Zenés színház

Ha Baja, akkor halászlé és Miss Saigon

2012.05.01. 12:16
Ajánlom
Halászléfőzéssel egybekötött sajtótájékoztatón vettek részt a Miss Saigon szereplői a Budapesten található Bajai Halászcsárdában. A helyszínválasztás apropója a nyári szabadtéri Miss Saigon előadás volt.

Augusztus 24-én, 25-én és 26-án a tavalyihoz hasonlóan ismét szabadtéren lesz látható a Miss Saigon (kritikánk az előadásról ide kattintva olvasható): három alkalommal Baján lépnek színpadra a Budapesti Operettszínház művészei a szuperprodukcióban, 1300 négyzetméteres színpadon, több száz szereplővel, gigantikus látvánnyal, négykerekű járművekkel és helikopterekkel együtt.

"Izgalmas és érdekes eseménynek vagyunk a részesei, hiszen a nyáron Baján adjuk elő a Miss Saigont, és mivel Baja a halászléfőző versenyek otthona, így arra gondoltunk, megidézzük mi is a bajai hangulatot. Ha jobban belegondolunk, hasonlóságot is felfedezhetünk a két városban, Baja is vízparti, ugyanúgy, ahogy a darabban szereplő Saigon, amely pedig egy tengerparti település" - mondta Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház igazgatója és az előadás rendezője.

A főigazgató után Bócsa Barnabás szólalt fel az előadást szervező Baja Marketing Kft. képviseletében: "A polgármester nevében is szeretném kifejezni, mekkora megtiszteltetés számunkra, hogy a nyáron Baján három alkalommal látható lesz a Miss Saigon a Csodálatos Baja elnevezésű fesztivál keretein belül. Örülünk, mert ez a közös munka Baja és az Operettszínház hírnevét is öregbíti. Elárulom, hogy mi nem csak egy évben gondolkodunk, jövőre remélhetőleg újabb produkciót mutathat be a színház társulata Baján. Ehhez csak idei szlogenünket tenném hozzá: A csoda Bajával kezdődik!"

Ezt követően Kerényi Miklós Gábor bemutatta a Bajára utazó szereplőket, majd hozzátette: "Nekem a Miss Saigon az egyik kedvenc darabom, amely a szerelemről, a kiszolgáltatottságról szól, és arról, hogy a viharok közepette meg kell találni egymást." A beszédek után egy kis ízelítőt hallhattak a megjelentek a darabból: Dolhai Attila és Vágó Zsuzsi énekelte el a Napfény, holdfény című duettet, majd Dancs Annamari és Kerényi Miklós Máté lépett színpadra, akik a Szóló szaxofont adták elő, popos, rádióbarát verzióban, Kasza Tibor átdolgozásában.

Az előadásban Johnt alakító Feke Pál a főzőversenyen ismerkedett a bajai halászlé elkészítési módjával: "Nagyon szeretem a halászlevet, bár anyukám máshogy csinálja, mint amit itt láttam. Örülök, hogy nyáron megyünk Bajára. Én abban hiszek, hogy fontos a csapatszellem, és azt hiszem, elmondhatom, hogy a Miss Saigonban egy erős, nagyon jó csapat jött össze." Dolhai Attilának (Chris) nem jelentett nehézséget a halászlé elkészítése, hiszen minden évben ő főzi a karácsonyi vacsorát. "Nagyon szeretem a halászlevet, alig várom már Baját, ahol ismét szabadtéren adhatjuk elő a Miss Saigont. Büszke lehet Baja, hogy vendégül látja majd a produkciónkat, mi pedig nagy örömmel készülünk és megyünk!"

A bográcsok köré a következő összetételben álltak fel a színészek: Kasza Tibor csapatkapitánnyal testvére, Kasza Gábor, Balassa Krisztián, Molnár Karesz (d1 TV) és Kerényi Miklós Máté főzött együtt, Szendy Szilvinek Feke Pál, Vágó Zsuzsi, Mészáros Árpád Zsolt, Csuha Lajos és Szabó P. Szilveszter segítettek, Bálint Ádám csapatát pedig Dancs Annamari, Bordás Barbara, Ambruzs Ádám, Dolhai Attila és Csengeri Ottília erősítette.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Öt mesterhegedűvel gazdagodott a Liszt Ferenc Kamarazenekar

A Liszt Ferenc Kamarazenekar egyéves keresést követően öt mesterhegedűre talált rá, amelyek még magasabb művészeti interpretációt tesznek lehetővé az együttes számára a jövőben. A zenekar soron következő tavaszi koncertjein már hallhatóak lesznek az új hangszerek.
Zenés színház

KVÍZ: Felismered a musicaleket az első mondatuk alapján?

Talán nem is gondolnánk, hogy az első jelenet mennyire meghatározhatja egy darab egészét: megadja a hangulatát, előrevetíti a cselekményt, még talán a végkifejletre is utal.
Vizuál

A bárányok hallgatnak – 6 érdekesség a 30 éves film kapcsán

Tényleg sosem pislog Hannibal Lecter? És miért jut eszembe a molylepkéről Salvador Dalí? Összeszedtünk néhány érdekes tényt a film kapcsán, amely nyomán a világ megismerte az egyik leghíresebb fiktív emberevőt, Hannibal Lectert.
Vizuál

Lidérc úr és a lelki karantén: Díjnyertes rövidfilmek online

Idén januárban a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál exkluzív online premierekkel lepi meg a rövidfilmek szerelmeseit. A limitált ideig látható válogatásban 4 magyar és 5 nemzetközi, díjnyertes alkotás látható a fesztivál Facebook-oldalán.
Tánc

Az Operaház külföldi balettművészei is Walesi bárdokat szavalnak

Orosz, kazah, moldvai, ukrán, belarusz és brit balettművész is szerepel abban az új videóban, amelyben Arany János jól ismert balladája hangzik el az Operaház balettosaitól A magyar kultúra napján.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Új Örökös Tagokat avattak a Budapesti Operettszínházban

Négy új tagot választott Örökös Tagjai közé a Budapesti Operettszínház január 22-én, a Magyar Kultúra Napján. Az ünnepségen, amely ezúttal a járványügyi szabályok betartásával, szűk körben zajlott, Kiss-B. Atilla, a színház főigazgatója méltatta a kitüntetetteket.
Zenés színház kvíz

KVÍZ: Felismered a musicaleket az első mondatuk alapján?

Talán nem is gondolnánk, hogy az első jelenet mennyire meghatározhatja egy darab egészét: megadja a hangulatát, előrevetíti a cselekményt, még talán a végkifejletre is utal.
Zenés színház ajánló

„Mindannyian vágyunk erre az idilli szerelemre” – János vitéz az Operett Online-on

Kacsóh Pongrác gyönyörű daljátékával folytatódik a Budapesti Operettszínház közvetítés-sorozata január 22-én. A Petőfi Sándor elbeszéléséből írt János vitéz Bozsik Yvette rendezésében újfajta értelmezést kap, eggyé olvad benne a túlvilági és a földi lét.
Zenés színház hír

Cseh Tamásra emlékezik a Vígszínház a Magyar Kultúra Napján

Koncertszínházi előadással idézi meg Cseh Tamás alakját január 22-én a Vígszínház. A zeneszerző, énekes éppen a Magyar Kultúra Napján lenne 78 éves, a Kelet-nyugati pályaudvar című est két nagy sikerű lemezének – a Fontátvonulás és a Nyugati pályaudvar – dalait dolgozza fel.
Zenés színház hír

„Húsz évem már a múlt” – 20 éves a Rómeó és Júlia musical

2001. január 19-én mutatták be a párizsi Palais des Congrès-ben Gérard Presgurvic musicaljét, a Shakespeare drámája nyomán írt Rómeó és Júliát.