Zenés színház

Harmadszor nyerte el Alföldi a legjobb előadás díját az Armelen

2016.07.03. 16:06
Ajánlom
A rendező ezúttal Eötvös Péter Senza Sangue című operájának színreviteléért érdemelte ki az elismerést az Armel Operafesztiválon.

Alföldi Róbert eddig háromszor vehette át rendezéseiért a Legjobb Előadás díját az Armel Operafesztivál történetében, emellett a Közönségdíjat is három alkalommal ítélték neki. A nemzetközi zsűri elnöke hangsúlyozta, a Senza Sangue csodálatos zeneiségének és letisztult rendezésének összhangja egyértelművé tette számukra a produkció díjazását.

armel alföldi róbert eötvös péter

armel alföldi róbert eötvös péter

Alföldi Róbert Senza Sangue című rendezésével visszatért a Nemzetibe, így széleskörben közbeszéd tárgya lett egy kortárs opera bemutatója. Olvassa el az előadásról szóló kritikánkat ide kattintva!

Albene Carrere és Romain Bockler - Senza Sangue

Albene Carrere és Romain Bockler - Senza Sangue (Fotó/Forrás: Kállai-Tóth Anett)

A legjobb énekesnek járó díjat a gaboni származású Adriana Bignagni Lesca kapta a pisai Verdi Színház The Angel of the Odd című előadásában nyújtott érzelmekben és árnyalatokban gazdag alakításáért.

armel Adriana Bignagni Lesca

armel Adriana Bignagni Lesca

A fesztivál Különdíját a Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatóinak előadása, az Elégia ifjú szerelmesekért című produkció, Almási-Tóth András rendezése kapta. Az előadás Vajda Gergely vezényletével volt látható. A zsűri indokolásában a kimagasló zenei teljesítmény és a szereplők expresszív kifejezésmódja mellett az is szerepelt, hogy a Zeneakadémia elsőként vállalkozott Magyarországon a szerző, Hans Werner Henze művének bemutatására.

armel vajda gergely

armel vajda gergely

Az Arte Közönségdíj sorsáról augusztus 10-ig lehet szavazni az Arte Concert oldalán. A végeredményt a Sziget Fesztivál zárónapján, augusztus 16-án jelentik be a Fidelio Színpadon.

Az Armel Operafesztivál produkcióiban a Pannon Filharmonikusok közreműködtek.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Így buliztak régen a sztárok az Oscaron

Közeledik az idei Oscar díjátadó, felkészülésnek megmutatjuk, ki kivel mulatott vagy épp sutyorgott a szünetekben az ötvenes évektől a kilencvenesig. Galéria!
Klasszikus

Megszólalt az ELTE Zenei Tanszékének vezetője a pénzelvonás kapcsán

Múlt héten jelent meg az a közlemény, amelyből kiderült, hogy az ELTE BTK-t érintő 250 millió forintos forrásmegvonás miatt szeptembertől nagyon nehéz lesz megoldani a zongora- és a magánének-oktatást a Zenei Tanszéken. A Fidelio kérdéseire Bodnár Gábor tanszékvezető válaszolt.
Vizuál

Bálványozta a közönség, bolondokházában végezte – 175 éve született Munkácsy Mihály

Stílusát romantikus realizmusnak nevezik, amelyre nem hatottak lényegesen a modern festészeti irányzatok. Első sikerét 1869-ben aratta Az ásító inas című képpel, amelynek témáját saját korábbi életéből vette.
Jazz/World

Borbély Mihály: "Pénzért vagy egoizmusból nincs értelme zenélni"

A több hangszeren és műfajban jártas Borbély Mihály minden zenei és emberi szituációban az átjárhatóságot kutatja. Legközelebb A népzene ünnepén hallhatjuk őt február 23-án a Müpában, tavasszal pedig új jazzlemezét is bemutatja saját formációjával.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház magazin

Egy piszok erős nő az arab világban – A víg özvegy Dubajban

Állva tapsolta a közönség az Operettszínház A víg özvegy című előadását Dubajban, ahol három alkalommal látható Szabó Máté rendezése ezekben a napokban. Az alkotókat még az első előadás előtt sikerült utolérnünk.
Zenés színház interjú

Kurtág és a történelem angyala

Zenetörténeti jelentőségű eseménynek számított Kurtág György első operájának premierje 2018. november 15-én. A Samuel Beckett Fin de partie (Végjáték) című drámájából komponált operát a milánói Scalában mutatták be. Fazekas Gergely zenetörténész, a Zeneakadémia tanára a műről készülő dokumentumfilm forgatócsoportjának tagjaként jelen volt. Kifaggattuk.
Zenés színház

Trianonról szóló zenés művet keres az Operettszínház

A trianoni békeszerződés aláírásának körülményeit és az ebből származó veszteségek megismertetését és feldolgozását szolgáló zenés színpadi mű megírására hirdet alkotói pályázatot a Budapesti Operettszínház.
Zenés színház opera

Vízzel árasztják el a színpadot a Gioconda premierjén

Meg a többi előadáson is. Velence csatornái vizes valójukban elevenednek meg Almási-Tóth András rendezésében, amely Ponchielli legsikerültebb művét állítja színpadra 2019. február 22-én az Erkel Színházban.