Zenés színház

Hat nap, három premier

2010.02.17. 16:03
Ajánlom
A Síppal-dobbal névre hallgató zsidó zenei fesztivál keretében izgalmas zenés előadások bemutatójára kerül sor a Spinozában.

Yentl

Február 21. 19:00 - Spinoza

Színpadra alk.: Lakos Anna, Sándor Anna; rend.: Czeizel Gábor; előadó: Klein Judit; közreműködik: Neumark Zoltán

A Yentl című novellából huszonhét évvel ezelőtt készült film a főszerepben Barbra Streisanddal. A Spinoza most ezt zenés monodráma formájában állítja színpadra.

Pár hét az egész...

Február 25. 19:00 - Spinoza

Rend.: Groó Diana; szereplő: Búza Tímea

Zenés monodráma Bertolt Brecht A zsidó feleség című műve alapján.

  

Szól a guru már!

Február 27. 19:00 - Spinoza

Zene: Henk Nieland, dalszöveg: Mészöly Gábor, Bradányi Iván, Kozma István; rend.: Fischer Gábor; szereplők: Hábetler András, Bucsi Annamária, Merán Bálint; közreműködik: Neumark Zoltán

Hogyan legyünk boldogok? Ezt feszegeti manapság a világ sok-sok guruja, s ugyanez történik ebben a vígoperában is. A fiú és a lány folyton-folyvást előadják a boldogságuk útjában álló problémáikat, s a guru, a professzor mindezekre megoldást keres. Vajon megtalálja? Van-e remény arra, hogy boldogok legyünk?

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Koltai Katalin feltalált egy új eszközt a gitárhoz, hogy el tudja játszani Bartók műveit is

De nemcsak Bartók, hanem a 20-21. századi zene egészen új repertoárja tárul fel Koltai Katalin új találmányának, az egyhúros kapodaszternek köszönhetően.
Vizuál

Elzavarták a Szent Márk térről a festményeit áruló Banksy-t

A Biennále miatt május eleje óta az egész művészvilág Velencére figyel, mégis mindenki elsiklott az ismert street artist felbukkanása felett. Pontosabban elsétált mellette, ahogy ez a most posztolt videójából kiderül.
Vizuál

13 éves magyar fiú nyert díjat Cannes-ban

Százados Ábel mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért nyerte el a Legígéretesebb Fiatal Filmes díját a rangos francia filmfesztiválon.
Tánc

„Ha valaki harisnyában is férfi tud maradni, az igazán férfi”

Balázsi Gergő Ármin, a Magyar Nemzeti Balett szólistája kapta a Tánc Világnapján Az évad legjobb férfi balettművésze-díjat. Ennek apropóján kérdeztük őt hivatásról, szerepálmokról, stresszkezelésről.
Színház

Tiltakozik a Kritikus Céh az állami támogatások elosztása miatt, veszélyben az Átrium

A Katona és az Örkény Színház nem ad be pályázatot idén az NKA-hoz új produkció létrehozására, hogy ezzel segítse a független és befogadó színházak pénzhez jutását. Közben a Színházi Kritikusok Céhe arról ír, mind a szakma, mind a közönség lehetőségei kárt szenved a pénzosztók döntése nyomán. - CIKKÜNK FRISSÜLT!

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház ajánló

Puccini ritkán hallható műve, A fecske az Operaházban

Az itáliai zeneszerző minden operáját felvonultató PucciniFeszt részeként a Kolozsvári Magyar Opera május 26-án és 27-én A fecske című darabbal vendégeskedik ez Erkel Színházban.
Zenés színház operett

Az Operett új vezetése bemutatta új évadát

A 2019/20-as évad legfontosabb bemutatója a Csárdáskirálynő lesz, de Mohács tragédiája is megjelenik egy új rockmusicalben.
Zenés színház pesti vigadó

Bejelentették Royal Opera House 2019/20-as előadásait

Az élő közvetítésekből vagy ismétlésekből álló mozis évad a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaratermében dobogtatja meg a nézők szívét.
Zenés színház hír

Gustavo Dudamel vezényel majd Spielberg West Side Story-filmjében

A Bernstein-musical újabb filmfeldolgozásáról egyre többet tudunk, de még várnunk kell 2020 karácsonyáig, hogy láthassuk.
Zenés színház opera

Ingyenes szabadtéri előadással ünnepli fennállása 150. évfordulóját a Bécsi Operaház

Az előadások mellett szintén premierekkel és kiállításokkal várja az intézmény az operabarátokat május 25-én és 26-án.