Zenés színház

Ha Baja, akkor halászlé és Miss Saigon

2012.05.01. 12:16
Ajánlom
Halászléfőzéssel egybekötött sajtótájékoztatón vettek részt a Miss Saigon szereplői a Budapesten található Bajai Halászcsárdában. A helyszínválasztás apropója a nyári szabadtéri Miss Saigon előadás volt.

Augusztus 24-én, 25-én és 26-án a tavalyihoz hasonlóan ismét szabadtéren lesz látható a Miss Saigon (kritikánk az előadásról ide kattintva olvasható): három alkalommal Baján lépnek színpadra a Budapesti Operettszínház művészei a szuperprodukcióban, 1300 négyzetméteres színpadon, több száz szereplővel, gigantikus látvánnyal, négykerekű járművekkel és helikopterekkel együtt.

"Izgalmas és érdekes eseménynek vagyunk a részesei, hiszen a nyáron Baján adjuk elő a Miss Saigont, és mivel Baja a halászléfőző versenyek otthona, így arra gondoltunk, megidézzük mi is a bajai hangulatot. Ha jobban belegondolunk, hasonlóságot is felfedezhetünk a két városban, Baja is vízparti, ugyanúgy, ahogy a darabban szereplő Saigon, amely pedig egy tengerparti település" - mondta Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház igazgatója és az előadás rendezője.

A főigazgató után Bócsa Barnabás szólalt fel az előadást szervező Baja Marketing Kft. képviseletében: "A polgármester nevében is szeretném kifejezni, mekkora megtiszteltetés számunkra, hogy a nyáron Baján három alkalommal látható lesz a Miss Saigon a Csodálatos Baja elnevezésű fesztivál keretein belül. Örülünk, mert ez a közös munka Baja és az Operettszínház hírnevét is öregbíti. Elárulom, hogy mi nem csak egy évben gondolkodunk, jövőre remélhetőleg újabb produkciót mutathat be a színház társulata Baján. Ehhez csak idei szlogenünket tenném hozzá: A csoda Bajával kezdődik!"

Ezt követően Kerényi Miklós Gábor bemutatta a Bajára utazó szereplőket, majd hozzátette: "Nekem a Miss Saigon az egyik kedvenc darabom, amely a szerelemről, a kiszolgáltatottságról szól, és arról, hogy a viharok közepette meg kell találni egymást." A beszédek után egy kis ízelítőt hallhattak a megjelentek a darabból: Dolhai Attila és Vágó Zsuzsi énekelte el a Napfény, holdfény című duettet, majd Dancs Annamari és Kerényi Miklós Máté lépett színpadra, akik a Szóló szaxofont adták elő, popos, rádióbarát verzióban, Kasza Tibor átdolgozásában.

Az előadásban Johnt alakító Feke Pál a főzőversenyen ismerkedett a bajai halászlé elkészítési módjával: "Nagyon szeretem a halászlevet, bár anyukám máshogy csinálja, mint amit itt láttam. Örülök, hogy nyáron megyünk Bajára. Én abban hiszek, hogy fontos a csapatszellem, és azt hiszem, elmondhatom, hogy a Miss Saigonban egy erős, nagyon jó csapat jött össze." Dolhai Attilának (Chris) nem jelentett nehézséget a halászlé elkészítése, hiszen minden évben ő főzi a karácsonyi vacsorát. "Nagyon szeretem a halászlevet, alig várom már Baját, ahol ismét szabadtéren adhatjuk elő a Miss Saigont. Büszke lehet Baja, hogy vendégül látja majd a produkciónkat, mi pedig nagy örömmel készülünk és megyünk!"

A bográcsok köré a következő összetételben álltak fel a színészek: Kasza Tibor csapatkapitánnyal testvére, Kasza Gábor, Balassa Krisztián, Molnár Karesz (d1 TV) és Kerényi Miklós Máté főzött együtt, Szendy Szilvinek Feke Pál, Vágó Zsuzsi, Mészáros Árpád Zsolt, Csuha Lajos és Szabó P. Szilveszter segítettek, Bálint Ádám csapatát pedig Dancs Annamari, Bordás Barbara, Ambruzs Ádám, Dolhai Attila és Csengeri Ottília erősítette.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

Zoboki Gábor: „A művészeti intézményeknek általában Kelet-Európában az a legnagyobb bajuk, hogy művészemberek állnak az élén”

Hosszú interjúban nyilatkozott a ma hatvanéves Zoboki Gábor építészi munkájáról, zenei kötődéseiről, és azt is elárulta, miért gondolja, hogy egy építész ideális jelölt lenne a Magyar Állami Operaház főigazgatói posztjára.
Zenés színház

Közeleg az Operaház Prokofjev-bemutatója, a Háború & béke

Január 28-án mutatja be a Magyar Állami Operaház Prokofjev monumentális operáját, a Háború & békét. A Genfi Nagyszínházzal koprodukcióban készült előadást a katalán rendező, Calixto Bieito állította színre.
Zenés színház

„Minden színésznő álma egy igazi nadrágszerep” – interjú Lévai Enikővel a Mária főhadnagy bemutatója kapcsán

Lévai Enikő századik születésnapját ünneplő színháza centenáriumi gálaestjén lép színpadra február közepén, egy hónappal később pedig a Mária főhadnagy címszerepében mutatkozik be.
Vizuál

Túl a barátságon – kritika A sziget szellemeiről

Martin McDonagh új filmje a tisztességről szól. Arról, hogy bárhogy is viseljük a ránk mért sorsot, egymással szemben nem szabad kegyetlennek lennünk. A sziget szellemei joggal érdemelte ki a kilenc Oscar-jelölést.
Vizuál

Cate Blanchett, Steven Spielberg és Martin McDonagh is esélyes az Oscarra – Megvannak az idei jelöltek

A sziget szellemei, A Fabelman család, a Tár és a Minden, mindenhol, mindenkor is nagyot nyerhet a március 13-i Oscar-gálán. Az amerikai filmakadémia közzétette a rangos filmes elismerés jelöltjeit.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

„Minden színésznő álma egy igazi nadrágszerep” – interjú Lévai Enikővel a Mária főhadnagy bemutatója kapcsán

Lévai Enikő századik születésnapját ünneplő színháza centenáriumi gálaestjén lép színpadra február közepén, egy hónappal később pedig a Mária főhadnagy címszerepében mutatkozik be.
Zenés színház ajánló

Közeleg az Operaház Prokofjev-bemutatója, a Háború & béke

Január 28-án mutatja be a Magyar Állami Operaház Prokofjev monumentális operáját, a Háború & békét. A Genfi Nagyszínházzal koprodukcióban készült előadást a katalán rendező, Calixto Bieito állította színre.
Zenés színház magazin

Ahol a legnagyobbaknak is remegett a lába – Felfedezőúton a milánói Scalában

Új sorozatunkban a világ leghíresebb operaházaiba kalauzoljuk el olvasóinkat, megismerhetik a helyek történetét, építészeti sajátosságait, de azt is elmeséljük, nekünk milyen tapasztalataink voltak ott, és mire számítson, aki felkeresné az operajátszás ezen nevezetességeit.
Zenés színház interjú

Dinamikus, modern és mai – Beszélgetés Berzsenyi Krisztina jelmeztervezővel és Túri Erzsébet díszlettervezővel

Huszka Jenő Mária főhadnagy című operettje a 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt is tiszteleg. A Budapesti Operettszínház készülő előadásáról Berzsenyi Krisztina jelmeztervezővel és Túri Erzsébet díszlettervezővel beszélgettünk.
Zenés színház ajánló

Az Operettszínház eredeti verzióban mutatja be a Mária főhadnagyot

A férfiruhába bújt női forradalmár történetét a Magyar Operett Éve és az 1848-as események 175. évfordulója alkalmából állítják színpadra.