Zenés színház

Háry János a Margitszigeten

2011.07.05. 10:00
Ajánlom
Népi és nem népies, magyar és nem magyaros - ez jellemzi Kodály Háry Jánosának zenéjét, és a debreceni Csokonai Színház előadását is.

Az előadás színpadképéhez a búza, a kenyér, az élet szimbólumaiból indult ki Vidnyánszky Attila rendező és Olekszandr Bilozub díszlettervező: Majland mézeskalács lesz, a franciákat sütemény és bagett jellemzi, a díszlet meghatározó eleme a tulipános láda motívumait idéző csipkefal, amely remek akusztikai körülményeket is teremt, és mindez organikus anyagokból, szalmából, nádból készül. A színen az idős Háry szerepében Miske László mesél, fiatal Háryként Haja Zsolt kalandozik.

Háry János

2011. július 8., 15. 20:30 Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Budapesti Nyári Fesztivál 2011

Szövegét Paulini János és Harsányi Zsolt írta Garay János "Az obsitos" című humoros elbeszélő költemény nyomán Km.: Debreceni Filharmonikus Zenekar, a Csokonai Színház Énekkara, a Bányai Júlia Általános Iskola, Debreceni Hajdú Táncegyüttes (műv.vez.: Tiszai Zsuzsa, Lovas Bálint Vez.: Kocsár Balázs, Csurgó Tamás

A Debreceni Csokonai Színház előadása Budapesti Nyári Fesztivál 2011

Szerző:Kodály Zoltán
Rendező: Vidnyánszky Attila
Koreográfus: Gemza Péter
Jelmeztervező: Jeremiás Bianca Imelda
Rendezőasszisztens:Bakai Barbara
Dramaturg : Szász Zsolt
Díszlettervező : Belozub, Alekszandr

Szereposztás

Háry János: Haja Zsolt
Öreg Háry: Miske László
Örzse, a mátkája: Gál Erika / Kun Ágnes Anna
Ferenc császár: Garay Nagy Tamás
A császárné: Prohászka Ildikó
Napóleon: Böjte Sándor
Mária Lujza, Napóleon felesége: Bódi Mariann
Ebelasztin báró: Cselóczki Tamás
Öreg Marci, császári kocsis: Wagner Lajos
Krucifix generális: Csikos Sándor
Magyar silbak: Kiss Gergely Máté
Burkus silbak: Dánielfy Zsolt
Bíró uram: Garay Nagy Tamás
Ábrahám korcsmáros: Böjte Sándor
Diák: Vranyec Artúr
Melusína grófnő: Szilágyi Szilvia
Estella bárónő: Busa Gabriella

Programkereső

Legolvasottabb

Zenés színház

Kiemelkedő alkotókat díjaztak a Magyar Operett Napján

A hagyományokhoz híven idén is átadták a Budapesti Operettszínházban az évad legjobb musical- és operettszínészének járó kitüntetéseket, valamint díjazták a legígéretesebb pályakezdőt. Emellett elismerést adott át a Musica Hungarica Kiadó képviseletében Éliás Tibor, a kiadó alapítója is.
Vizuál

„Ég a napmelegtől a kopár szík sarja” – Online nézhető Jankovics Marcell Toldi-sorozata

A Duna Televízió vetítéssorozatát követően a Médiaklikk oldalra költözött Jankovics Marcell nagyszabású, utolsó animációs sorozata, a Toldi. Az Arany János eposzából készült, festői látványvilágú animációs film igazi mestermű, amelyből már készül az egész estés változat is. 
Jazz/World

Magyarországon lép fel a norvég jazzdíva, Rebekka Bakken

November 2-án pótolja tavaly elmaradt koncertjét a Müpában Rebekka Bakken, aki zenéjével előszeretettel távolodik el a hagyományos műfaji kategóriáktól és otthonosan mozog a pop, illetve blues világában is.
Vizuál

Ahol a diákok szombaton is iskolába akarnak járni - Erős István rektor a Képzőművészeti Egyetem jubileumi évéről

A jubileumi, 150. tanév gazdag programsorozatáról, a képzőművészet újrapozicionálásáról, pedagógiai módszerekről és új tanszékek indításáról beszélgettünk a Magyar Képzőművészeti Egyetem nemrég kinevezett rektorával, Erős Istvánnal, aki azt is elárulta, hogy mitől tart a legjobban.
Klasszikus

Kivételes az akusztikája az üvegfalú Magyar Zene Házának – VIDEÓ

Hamarosan a közönség előtt is megnyitja kapuit a Magyar Zene Háza, melyben a napokban lezajlott az akusztikai tesztelés és eredmények minden elképzelést felülmúltak.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Zenés színház ajánló

Zenés színházi kísérlet az Örkény Színházban

Mindössze egy színész és zenész, egy szobába zárva – a helyzet, sőt a Winterreise sem ismeretlen a színházszerető közönség számára, hiszen az elmúlt években számos feldolgozása született már. Tarnóczi Jakab rendezésében az Y generáció önemésztő magányossága fogalmazódik meg Schubert Téli utazás-dalciklusán keresztül.
Zenés színház kritika

Traumatikus elbeszélések

Vajda Gergely Fuharosok című, Esterházy Péter regényéből készült operáját és George Benjamin Into the Little Hill című művét játszották egyetlen este, október 21-én a Liszt Ünnepen, a Müpában.
Zenés színház hír

Kiemelkedő alkotókat díjaztak a Magyar Operett Napján

A hagyományokhoz híven idén is átadták a Budapesti Operettszínházban az évad legjobb musical- és operettszínészének járó kitüntetéseket, valamint díjazták a legígéretesebb pályakezdőt. Emellett elismerést adott át a Musica Hungarica Kiadó képviseletében Éliás Tibor, a kiadó alapítója is.
Zenés színház ajánló

Vérpezsdítő musical a nőkről

A Nők az idegösszeomlás szélén egy különleges, ugyanakkor végtelen kedvességgel hangolt fordulatos történet lányokról, asszonyokról, elhagyott és elhagyás előtt álló nőkről a Veres 1 Színház előadásában.
Zenés színház magazin

Minden részlet a helyére kerül

Célegyenesbe ért az Eiffel Műhelyház ünnepélyes átadása. A látványosan megújult egykori mozdonyjavító műhelyben kialakított játszóhelyeket hivatalosan október 25-én veheti birtokba a publikum, ám az elmúlt időszakban az Opera csapata már belakta a komplexum tereit, ahol több nyilvános előadást is tartottak. A munkálatok a járványhelyzet miatti kényszerű bezárás alatt is folyamatosan zajlottak, az utolsó simításokról Józsa Ankát, a Magyar Állami Operaház beruházó építészét kérdeztük.