Zenés színház

Gyakran Ismételt Kérdések

2011.11.08. 21:17
Ajánlom
Más jegyek, hosszabb kinttartózkodás, deviza, előleg, útlemondás, biztosítás és minden praktikus kérdés és válasz, ami egy utazás során felmerülhet.

Mit tartalmaz a részvételi díj?

Az utazások részvételi díja személyenként, kétágyas szobában történő elhelyezéssel értendő, a mindenkori programleírásban megjelölt szolgáltatásokat tartalmazza. A programok általában nem tartalmaznak reggelin kívüli főétkezést, a választás szabadságát meghagyjuk kedves utasainknak. A helyi idegenvezető vagy a csoportkísérő szívesen ajánl a kívánságaiknak megfelelő éttermet.

Tudok-e felár ellenében magasabb kategóriájú operajegyet vásárolni?

A legtöbb csomagunk közepes árkategóriájú jegyeket tartalmaz, némely esetben feltüntettük a részvételi díjnál a feláras jegyvásárlási lehetőséget is. Ezen felül is tudunk - a jegyek elérhetőségének függvényében - magasabb kategóriájú jegyeket biztosítani.

Van-e lehetőség az utazás meghosszabbítására?

Általában igen, ez minden esetben az adott úthoz tartozó légitársasági feltételek függvénye. Az esetleges hosszabbítás plusz költségeiről és feltételeiről szívesen küldünk tájékoztatást. 

Hogyan tudom befizetni a részvételi díjat?

A visszaigazolásunk mellékleteként küldött díjbekérő alapján az utazási díjat átutalhatja K&H számlánkra, illetve befizetheti a Convention Budapest Kft. irodájában.    

Miért vannak az árak euróban megadva? Csak euróban fizethetek? 

A forint árfolyamának instabilitása miatt árainkat euróban tüntetjük fel. A befizetés történhet euróban, illetve a K&H Bank befizetés napján érvényes deviza eladási árfolyamán. 

Miért vissza nem térítendő az előleg? Jóváírható az összeg egy Önök által szervezett másik útra? 

Az előleget azért nem áll módunkban visszafizetni, mert a jegyeket a foglalás pillanatában megvásároljuk és a vételárat nem kapjuk vissza. Gyakran ugyanez vonatkozik a repülőjegyekre, egyes esetekben a szállásfoglalásra is.

Megválaszthatom-e a nézőtéri helyemet?

Foglaláskor csak a jegyet biztosító külföldi partner által meghatározott kategóriát tudjuk garantálni, a kategóriára vonatkozó pontos hely (sor, ülésszám) a mi számunkra is ismeretlen. Természetesen törekszünk az adott időpontban elérhető legjobb helyek biztosítására, de felelősséget kizárólag az adott jegykategóriára tudunk vállalni. Több jegy vásárlása esetén a jegyek nem mindig szólnak egymás mellé. 

Mikor esedékes a hátralék?

A hátralék az utazás előtt 30 nappal esedékes, kivéve, ha az adott utazásra speciális szabályok vonatkoznak.

Mikor kapom meg a részvételi jegyet?

Utazás előtt, 3-5 nappal, a tájékoztató e-mail szerint, melyet akkor küldünk ha a teljes összeg fizetve van.

Mit kell tennem, ha már véglegesített foglalásomat betegség miatt le kell mondanom?

A lehetőségekhez képest, a lehető legrövidebb időn belül értesíteni kell munkatársainkat (24 órán belül), hogy a szükséges lépéseket megtehessük, hiszen a szerződési feltételekben foglalt lemondási határidők alapján kötbéres az út, így minden nap számít.

Utazik-e a csoporttal kísérő?

Nem minden esetben utazik kísérő Magyarországról, utazásaink egy részénél helyi, ám minden esetben magyarul beszélő idegenvezető várja Önöket.

A szálláshely csillagainak a száma mindig megfelel a hazai normának?

A csillagok számát és a minőség besorolását mindig az adott ország felügyeleti szervei végzik el, így a követelmény rendszer is eltérő lehet a hazai besorolástól. 

A repülőgép menetrendje változhat?

Sajnos a légi közlekedés sajátosságaiból fakadóan bármikor előfordulhat menetrendváltozás, amelyre az Általános szerződési feltételekben fel is hívjuk a figyelmet. A gyakorlatban a repülõjáratok, charterjáratok menetrendje változhat, ennek befolyásolására lehetőségünk nincs, így a menetrend változás nem befolyásolja a részvételi díjat.

Fontos, hogy az útlevélben szereplő utasneveket adjam meg?

Igen, minden esetben elengedhetetlen, mert a repülőjegyet, buszjegyet egyéb utazási dokumentumokat arra állítjuk ki, melynek későbbi módosítása csak díj ellenében lehetséges. Egyes kirívó esetekben pl. menetrendszerinti járatra történő repülőjegy foglalásnál nincs lehetőség javításra, a repülőjegyet újra meg kell vásárolni.

Ha utazásom során panasszal kívánok élni, fel kell venni a helyszínen jegyzőkönyvet?

Igen, ennek megtétele elengedhetetlen, későbbi ügyintézéshez megléte alapfeltétel. Probléma esetén célszerű irodánkat is ügyeletei számunkon értesíteni, hogy minél hamarabb orvosolni tudjuk a problémát. 

Mire jó az útlemondási biztosítás?

Ha az utas betegség, baleset vagy káresemény miatt nem tud az utazáson részt venni, a biztosító megfizeti az utas kárának a biztosításban meghatározott mértékét. Az akadályoztatás okának és a bizonyítás módjának részleteit a biztosítási szerződés tartalmazza.  

Miért célszerű utazási biztosítást kötni?  

Az esetleges gyógykezelés költsége akár a nyaralás árának ötszöröse is lehet. Az EU- kártya illetve a bankkártyához igényelhető kiegészítő biztosítás, de az utazókat még ezek használata mellett is könnyen érheti meglepetés, ezért mindenképp javasoljuk az utasbiztosítás megkötését utazási irodánkban.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

„Tökéletlen csaknem az alapjaiig” – Könyvek, amelyeket megbántak íróik

Kit kellett megölnie Sir Arthur Conan Doyle-nak, hogy végre nyugodtan írhasson? Miért tagadta meg főműveit Lev Tolsztoj? Mitől borzong Krasznahorkai László?
Vizuál

Látványos magyar sci-fi érkezik a mozikba márciusban

A 129 című film történelmet ír azzal, hogy az első olyan magyar sci-fi , amelynek szinte minden jelenetében látványos CGI elemeket láthatunk, kizárólag magyar szakemberek munkája nyomán. A neves színészgárdával készült alkotás március elején debütál.
Tánc

Ifjú tehetségek nyertek felvételt a Magyar Táncművészeti Egyetemre

Több mint 90 gyermek és szüleik részvételével zajlott januárban a Magyar Táncművészeti Egyetem felvételije a felsőfokú táncművészképzés előkészítőjére klasszikus balettművész, valamint a moderntánc és színházi tánc szakirányra.
Klasszikus

Túlvilági utazás a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával

Három 19. századi zenemű szerepel a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának és vezető karmesterüknek, Riccardo Frizzának február 8-i koncertműsorán, melyek mindegyike gyönyörű dallamokkal szól az elmúlásról.
Színház

Tabudöngető előadások érkeznek Szabadkáról a Bethlen Téri Színházba

A Kosztolányi Dezső Színház két Urbán András-rendezést és egy friss Hegymegi Máté-előadást hoz magával a VII. kerületi teátrum 11. Vendégváró Fesztiváljára. A felkavarónak ígérkező produkciókat február 17-19. között láthatják az érdeklődők.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

„Minden színésznő álma egy igazi nadrágszerep” – interjú Lévai Enikővel a Mária főhadnagy bemutatója kapcsán

Lévai Enikő századik születésnapját ünneplő színháza centenáriumi gálaestjén lép színpadra február közepén, egy hónappal később pedig a Mária főhadnagy címszerepében mutatkozik be.
Zenés színház ajánló

Közeleg az Operaház Prokofjev-bemutatója, a Háború & béke

Január 28-án mutatja be a Magyar Állami Operaház Prokofjev monumentális operáját, a Háború & békét. A Genfi Nagyszínházzal koprodukcióban készült előadást a katalán rendező, Calixto Bieito állította színre.
Zenés színház magazin

Ahol a legnagyobbaknak is remegett a lába – Felfedezőúton a milánói Scalában

Új sorozatunkban a világ leghíresebb operaházaiba kalauzoljuk el olvasóinkat, megismerhetik a helyek történetét, építészeti sajátosságait, de azt is elmeséljük, nekünk milyen tapasztalataink voltak ott, és mire számítson, aki felkeresné az operajátszás ezen nevezetességeit.
Zenés színház interjú

Dinamikus, modern és mai – Beszélgetés Berzsenyi Krisztina jelmeztervezővel és Túri Erzsébet díszlettervezővel

Huszka Jenő Mária főhadnagy című operettje a 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt is tiszteleg. A Budapesti Operettszínház készülő előadásáról Berzsenyi Krisztina jelmeztervezővel és Túri Erzsébet díszlettervezővel beszélgettünk.
Zenés színház ajánló

Az Operettszínház eredeti verzióban mutatja be a Mária főhadnagyot

A férfiruhába bújt női forradalmár történetét a Magyar Operett Éve és az 1848-as események 175. évfordulója alkalmából állítják színpadra.