Zenés színház

Harmadszor nyerte el Alföldi a legjobb előadás díját az Armelen

2016.07.03. 16:06
Ajánlom
A rendező ezúttal Eötvös Péter Senza Sangue című operájának színreviteléért érdemelte ki az elismerést az Armel Operafesztiválon.

Alföldi Róbert eddig háromszor vehette át rendezéseiért a Legjobb Előadás díját az Armel Operafesztivál történetében, emellett a Közönségdíjat is három alkalommal ítélték neki. A nemzetközi zsűri elnöke hangsúlyozta, a Senza Sangue csodálatos zeneiségének és letisztult rendezésének összhangja egyértelművé tette számukra a produkció díjazását.

armel alföldi róbert eötvös péter

armel alföldi róbert eötvös péter

Alföldi Róbert Senza Sangue című rendezésével visszatért a Nemzetibe, így széleskörben közbeszéd tárgya lett egy kortárs opera bemutatója. Olvassa el az előadásról szóló kritikánkat ide kattintva!

Albene Carrere és Romain Bockler - Senza Sangue

Albene Carrere és Romain Bockler - Senza Sangue (Fotó/Forrás: Kállai-Tóth Anett)

A legjobb énekesnek járó díjat a gaboni származású Adriana Bignagni Lesca kapta a pisai Verdi Színház The Angel of the Odd című előadásában nyújtott érzelmekben és árnyalatokban gazdag alakításáért.

armel Adriana Bignagni Lesca

armel Adriana Bignagni Lesca

A fesztivál Különdíját a Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatóinak előadása, az Elégia ifjú szerelmesekért című produkció, Almási-Tóth András rendezése kapta. Az előadás Vajda Gergely vezényletével volt látható. A zsűri indokolásában a kimagasló zenei teljesítmény és a szereplők expresszív kifejezésmódja mellett az is szerepelt, hogy a Zeneakadémia elsőként vállalkozott Magyarországon a szerző, Hans Werner Henze művének bemutatására.

armel vajda gergely

armel vajda gergely

Az Arte Közönségdíj sorsáról augusztus 10-ig lehet szavazni az Arte Concert oldalán. A végeredményt a Sziget Fesztivál zárónapján, augusztus 16-án jelentik be a Fidelio Színpadon.

Az Armel Operafesztivál produkcióiban a Pannon Filharmonikusok közreműködtek.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Zenés színház videó

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Zenés színház nyílt levél

Kesselyák Gergely megszólalt RockGiovanni-ügyben, és megvédte Szüts Aport

A múlt héten Kovács János és Szüts Apor nyílt leveleket váltott, most a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is tollat ragadott: „Mi történt most a RockGiovanni körül? Egy provokatív cím végre átütötte az érdektelenség és felületesség ingerküszöbét.”
Zenés színház vélemény

Miért ijednek meg a rockosított Don Giovannitól az operarajongók?

Kovács János karmester nyílt levelet fogalmazott meg Szüts Apor RockGiovanni című Mozart-átirata ellen, a kérdés felzaklatta az operarajongó facebookozókat, és rámutatott néhány fontos dologra.