Zenés színház

Indul a SzínpadON – a Madách Színház újra online játszik

2020.11.21. 11:55
Ajánlom
A nyári sikeres online bemutatóit követően újra jelentkezik a Madách Színház streaming szolgáltatása. A SzínpadON keretein belül ismét látható lesz az Örökké fogd a kezem és a Jövőre, veled, ugyanitt.

November 21-én elstartol a SzínpadOn, ahol kifejezetten a virtuális térbe készített előadásokkal kedveskedik nézőinek a Madách Színház. A platform, amivel az állandó online jelenlét lehetőségét szeretnék megteremteni, júniusban már két új bemutatónak is otthont adott. Most ez a két produkció, az Örökké fogd a kezem és a Jövőre, veled, ugyanitt tér vissza. Az élmény egyszeri és megismételhetetlen, hiszen a művészek a saját otthonukból, élőben jelentkeznek be és játszanak.

Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter a 19. század orosz világába repíti el a nézőket,

Csehov és Olga Knyipper szerelmén keresztül mesélve egy szenvedélyes szerelemről és egy hullámvölgyekkel tarkított házasságról. Az előadást Szirtes Tamás rendezte.

Kovács Lotti és Szemenyei János Bernard Slade klasszikusához, a Jövőre, veled, ugyanitthez nyúltak. Harangi Mária a művészek otthonában alakította ki a „hotelszobát”, ahol Doris és George évente egyszer találkoznak.

Az előadások előtt extra tartalmakkal is kedveskedik a színház.

Az Örökké fogd a kezem előtt Nyáry Krisztián irodalomtörténész mesél Csehovról, a Jövőre veled ugyanitt előtt pedig Gálvölgyi Jánossal beszélgethetnek az érdeklődők SzínházON Chaten.

A SzínpadOn első adása november 21-én kezdődik 19:35-kor, a kísérőműsort Nyáry Krisztián részvételével 19:00-kor láthatják.

Fejléckép: az előadások plakátjai (forrás: Madách Színház)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

Aki az irodalommal csalta meg az orvostudományt – 120 éve hunyt el Anton Pavlovics Csehov

1904. július 15-én hunyt el az egyik legnagyobb orosz író, Anton Pavlovics Csehov, aki drámáival és más prózai szövegeivel egyaránt megújította a modern irodalmat. A művész életéről tíz pontban emlékezünk meg.
Könyv

Ismét nagy színészek tolmácsolásában hallgathatunk verseket a kisföldalattin

Július 15. és július 21. között ismét klasszikus és kortárs versek szólalnak meg a Millenniumi Földalatti Vasút állomásain a Vers a peronon programsorozatban.
Színház

Kálid Artúr kapta idén a Kőszegi Várszínház Hollósi Frigyes-díját

A színművész a Hyppolit, a lakáj címszerepében nyújtott teljesítményéért érdemelte ki az elismerést, amelyről a közönség szavazatai döntöttek. Az előadás ősztől a dunaújvárosi Bartók Színház műsorán lesz látható.
Színház

Egyeztetést sürget a Színházi Dolgozók Szakszervezete a kiözelmúltbeli balesetek miatt

A szakszervezet közleményt bocsátott ki, amelyben leírták, csak azokban az esetekben tudnak aktívan fellépni, ha szakszervezeti tag az érintett, ugyanakkor kezdeményezik, hogy más színházi szervezetekkel közösen dolgozzanak ki protokollt a hasonló esetekre.
Vizuál

Játéktól a mesterségig – népi kézműves kiállítás nyílt a Hagyományok Házában

A Hagyományok Háza egyedülálló tárlattal várja a látogatókat Játéktól a mesterségig címmel, amely a népi kézműves szakképzések végzős hallgatóinak vizsgaremekeit mutatja be, szeptember 25-éig.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Színházi előadás készült egy Kurtág-műből

Július elején mutatta be az Aix-en-Provence-i Fesztivál a Dalok és töredékek című produkciót, amely Kurtág György Kafka-Fragmente Peter Maxwell Davies Eight Songs for a Mad King című művére épül.
Zenés színház kritika

Regény, film, opera? – Krasznahorkai-feldolgozást mutattak be Berlinben

Nemrég mutatták be a Berlini Állami Opera legújabb kortárs operaprojektjét, Marc-André Dalbavie Az ellenállás melankóliája című műve Krasznahorkai László azonos című regényéből készült. Július 4-én, a sorozat második előadásán jártunk.
Zenés színház gyász

Elhunyt Kirsten Dehlholm, az Operaház Pelléas és Mélisande című előadásának rendezője

A nemzetközileg elismert színházi rendezőt és képzőművészt július 10-én, 79 éves korában érte a halál – adta hírül a Magyar Állami Operaház.
Zenés színház ajánló

Fáradók, féldrágakövek és egy aranyelefánt – Verdi Aidája a Szentmargitbányai Kőfejtőben

Az idén 25. alkalommal nyitja meg július 10-én a szabadtéri operaelőadások kedvelői előtt kapuit az osztrák-magyar határtól pár percre található Szentmargitbányai Kőfejtő. Giuseppe Verdi remekművét, az Aidát tűzik műsorra.
Zenés színház hír

Művészeit díjazta az évadzárás alkalmából a Magyar Állami Operaház

A Magyar Állami Operaház Csillagóra gáláján pénteken díjátadóval búcsúztatta az évadot, ami azonban a nyári Verdi-sorozatokkal egészen augusztus közepéig tart.