Zenés színház

Gyakran Ismételt Kérdések

2011.11.08. 21:17
Ajánlom
Más jegyek, hosszabb kinttartózkodás, deviza, előleg, útlemondás, biztosítás és minden praktikus kérdés és válasz, ami egy utazás során felmerülhet.

Mit tartalmaz a részvételi díj?

Az utazások részvételi díja személyenként, kétágyas szobában történő elhelyezéssel értendő, a mindenkori programleírásban megjelölt szolgáltatásokat tartalmazza. A programok általában nem tartalmaznak reggelin kívüli főétkezést, a választás szabadságát meghagyjuk kedves utasainknak. A helyi idegenvezető vagy a csoportkísérő szívesen ajánl a kívánságaiknak megfelelő éttermet.

Tudok-e felár ellenében magasabb kategóriájú operajegyet vásárolni?

A legtöbb csomagunk közepes árkategóriájú jegyeket tartalmaz, némely esetben feltüntettük a részvételi díjnál a feláras jegyvásárlási lehetőséget is. Ezen felül is tudunk - a jegyek elérhetőségének függvényében - magasabb kategóriájú jegyeket biztosítani.

Van-e lehetőség az utazás meghosszabbítására?

Általában igen, ez minden esetben az adott úthoz tartozó légitársasági feltételek függvénye. Az esetleges hosszabbítás plusz költségeiről és feltételeiről szívesen küldünk tájékoztatást. 

Hogyan tudom befizetni a részvételi díjat?

A visszaigazolásunk mellékleteként küldött díjbekérő alapján az utazási díjat átutalhatja K&H számlánkra, illetve befizetheti a Convention Budapest Kft. irodájában.    

Miért vannak az árak euróban megadva? Csak euróban fizethetek? 

A forint árfolyamának instabilitása miatt árainkat euróban tüntetjük fel. A befizetés történhet euróban, illetve a K&H Bank befizetés napján érvényes deviza eladási árfolyamán. 

Miért vissza nem térítendő az előleg? Jóváírható az összeg egy Önök által szervezett másik útra? 

Az előleget azért nem áll módunkban visszafizetni, mert a jegyeket a foglalás pillanatában megvásároljuk és a vételárat nem kapjuk vissza. Gyakran ugyanez vonatkozik a repülőjegyekre, egyes esetekben a szállásfoglalásra is.

Megválaszthatom-e a nézőtéri helyemet?

Foglaláskor csak a jegyet biztosító külföldi partner által meghatározott kategóriát tudjuk garantálni, a kategóriára vonatkozó pontos hely (sor, ülésszám) a mi számunkra is ismeretlen. Természetesen törekszünk az adott időpontban elérhető legjobb helyek biztosítására, de felelősséget kizárólag az adott jegykategóriára tudunk vállalni. Több jegy vásárlása esetén a jegyek nem mindig szólnak egymás mellé. 

Mikor esedékes a hátralék?

A hátralék az utazás előtt 30 nappal esedékes, kivéve, ha az adott utazásra speciális szabályok vonatkoznak.

Mikor kapom meg a részvételi jegyet?

Utazás előtt, 3-5 nappal, a tájékoztató e-mail szerint, melyet akkor küldünk ha a teljes összeg fizetve van.

Mit kell tennem, ha már véglegesített foglalásomat betegség miatt le kell mondanom?

A lehetőségekhez képest, a lehető legrövidebb időn belül értesíteni kell munkatársainkat (24 órán belül), hogy a szükséges lépéseket megtehessük, hiszen a szerződési feltételekben foglalt lemondási határidők alapján kötbéres az út, így minden nap számít.

Utazik-e a csoporttal kísérő?

Nem minden esetben utazik kísérő Magyarországról, utazásaink egy részénél helyi, ám minden esetben magyarul beszélő idegenvezető várja Önöket.

A szálláshely csillagainak a száma mindig megfelel a hazai normának?

A csillagok számát és a minőség besorolását mindig az adott ország felügyeleti szervei végzik el, így a követelmény rendszer is eltérő lehet a hazai besorolástól. 

A repülőgép menetrendje változhat?

Sajnos a légi közlekedés sajátosságaiból fakadóan bármikor előfordulhat menetrendváltozás, amelyre az Általános szerződési feltételekben fel is hívjuk a figyelmet. A gyakorlatban a repülõjáratok, charterjáratok menetrendje változhat, ennek befolyásolására lehetőségünk nincs, így a menetrend változás nem befolyásolja a részvételi díjat.

Fontos, hogy az útlevélben szereplő utasneveket adjam meg?

Igen, minden esetben elengedhetetlen, mert a repülőjegyet, buszjegyet egyéb utazási dokumentumokat arra állítjuk ki, melynek későbbi módosítása csak díj ellenében lehetséges. Egyes kirívó esetekben pl. menetrendszerinti járatra történő repülőjegy foglalásnál nincs lehetőség javításra, a repülőjegyet újra meg kell vásárolni.

Ha utazásom során panasszal kívánok élni, fel kell venni a helyszínen jegyzőkönyvet?

Igen, ennek megtétele elengedhetetlen, későbbi ügyintézéshez megléte alapfeltétel. Probléma esetén célszerű irodánkat is ügyeletei számunkon értesíteni, hogy minél hamarabb orvosolni tudjuk a problémát. 

Mire jó az útlemondási biztosítás?

Ha az utas betegség, baleset vagy káresemény miatt nem tud az utazáson részt venni, a biztosító megfizeti az utas kárának a biztosításban meghatározott mértékét. Az akadályoztatás okának és a bizonyítás módjának részleteit a biztosítási szerződés tartalmazza.  

Miért célszerű utazási biztosítást kötni?  

Az esetleges gyógykezelés költsége akár a nyaralás árának ötszöröse is lehet. Az EU- kártya illetve a bankkártyához igényelhető kiegészítő biztosítás, de az utazókat még ezek használata mellett is könnyen érheti meglepetés, ezért mindenképp javasoljuk az utasbiztosítás megkötését utazási irodánkban.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

25 éve halt meg Róna Viktor, aki még Nurejevvel is jó barátságot ápolt

Adottságai egyáltalán nem predesztinálták a balettművész-pályára, szorgalmának köszönhetően mégis világhírnévre tett szert az 1994. január 15-én elhunyt Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas balettművész, aki Rudolf Nurejev pályájának is meghatározó alakja volt.
Klasszikus

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.
Klasszikus

Ez az első élvonalbeli vonósnégyes, amelyben többségben vannak a nők

Az Artemis Quartetből kilépett két tag, nők érkeztek a helyükre. Ilyenkor felvetődik a kérdés: miért a férfiak uralják a kamarazenét?
Klasszikus

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Tánc

Februárban megnyit a Nemzeti Táncszínház várva várt új épülete

Négy év bizonytalan helyzet után február 15-én a Budapest Táncfesztivállal egybekötve adják át a nagyközönségnek az intézmény új épületét a Millenáris Parkban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház bécs

Anna Nyetrebko lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége

Anna Nyetrebko orosz-osztrák sztárszoprán és férje, Yusif Eyvazov azerbajdzsán tenor lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége.
Zenés színház hír

Meghirdették a XI. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekversenyt

Az operett nemzetközi népszerűsítése és új tehetségek felfedezése a célja a XI. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekversenynek.
Zenés színház premier

A Liliomfi zenés változatát mutatja be a Madách

A Liliomfi musicalváltozatát mutatja be március 23-án a Madách Színház. A zenés komédiát Szigligeti Ede műve alapján Szente Vajk írta, zenéjét Bolba Tamás szerezte.
Zenés színház gyász

Elhunyt a világhírű Wagner-énekes, Theo Adam

A német operaénekes, korának egyik nagy Richard Wagner- és Richard Strauss-előadója 92 éves volt.
Zenés színház magazin

Ma ünnepeljük a magyar musical napját

Azért esett a választás erre a napra, mert 1961. január 12-én mutatta be a Petőfi Színház az első magyar musicalt, az Egy szerelem három éjszakáját.