Zenés színház

Gyakran Ismételt Kérdések

2011.11.08. 21:17
Ajánlom
Más jegyek, hosszabb kinttartózkodás, deviza, előleg, útlemondás, biztosítás és minden praktikus kérdés és válasz, ami egy utazás során felmerülhet.

Mit tartalmaz a részvételi díj?

Az utazások részvételi díja személyenként, kétágyas szobában történő elhelyezéssel értendő, a mindenkori programleírásban megjelölt szolgáltatásokat tartalmazza. A programok általában nem tartalmaznak reggelin kívüli főétkezést, a választás szabadságát meghagyjuk kedves utasainknak. A helyi idegenvezető vagy a csoportkísérő szívesen ajánl a kívánságaiknak megfelelő éttermet.

Tudok-e felár ellenében magasabb kategóriájú operajegyet vásárolni?

A legtöbb csomagunk közepes árkategóriájú jegyeket tartalmaz, némely esetben feltüntettük a részvételi díjnál a feláras jegyvásárlási lehetőséget is. Ezen felül is tudunk - a jegyek elérhetőségének függvényében - magasabb kategóriájú jegyeket biztosítani.

Van-e lehetőség az utazás meghosszabbítására?

Általában igen, ez minden esetben az adott úthoz tartozó légitársasági feltételek függvénye. Az esetleges hosszabbítás plusz költségeiről és feltételeiről szívesen küldünk tájékoztatást. 

Hogyan tudom befizetni a részvételi díjat?

A visszaigazolásunk mellékleteként küldött díjbekérő alapján az utazási díjat átutalhatja K&H számlánkra, illetve befizetheti a Convention Budapest Kft. irodájában.    

Miért vannak az árak euróban megadva? Csak euróban fizethetek? 

A forint árfolyamának instabilitása miatt árainkat euróban tüntetjük fel. A befizetés történhet euróban, illetve a K&H Bank befizetés napján érvényes deviza eladási árfolyamán. 

Miért vissza nem térítendő az előleg? Jóváírható az összeg egy Önök által szervezett másik útra? 

Az előleget azért nem áll módunkban visszafizetni, mert a jegyeket a foglalás pillanatában megvásároljuk és a vételárat nem kapjuk vissza. Gyakran ugyanez vonatkozik a repülőjegyekre, egyes esetekben a szállásfoglalásra is.

Megválaszthatom-e a nézőtéri helyemet?

Foglaláskor csak a jegyet biztosító külföldi partner által meghatározott kategóriát tudjuk garantálni, a kategóriára vonatkozó pontos hely (sor, ülésszám) a mi számunkra is ismeretlen. Természetesen törekszünk az adott időpontban elérhető legjobb helyek biztosítására, de felelősséget kizárólag az adott jegykategóriára tudunk vállalni. Több jegy vásárlása esetén a jegyek nem mindig szólnak egymás mellé. 

Mikor esedékes a hátralék?

A hátralék az utazás előtt 30 nappal esedékes, kivéve, ha az adott utazásra speciális szabályok vonatkoznak.

Mikor kapom meg a részvételi jegyet?

Utazás előtt, 3-5 nappal, a tájékoztató e-mail szerint, melyet akkor küldünk ha a teljes összeg fizetve van.

Mit kell tennem, ha már véglegesített foglalásomat betegség miatt le kell mondanom?

A lehetőségekhez képest, a lehető legrövidebb időn belül értesíteni kell munkatársainkat (24 órán belül), hogy a szükséges lépéseket megtehessük, hiszen a szerződési feltételekben foglalt lemondási határidők alapján kötbéres az út, így minden nap számít.

Utazik-e a csoporttal kísérő?

Nem minden esetben utazik kísérő Magyarországról, utazásaink egy részénél helyi, ám minden esetben magyarul beszélő idegenvezető várja Önöket.

A szálláshely csillagainak a száma mindig megfelel a hazai normának?

A csillagok számát és a minőség besorolását mindig az adott ország felügyeleti szervei végzik el, így a követelmény rendszer is eltérő lehet a hazai besorolástól. 

A repülőgép menetrendje változhat?

Sajnos a légi közlekedés sajátosságaiból fakadóan bármikor előfordulhat menetrendváltozás, amelyre az Általános szerződési feltételekben fel is hívjuk a figyelmet. A gyakorlatban a repülõjáratok, charterjáratok menetrendje változhat, ennek befolyásolására lehetőségünk nincs, így a menetrend változás nem befolyásolja a részvételi díjat.

Fontos, hogy az útlevélben szereplő utasneveket adjam meg?

Igen, minden esetben elengedhetetlen, mert a repülőjegyet, buszjegyet egyéb utazási dokumentumokat arra állítjuk ki, melynek későbbi módosítása csak díj ellenében lehetséges. Egyes kirívó esetekben pl. menetrendszerinti járatra történő repülőjegy foglalásnál nincs lehetőség javításra, a repülőjegyet újra meg kell vásárolni.

Ha utazásom során panasszal kívánok élni, fel kell venni a helyszínen jegyzőkönyvet?

Igen, ennek megtétele elengedhetetlen, későbbi ügyintézéshez megléte alapfeltétel. Probléma esetén célszerű irodánkat is ügyeletei számunkon értesíteni, hogy minél hamarabb orvosolni tudjuk a problémát. 

Mire jó az útlemondási biztosítás?

Ha az utas betegség, baleset vagy káresemény miatt nem tud az utazáson részt venni, a biztosító megfizeti az utas kárának a biztosításban meghatározott mértékét. Az akadályoztatás okának és a bizonyítás módjának részleteit a biztosítási szerződés tartalmazza.  

Miért célszerű utazási biztosítást kötni?  

Az esetleges gyógykezelés költsége akár a nyaralás árának ötszöröse is lehet. Az EU- kártya illetve a bankkártyához igényelhető kiegészítő biztosítás, de az utazókat még ezek használata mellett is könnyen érheti meglepetés, ezért mindenképp javasoljuk az utasbiztosítás megkötését utazási irodánkban.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Pedro Almodóvar elkészítette élete legszemélyesebb filmjét

Élet és film szétválaszthatalanul összegabalyodik Pedro Almodóvar legújabb alkotásában. Egy héttel a cannes-i bemutató után itthon is látható a Fájdalom és dicsőség Antonio Banderas és Penelope Cruz főszereplésével. Kritika.
Klasszikus

Hogyan találkozott Gustav Mahler és Sigmund Freud?

Mahler többször is időpontot kért a pszichoanalízis atyjához, de legmondta az első hármat. De miért kereste meg a hírhedt Freudot egyáltalán?
Vizuál

Leonardo da Vinci figyelemzavaros és hiperaktív volt, és egyszerre volt ez áldás és átok életében

Legalábbis egy újabb kutatás szerint, amely a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral (ADHD) magyarázza Leonardo állandó halogatását.
Klasszikus

Ezért érdemes Schumannt hallgatni Várjon Dénes szerint

Május 25-én és 26-án utolsó két fejezetéhez ér a Schumann összes zongorás kamarazenéjét megszólaltató sorozat a Zeneakadémián. Várjon Dénes elmondja, miért játssza olyan szívesen a zeneszerző műveit.
Vizuál

Mától tudjuk megcsodálni a frissen vásárolt Renoir-aktot

A Szépművészeti Múzeum augusztus 20-ig kamarakiállításon mutatja be a gyűjtemény elmúlt száz évének legértékesebb szerzeményét.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház armel

Keszei Bori: Közel kell mennünk a közönséghez!

Bécsben mutatja be a hazánkban sikert arató Figaro házassága-előadást az Armel Operafesztivál. A Susanna szerepét éneklő Keszei Borival a Mozart-műről és a fesztiválról beszélgettünk.
Zenés színház ajánló

Puccini ritkán hallható műve, A fecske az Operaházban

Az itáliai zeneszerző minden operáját felvonultató PucciniFeszt részeként a Kolozsvári Magyar Opera május 26-án és 27-én A fecske című darabbal vendégeskedik ez Erkel Színházban.
Zenés színház operett

Az Operett új vezetése bemutatta új évadát

A 2019/20-as évad legfontosabb bemutatója a Csárdáskirálynő lesz, de Mohács tragédiája is megjelenik egy új rockmusicalben.
Zenés színház pesti vigadó

Bejelentették Royal Opera House 2019/20-as előadásait

Az élő közvetítésekből vagy ismétlésekből álló mozis évad a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaratermében dobogtatja meg a nézők szívét.
Zenés színház hír

Gustavo Dudamel vezényel majd Spielberg West Side Story-filmjében

A Bernstein-musical újabb filmfeldolgozásáról egyre többet tudunk, de még várnunk kell 2020 karácsonyáig, hogy láthassuk.