Zenés színház

Gálaesttel támogatja az autistákat a Budapesti Operettszínház

2024.04.12. 13:10
Ajánlom
Április 23-án Együtt az Autistákért címmel rendeznek jótékonysági estet, amelyen a legnépszerűbb operett-, illetve musicalrészleteket hallhatja a közönség az Operettszínház sztárjainak előadásában. 

A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan immár hagyománnyá vált – idén is gálakoncertet rendez az Együtt az Autistákért Alapítvány javára.

A gálára 2024. április 23-án kedden, 19 órától Együtt az Autistákért címmel kerül sor.

A műsorban felcsendülnek a legnépszerűbb és leghíresebb operett- és musicalrészletek az Operettszínház sztárjai, Bojtos Luca, Fischl Mónika, Füredi Nikolett, Kiss Diána, Nádasi Veronika, Szendy Szilvi, Széles Flóra, Dénes Viktor, Földes Tamás, György-Rózsa Sándor, Homonnay Zsolt, Kocsis Dénes, Laki Péter és Ninh Duc Hoang Long előadásában. Színpadra lép a frissen Harangozó Gyula-díjas Simon István balettművész és a Budapesti Operettszínház balettkara (Szabó Barbara, Sík Milán, Németh Alexandra, Gallai Zsolt, Sautek Dóra, Szanyi Tamás, Feicht Richárd, Kelemen Krisztián, Molnár Máté, Schlégl András, Széphalmi Pál), az est sztárvendége pedig Maia Makhateli, a Holland Nemzeti Balett prímabalerinája, az európai táncélet fényes csillaga lesz.

BudapestiOperettszinhazBalettkara_foto_MahunkaBalazs-130713.jpg

A Budapesti Operettszínház Balettkara (Fotó/Forrás: Mahunka Balázs / Budapesti Operettszínház)

Az esten többek között Kálmán Imre, Huszka Jenő, Lehár Ferenc, Kacsóh Pongrác, Lévay Szilveszter, Kocsák Tibor, Miklós Tibor, Frank Wildhorn, valamint Alan Menken legszebb művei, így a Csárdáskirálynő, a Mária főhadnagy, A mosoly országa, a János vitéz, a Jekyll és Hyde, a Mozart!, a Légy jó, mindhalálig, a Carmen és az Aladdin örökbecsű dalai is elhangzanak. Mindemellett – igazi kuriózumként – Goldmark Károly – Seregi László Makrancos Kata, Aram Iljics Hacsaturján – Seregi László Spartacus, valamint Pjotr Iljics Csajkovszkij – Lev Ivanov Hattyúk tava című balettjeinek legendás táncai is a közönség elé tárulnak, csakúgy, mint Apáti Bence és Lenárt Gábor Kardtánc című koreográfiája, amely Aram Iljics Hacsaturján zenéjére készült.

Az előadást Bori Tamás rendezte, közreműködik a Budapesti Operettszínház Zenekara és Énekkara (karigazgató: Szabó Mónika), vezényel Pfeiffer Gyula főzeneigazgató.

További részletek a Budapesti Operettszínház oldalán.

Fejléckép: Laki Péter és Szendy Szilvi (Fotó/Forrás: Juhász Éva / Budapesti Operettszínház)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Elhunyt Fekete Győr István

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett zeneszerző, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola zeneszerzés tanára 88 éves volt.
Zenés színház

„Ha sztrájkolunk, ha lejjebb kapcsolunk, nem lesz magyar operaéneklés” – interjú Ókovács Szilveszterrel

Új évadról, sztrájkról, szereposztásokról és az Eiffel Műhelyházról is kérdeztük Ókovács Szilveszter főigazgatót, aki azt is elárulta, mit gondol az elmúlt időszak néhány olyan kínos ügyéről, amit felkapott a sajtó.
Színház

Nemzetközi fesztiválok a Karinthy Színházban

Június 4-én és 5-én a Nemzetközi Történetmesélő Fesztiválon, június 8-án pedig az I. Karinthy New Wave Festivalon találkozhat a közönség nemzetközileg elismert művészekkel.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

„Ha sztrájkolunk, ha lejjebb kapcsolunk, nem lesz magyar operaéneklés” – interjú Ókovács Szilveszterrel

Új évadról, sztrájkról, szereposztásokról és az Eiffel Műhelyházról is kérdeztük Ókovács Szilveszter főigazgatót, aki azt is elárulta, mit gondol az elmúlt időszak néhány olyan kínos ügyéről, amit felkapott a sajtó.
Zenés színház interjú

Folyamatos tanulás – interjú Kállai Ernővel, az Opera koncertmesterével

Nyolc éve a Magyar Állami Operaház Zenekarának koncertmestere, nemrég pedig ismét szólistaként hallhatta a közönség Kállai Ernőt, aki a 2023/24-es évadban az év zenekari művésze címet is kiérdemelte.
Zenés színház videó

Nézzen bele ön is Mundruczó Kornél müncheni Tosca-rendezésébe!

A neves film-, színházi és operarendező következő premierjét május 20-án tartják a Bajor Állami Operaházban. A produkció egyik júliusi előadása online közvetítésben is megtekinthető majd.
Zenés színház gyász

Elhunyt Jantyik Csaba

Az ötvenkilenc éves színművészt, a Budapesti Operettszínház társulatának tagját hosszan tartó betegség után, május 16-án érte a halál – tette közzé a hírt az intézmény.
Zenés színház hír

Haja Zsolt a következő évad Kamaraénekese az Operában

A kiváló baritont a szerdai Borisz Godunov-előadás tapsrendje alatt érte a meglepetésszerű bejelentés, hogy az Angol100 szezonban ő is a Magyar Állami Operaház legnagyobb elismerésének egyik kitüntetettje lesz.