerei mellett bonus track-ként egy saját szám is szerepel az albumon, ami már valamit sejtet a jövőre nézve. Az énekes a lemezhez kapcsolódóan tervez egy több állomásos koncertturnét, amelyen saját zenekara mellett a „nagyobb” koncerteken a 19 tagú Free Style Chamber Orchestra fogja biztosítani a vokálosokkal és a lemezen szereplő vendégművészekkel kiegészülő társulat zenei hátterét.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Zenés színház interjú

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Zenés színház ajánló

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.
Zenés színház palotakoncertek

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Zenés színház operett

Látványos show lesz a Cirkuszhercegnő a Margitszigeten

Az anekdota szerint egy rosszul elsült viccéből született Kálmán Imre nagyoperettje, a Cirkuszhercegnő, amelyet július 20-21-én játszanak a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.