Zenés színház

Ha Baja, akkor halászlé és Miss Saigon

2012.05.01. 12:16
Ajánlom
Halászléfőzéssel egybekötött sajtótájékoztatón vettek részt a Miss Saigon szereplői a Budapesten található Bajai Halászcsárdában. A helyszínválasztás apropója a nyári szabadtéri Miss Saigon előadás volt.

Augusztus 24-én, 25-én és 26-án a tavalyihoz hasonlóan ismét szabadtéren lesz látható a Miss Saigon (kritikánk az előadásról ide kattintva olvasható): három alkalommal Baján lépnek színpadra a Budapesti Operettszínház művészei a szuperprodukcióban, 1300 négyzetméteres színpadon, több száz szereplővel, gigantikus látvánnyal, négykerekű járművekkel és helikopterekkel együtt.

"Izgalmas és érdekes eseménynek vagyunk a részesei, hiszen a nyáron Baján adjuk elő a Miss Saigont, és mivel Baja a halászléfőző versenyek otthona, így arra gondoltunk, megidézzük mi is a bajai hangulatot. Ha jobban belegondolunk, hasonlóságot is felfedezhetünk a két városban, Baja is vízparti, ugyanúgy, ahogy a darabban szereplő Saigon, amely pedig egy tengerparti település" - mondta Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház igazgatója és az előadás rendezője.

A főigazgató után Bócsa Barnabás szólalt fel az előadást szervező Baja Marketing Kft. képviseletében: "A polgármester nevében is szeretném kifejezni, mekkora megtiszteltetés számunkra, hogy a nyáron Baján három alkalommal látható lesz a Miss Saigon a Csodálatos Baja elnevezésű fesztivál keretein belül. Örülünk, mert ez a közös munka Baja és az Operettszínház hírnevét is öregbíti. Elárulom, hogy mi nem csak egy évben gondolkodunk, jövőre remélhetőleg újabb produkciót mutathat be a színház társulata Baján. Ehhez csak idei szlogenünket tenném hozzá: A csoda Bajával kezdődik!"

Ezt követően Kerényi Miklós Gábor bemutatta a Bajára utazó szereplőket, majd hozzátette: "Nekem a Miss Saigon az egyik kedvenc darabom, amely a szerelemről, a kiszolgáltatottságról szól, és arról, hogy a viharok közepette meg kell találni egymást." A beszédek után egy kis ízelítőt hallhattak a megjelentek a darabból: Dolhai Attila és Vágó Zsuzsi énekelte el a Napfény, holdfény című duettet, majd Dancs Annamari és Kerényi Miklós Máté lépett színpadra, akik a Szóló szaxofont adták elő, popos, rádióbarát verzióban, Kasza Tibor átdolgozásában.

Az előadásban Johnt alakító Feke Pál a főzőversenyen ismerkedett a bajai halászlé elkészítési módjával: "Nagyon szeretem a halászlevet, bár anyukám máshogy csinálja, mint amit itt láttam. Örülök, hogy nyáron megyünk Bajára. Én abban hiszek, hogy fontos a csapatszellem, és azt hiszem, elmondhatom, hogy a Miss Saigonban egy erős, nagyon jó csapat jött össze." Dolhai Attilának (Chris) nem jelentett nehézséget a halászlé elkészítése, hiszen minden évben ő főzi a karácsonyi vacsorát. "Nagyon szeretem a halászlevet, alig várom már Baját, ahol ismét szabadtéren adhatjuk elő a Miss Saigont. Büszke lehet Baja, hogy vendégül látja majd a produkciónkat, mi pedig nagy örömmel készülünk és megyünk!"

A bográcsok köré a következő összetételben álltak fel a színészek: Kasza Tibor csapatkapitánnyal testvére, Kasza Gábor, Balassa Krisztián, Molnár Karesz (d1 TV) és Kerényi Miklós Máté főzött együtt, Szendy Szilvinek Feke Pál, Vágó Zsuzsi, Mészáros Árpád Zsolt, Csuha Lajos és Szabó P. Szilveszter segítettek, Bálint Ádám csapatát pedig Dancs Annamari, Bordás Barbara, Ambruzs Ádám, Dolhai Attila és Csengeri Ottília erősítette.

Programkereső

Legolvasottabb

Színház

Ők az idei Junior Prima Díjasok színház- és filmművészet kategóriában

„Senki sem születik egyedülálló művésznek, hanem a családjának, környezetének és nem utolsósorban persze önmaga kitartó, kemény munkájának köszönhetően válhat azzá” – vallja Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, aki a szeptember 14-i díjátadó ünnepségen hat fiatal művésznek adta át a színház- és filmművészet kategória pénzjutalommal is járó Junior Prima Díját.
Színház

A sudár mosonmagyaróvári naiva – Rujder Vivien portréja

A budapesti Katona József Színház fiatal művésze Junior Prima Díjat vehetett át szeptember 14-én. A Takarékbank Zrt. támogatásával megvalósuló díjátadón Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója méltatta Rujder Vivien tehetségét.
Színház

Ragyogó és huncut angyal – Mentes Júlia Virginia portréja

Zenésszínész-osztályában végzett, de nem zenés színészként gondol magára. Alakításai a szakma nagyjait is meggyőzik, tehetségét szeptember 14-én a Takarékbank Zrt. által támogatott Junior Prima Díjjal ismerték el.
Színház

Szívesen látják el szerepekkel – Gyöngyösi Zoltán portréja

A Vígszínház művészének szakmai szempontból igazán jól indult az évad: másfél hete komoly színészi helyzetben bizonyíthatott, amikor a Szerelmek városa főszerepében lépett színpadra, kiváló teljesítménnyel, szeptember 14-én pedig Junior Prima Díjat vehetett át a Takarékbank Zrt. jóvoltából. Az elismerést Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója adta át.
Színház

Kíváncsian villanó, világos szempár – Rózsa Krisztián portréja

Mohácsi János nem visz színre olyan darabot a Miskolci Nemzeti Színházban, amelyben Rózsa Krisztián ne kapna szerepet – nem véletlenül. A fiatal színművész tehetségét a Takarékbank Zrt. támogatásával Junior Prima Díjjal ismerték el szeptember 14-én.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Zenés színház ajánló

Ki lesz a vadak ura? – Új családi musical a láthatáron!

A TBG Production és a Soproni Petőfi Színház a Tesla musical alkotóinak közreműködésével bemutatja: a Vadak Ura – The Covenant musical show-t.
Zenés színház hír

Musical az ártatlanság koráról – a Nine premierjével indul az Operettszínház új évada

Közönségtalálkozóval egybekötött sajtótájékoztatón mutatkoztak be a Budapesti Operettszínház új bemutatójának szereplői. A Nine-Kilenc Federico Fellini Oscar-díjas 8 és ½ című filmje alapján készül Balázs Zoltán rendezésében.
Zenés színház kritika

Sanzon-szerelmek Pokorny Liával

Hányféle szerelem létezik? És melyik az igazi? Ismerős helyzetek, valódi drámák és félve elsuttogott vallomások váltják egymást a Centrál Színházban, Pokorny Lia zenés estjén, amely több, mint sanzonokká formált érzelmek kavalkádja: önmagunkkal való szembenézés.
Zenés színház ajánló

Mitől működik egy házasság? – II. János Pál pápa darabja az Opera Eiffel Műhelyházában sejteti a választ

Karol Józef Wojtyła, a későbbi II. János Pál pápa Az aranyműves boltja című darabját Krzysztof Penderecki zenéjével és székesfehérvári Vörösmarty Színházzal együttműködésben mutatja be 2021. szeptember 8-án a Magyar Állami Operaház.
Zenés színház hír

Sonja Šarić szerb szoprán nyerte a IV. Marton Éva Nemzetközi Énekversenyt

A pandémia miatt tavalyról 2021-re halasztott énekverseny minden korábbinál több, 66 versenyző részvételével zajlott. A Fidelio különdíját az egyetlen magyar döntős, Fürjes Anna Csenge nyerte el.