Zenés színház

Gyakran Ismételt Kérdések

2011.11.08. 21:17
Ajánlom
Más jegyek, hosszabb kinttartózkodás, deviza, előleg, útlemondás, biztosítás és minden praktikus kérdés és válasz, ami egy utazás során felmerülhet.

Mit tartalmaz a részvételi díj?

Az utazások részvételi díja személyenként, kétágyas szobában történő elhelyezéssel értendő, a mindenkori programleírásban megjelölt szolgáltatásokat tartalmazza. A programok általában nem tartalmaznak reggelin kívüli főétkezést, a választás szabadságát meghagyjuk kedves utasainknak. A helyi idegenvezető vagy a csoportkísérő szívesen ajánl a kívánságaiknak megfelelő éttermet.

Tudok-e felár ellenében magasabb kategóriájú operajegyet vásárolni?

A legtöbb csomagunk közepes árkategóriájú jegyeket tartalmaz, némely esetben feltüntettük a részvételi díjnál a feláras jegyvásárlási lehetőséget is. Ezen felül is tudunk - a jegyek elérhetőségének függvényében - magasabb kategóriájú jegyeket biztosítani.

Van-e lehetőség az utazás meghosszabbítására?

Általában igen, ez minden esetben az adott úthoz tartozó légitársasági feltételek függvénye. Az esetleges hosszabbítás plusz költségeiről és feltételeiről szívesen küldünk tájékoztatást. 

Hogyan tudom befizetni a részvételi díjat?

A visszaigazolásunk mellékleteként küldött díjbekérő alapján az utazási díjat átutalhatja K&H számlánkra, illetve befizetheti a Convention Budapest Kft. irodájában.    

Miért vannak az árak euróban megadva? Csak euróban fizethetek? 

A forint árfolyamának instabilitása miatt árainkat euróban tüntetjük fel. A befizetés történhet euróban, illetve a K&H Bank befizetés napján érvényes deviza eladási árfolyamán. 

Miért vissza nem térítendő az előleg? Jóváírható az összeg egy Önök által szervezett másik útra? 

Az előleget azért nem áll módunkban visszafizetni, mert a jegyeket a foglalás pillanatában megvásároljuk és a vételárat nem kapjuk vissza. Gyakran ugyanez vonatkozik a repülőjegyekre, egyes esetekben a szállásfoglalásra is.

Megválaszthatom-e a nézőtéri helyemet?

Foglaláskor csak a jegyet biztosító külföldi partner által meghatározott kategóriát tudjuk garantálni, a kategóriára vonatkozó pontos hely (sor, ülésszám) a mi számunkra is ismeretlen. Természetesen törekszünk az adott időpontban elérhető legjobb helyek biztosítására, de felelősséget kizárólag az adott jegykategóriára tudunk vállalni. Több jegy vásárlása esetén a jegyek nem mindig szólnak egymás mellé. 

Mikor esedékes a hátralék?

A hátralék az utazás előtt 30 nappal esedékes, kivéve, ha az adott utazásra speciális szabályok vonatkoznak.

Mikor kapom meg a részvételi jegyet?

Utazás előtt, 3-5 nappal, a tájékoztató e-mail szerint, melyet akkor küldünk ha a teljes összeg fizetve van.

Mit kell tennem, ha már véglegesített foglalásomat betegség miatt le kell mondanom?

A lehetőségekhez képest, a lehető legrövidebb időn belül értesíteni kell munkatársainkat (24 órán belül), hogy a szükséges lépéseket megtehessük, hiszen a szerződési feltételekben foglalt lemondási határidők alapján kötbéres az út, így minden nap számít.

Utazik-e a csoporttal kísérő?

Nem minden esetben utazik kísérő Magyarországról, utazásaink egy részénél helyi, ám minden esetben magyarul beszélő idegenvezető várja Önöket.

A szálláshely csillagainak a száma mindig megfelel a hazai normának?

A csillagok számát és a minőség besorolását mindig az adott ország felügyeleti szervei végzik el, így a követelmény rendszer is eltérő lehet a hazai besorolástól. 

A repülőgép menetrendje változhat?

Sajnos a légi közlekedés sajátosságaiból fakadóan bármikor előfordulhat menetrendváltozás, amelyre az Általános szerződési feltételekben fel is hívjuk a figyelmet. A gyakorlatban a repülõjáratok, charterjáratok menetrendje változhat, ennek befolyásolására lehetőségünk nincs, így a menetrend változás nem befolyásolja a részvételi díjat.

Fontos, hogy az útlevélben szereplő utasneveket adjam meg?

Igen, minden esetben elengedhetetlen, mert a repülőjegyet, buszjegyet egyéb utazási dokumentumokat arra állítjuk ki, melynek későbbi módosítása csak díj ellenében lehetséges. Egyes kirívó esetekben pl. menetrendszerinti járatra történő repülőjegy foglalásnál nincs lehetőség javításra, a repülőjegyet újra meg kell vásárolni.

Ha utazásom során panasszal kívánok élni, fel kell venni a helyszínen jegyzőkönyvet?

Igen, ennek megtétele elengedhetetlen, későbbi ügyintézéshez megléte alapfeltétel. Probléma esetén célszerű irodánkat is ügyeletei számunkon értesíteni, hogy minél hamarabb orvosolni tudjuk a problémát. 

Mire jó az útlemondási biztosítás?

Ha az utas betegség, baleset vagy káresemény miatt nem tud az utazáson részt venni, a biztosító megfizeti az utas kárának a biztosításban meghatározott mértékét. Az akadályoztatás okának és a bizonyítás módjának részleteit a biztosítási szerződés tartalmazza.  

Miért célszerű utazási biztosítást kötni?  

Az esetleges gyógykezelés költsége akár a nyaralás árának ötszöröse is lehet. Az EU- kártya illetve a bankkártyához igényelhető kiegészítő biztosítás, de az utazókat még ezek használata mellett is könnyen érheti meglepetés, ezért mindenképp javasoljuk az utasbiztosítás megkötését utazási irodánkban.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

„Ez a pillanat a gondolkodásra jó, beszédre nem” – Pályatársai, tisztelői búcsúznak Törőcsik Maritól

Sorra jelennek meg a személyes hangvételű visszaemlékezések a 85 évesen elhunyt Törőcsik Mariról a közösségi médiában, ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat.
Színház

Zsótér Sándor Törőcsik Mariról: „Az idegrendszere feltépte a szobát”

Törőcsik Mari „kitüntetett azzal, hogy dolgozott velem” – emlékezett vissza Zsótér Sándor rendező a pénteken elhunyt színésznőre.
Vizuál

Nézze meg Törőcsik Mari három felejthetetlen alakítását

Törőcsik Mari emléke előtt tiszteleg a Nemzeti Filmintézet streaming platformja, a Filmio, ahol szerda éjfélig ingyenesen megtekinthető a pénteken hajnalban elhunyt színművész három meghatározó filmje.
Színház

Egy vidám tekintet, egy izgalmas száj – és a kettő között az évek múlása

Évtizedekig kutatta Törőcsik Mari arcait. Fotózta színpadon és magánéletben egyaránt, közel hetven esztendőn át. Kivételes szakmai kapcsolat és mély barátság fűzte a nemrégiben elhunyt színésznőhöz a Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotóművészt, Keleti Évát, aki személyes történetei és képei segítségével járult hozzá, hogy fölidézhessük Törőcsik Mari különleges alakját.
Színház

Az emlékezés rózsái a Nemzeti Színház előtt

Gyűlnek a virágok a Nemzeti Színház épülete előtt, ahol a pénteken elhunyt Nemzet Színésze, Törőcsik Mari tisztelői róhatják le kegyeletüket.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

Orfeum a háború árnyékában – interjú Laki Péterrel

Laki Péter 2012 óta számos szerepben bizonyított már a Budapesti Operettszínházban, legutóbb a Marica grófnő Zsupánjaként láthatta őt a közönség. Ezúttal az operettirodalom egyik legismertebb darabja, a Csárdáskirálynő Bónijaként áll a nézők elé – online. Az elmúlt időszakról, a zene iránti szeretetéről és az előadás történelmi hátteréről beszélgettünk.
Zenés színház gyász

89 évesen elhunyt Szabó Rózsa operaénekes

Lukács Ervin Kossuth-díjas karmester özvegye, Szabó Rózsa magánénekes halálhírét a Magyar Állami Operaház közölte.
Zenés színház gyász

Elhunyt Szalay Miklós, az Operaház egykori karigazgatója

Szalay Miklóst néhány nappal 86. születésnapja előtt érte a halál – tudatta az Operaház.
Zenés színház hír

Pályakezdő operaénekeseknek hirdet bel canto mesterkurzust és énekversenyt a Coopera

Molnár Levente Liszt-díjas bariton ötlete nyomán Musicum Laude címmel bel canto mesterkurzust hirdet a Coopera. A nyári képzést egy énekversennyel egybekötött gála zárja majd szeptemberben.
Zenés színház ajánló

Ajándék előadásokkal kedveskedik nézőinek a Madách Színház

Ismét műsorra tűzi népszerű online előadásait a Madách Színház, a zenés beszélgetéseket bárki ingyenesen megtekintheti. A SzínpadON produkciói szerda esténként láthatóak, az alkotók így szeretnének egy kis színházat visszacsempészni az emberek életébe.