Zenés színház

Gyönyörű hang, lenyűgöző színpadi tehetség

2013.04.16. 14:30
Ajánlom
Isabel Leonard mezzoszoprán kapja a 2013-as Richard Tucker-díjat. A 30 ezer dollár értékű elismerést a jelentős nemzetközi karrier küszöbén álló tehetségeknek ítéli oda a legendás tenor emlékére létrehozott alapítvány.

Korábban olyan sztárok részesültek a kitüntetésben, mint Renée Fleming, Deborah Voigt, David Daniels és Joyce DiDonato. Isabel Leonard, akit Barry Tucker, a Richard Tucker Music Foundation elnöke gyönyörű hangjáért és lenyűgöző színpadi tehetségéért méltatott, a magyar közönség számára sem ismeretlen: a Metropolitan Operából sugárzott élő közvetítések jóvoltából sokan hallhatták már az énekesnőt, aki azt nyiltakozta, született New York-i lévén elképzelni sem tud nagyobb megtiszteltetést a Richard Tucker-díj jelentette elismerésnél.

Leonard októberben Thomas Ades A vihar című kortárs operájában Mirandát, majd a Don Giovanniban (Andrew Davies vezényletével) Zerlinát alakította a MET színpadán. Májusban Poulenc művében, A karmeliták párbeszédeiben Blanche szerepét énekli.

A fiatal mezzoszoprán a salzburgi és a glyndebourne-i fesztiválokon Európában is siker aratott már a Figaro házassága Cherubinójaként, illetve a Così fan tutte Dorabellájaként. A Mozart-művek mezzo főszerepei mellett szívesen bízzák rá Händel operáinak jelentős figuráit is: játszotta az Alcinában Ruggierót és a Julius Caesar Sestóját.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Veszélyben van a szimfonikus zenekar intézménye?

Számos veszély fenyegeti a szimfonikus zenekarokat, de ha túlélik, az biztos, hogy a jövő zenekara nem olyan lesz, mint a mai. Fischer Iván szerint ideje megreformálni a zenekarok működését, hogy megfeleljen a következő generációk korszakának.
Klasszikus

Rácz Ödön nagybőgős rekordot döntött A dongóval

Rimszkij-Korszakov eredetileg hegedűre és zongorára írt darabját már majd' minden hangszercsoport képviselői eljátszották, most egy extra gyors nagybőgő verziót mutatunk. Videó!
Vizuál

Sikerfilmek unalmas leírásai

Kitalálod, melyik filmet foglalták össze a netezők egyetlen mondatban? A jellemzésekben csak valós információk szerepelnek - abból viszont a lehető legérdektelenebbek.
Zenés színház

Élő közvetítések sorozata New York-i Metropolitan Operából

Tizenkét élő közvetítésből álló sorozatot indít a New York-i Metropolitan Opera (MET) festői európai és amerikai helyszínekről olyan világsztárok szereplésével, mint Anna Netrebko, Diana Damrau vagy Jonas Kaufmann.
Színház

Idén is vár kicsiket és nagyokat a balatonszárszói Csukás Színház

Sorban érkeznek a szárszói teátrumba az elismert művészek és a minőségi gyerekprogramok.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház ajánló

Élő közvetítések sorozata New York-i Metropolitan Operából

Tizenkét élő közvetítésből álló sorozatot indít a New York-i Metropolitan Opera (MET) festői európai és amerikai helyszínekről olyan világsztárok szereplésével, mint Anna Netrebko, Diana Damrau vagy Jonas Kaufmann.
Zenés színház magazin

Schiller és Verdi tette halhatatlanná: 475 éve született Don Carlos

A 16. században élt spanyol infáns nevét Schiller drámája és az ennek nyomán született Verdi-opera tartotta fenn, de a történeti igazsághoz egyiknek sincs sok köze.
Zenés színház ajánló

Világsztárokkal indul a nyár a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

A színház vezetése a már megtervezett programokból, valamint új eseményekből, koncertekből és előadásokból egy újraépített nyári repertoárral kívánja megszólítani és beinvitálni a közönséget.
Zenés színház interjú

Szántó Andrea: „Tőlem kérdezed, aki nem vagyok dívatípus?”

Mezzoszoprán és alt szerepekben egyaránt tündököl: Juditként érzékeny és megejtő, Carmenként vad és szenvedélyes. Ha nem söpri el a bemutatót a világjárvány, Kundry szerepében mutatkozott volna be az Operaház új Parsifal-előadásában. Szántó Andreát március elején faggattam operákról, operaszerepekről, de óhatatlanul is magasabb kérdések felé terelődött a beszélgetés.
Zenés színház hír

Szabadtéri koncertsorozatot indít júliusban az Operettszínház

A musical és az operett szerelmeseinek egyaránt kínálnak könnyed, nyáresti szórakozást egy különleges belvárosi helyszínen, a Pesti Vármegyeháza udvarán.