Zenés színház

Interaktív operadélelőtt általános iskolásoknak

2007.04.20. 00:00
Ajánlom
Május 4-én, pénteken délelőtt az iStyle operaórát rendez az Operaházban, általános iskolások számára. A rendezvény Mozart A varázsfuvola című művét járja körül.

A rendhagyó operadélelőtt az alábbi részekből áll: operalátogatás, a saját készítésű jelmezek próbája, rendhagyó operaóra vetélkedővel és interaktív játékokkal, fotózás, ajándékozás.
A rendhagyó órákat Szvétek László az Operaház magánénekes művésze és Meichl Mátyás az Apple munkatársa együtt vezetik. A program során Mozart operájának ismert Papageno és Papagena kettőse is elhangzik az Operaház nagyszerű művészei, Molnár Zsolt és Sáfár Orsolya előadásában, Köteles Géza karmester közreműködésével.

A sikeresen felkészülők jutalmakat kapnak: operabérleteket, iPod Shuffle mp3 lejátszókat, operajegyeket, CD lemezeket és pólókat. A rendezvényre regisztráló, de azon személyesen nem résztvevő csapatok is nyertesek lehetnek.

A programra online regisztrációval lehet jelentkezni, április 18. és április 27. között. Regisztrálni kizárólag a lenti honlapon lehet, más jelentkezési formát (e-mail, telefon, levél) nem fogadnak el! A regisztráció és a program minden része (az útiköltséget kivéve) ingyenes.

Az iskolákból 4 fős csapatok (akár több is) és az őket felkészítő (és kísérő) tanár jelentkezhet. Kizárólag 5. és 6. osztályos diákok jelentkezését várják. A rendezvény honlapján a részletes program mellett minden fontos információ megtalálható.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Zenés színház videó

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Zenés színház nyílt levél

Kesselyák Gergely megszólalt RockGiovanni-ügyben, és megvédte Szüts Aport

A múlt héten Kovács János és Szüts Apor nyílt leveleket váltott, most a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is tollat ragadott: „Mi történt most a RockGiovanni körül? Egy provokatív cím végre átütötte az érdektelenség és felületesség ingerküszöbét.”
Zenés színház vélemény

Miért ijednek meg a rockosított Don Giovannitól az operarajongók?

Kovács János karmester nyílt levelet fogalmazott meg Szüts Apor RockGiovanni című Mozart-átirata ellen, a kérdés felzaklatta az operarajongó facebookozókat, és rámutatott néhány fontos dologra.