Zenés színház

Indul az évad az Erkel Színházban

2006.09.25. 00:00
Ajánlom
2006. október 7-én a Coppélia című balettelőadással megnyitja kapuit az Erkel Színház.

Az Operaház miniszteri biztosa, Vass Lajos által elrendelt teljes körű statikai és műszaki vizsgálat kiértékelése alapján az Erkel Színház épülete nem életveszélyes, ezért a Magyar Állami Operaház vezetősége úgy döntött, hogy a 2006/2007-es évad október 7-én elkezdhető. A vizsgálat megállapításait figyelembe véve elvégezték a sürgős és szükséges munkálatokat, az év végéig pedig befejezik azokat a felújításokat, amelyekkel az évad biztonságosan és magas színvonalon végigjátszható. A szükséges műszaki munkák összköltsége egy átlagos nyári felújítás költségeit közelíti meg, amely kb. nettó 10 millió forint.

Vass Lajos kijelentette, célja, hogy a közönség érezze: az Operaház mindent megtett azért, hogy az Erkel Színház múltjához méltó évad induljon október 7-én. Az előre meghirdetett előadásokon kívül számos olyan új programmal bővül az évad műsorrendje, amely vonzza a fiatalokat is.

Az Operaház vezetője felhívja a bérlettulajdonosok figyelmét arra, hogy a megváltozott évadkezdési időpont miatt a szeptemberi előadások pótlására sor kerül. Erről a szervezési osztály levélben értesíti a bérleteseket, az Operaház honlapja október 1-jétől nyújt információkat a pótlásokról.

Az Operaház miniszteri biztosa egyúttal jelezte, hogy a 2006/2007-es évad valószínűleg az utolsó évad az Erkel Színházban, mert szükséges a teljes körű felújítás. Az Erkel-projekt azonban vállalkozói tőkéből kell, hogy megvalósuljon.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Tánc

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház billy elliot

Amerikáig is eljutott a nagy port kavart Billy Elliot-ügy híre

Az egyik legnépszerűbb hollywoodi portál „gaygate”-ről, azaz meleg-botrányról ír az elmaradt előadásokkal kapcsolatban.
Zenés színház magazin

Gördülő titkárság az Operában

Az Ybl-palota korszerűsítése új kihívások elé állította az Opera művészeti osztályait, a nehézségekből azonban igyekeznek előnyt kovácsolni: az Andrássy úti játszóhely kiesését az új évadban is nagyszabású turnék egész sorával tervezik ellensúlyozni.
Zenés színház opera

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Zenés színház operaház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Zenés színház interjú

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.