Zenés színház

Ismét táborba várja a felső tagozatos gyerekeket a Magyar Állami Operaház

2022.06.03. 10:55
Ajánlom
Az intézmény második alkalommal rendezi meg a maga hol komoly, hol vidám vakációs táborát az Eiffel Műhelyházban, 2022. július 4. és 8. között. A Hangfolyam–Tanfolyam öt napon át vezeti be a gyerekeket az opera, a balett és a klasszikus zene varázslatos világába.

A program keretében a jelentkezők színes, illusztrált előadásokat hallgathatnak,

filmeket láthatnak az opera és a balett műfajáról, és megismerkedhetnek az énekkar, a balettegyüttes, a zenekar, a gyártóműhelyek és a színpadi műszak világával is.

Ellátogatnak a festőműterembe, az asztalosműhelybe és a jelmeztárba, balettlépéseket, operarészleteket tanulnak, megismerkednek az OPERA Gyermekkarának és a Magyar Nemzeti Balettintézetnek a működésével. Helyzetgyakorlatokat és csoportos feladatokat oldanak meg, felkészülnek a tábort záró előadásra. Mindehhez ki sem kell tenniük a lábukat az Eiffel Műhelyház és az azt övező 3 hektáros, bekerített park területéről. 

A táborba felső tagozatos, 5., 6. és 7. osztályt befejező diákok jelentkezését várják, akik 30 fős csoportokba osztva vehetnek részt  a programokon. A foglalkozásokat a Magyar Állami Operaház munkatársai, zenepedagógusok és az OPERA Nagykövetei tartják. Táborvezető: Kákay István, az OPERA Művelődésszervezési és Képzési osztályvezetője.

Időpont: 2022. július 4-től 8-ig (hétfőtől péntekig), naponta 9:00–16:00 óráig.

Helyszín: Eiffel Műhelyház (1101 Budapest, Kőbányai út 30.)

A tábor részvételi díja: 40 000 Ft

Jelentkezési határidő: 2022. június 6.

További információ az alábbi linken érhető el.

Fejléckép: Az első tábor résztvevői (fotó/forrás: Rákossy Péter / Magyar Állami Operaház)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Lélek és hitelesség a muzsikálásban – Keller András és Pierre-Laurent Aimard a Concerto Budapest turnéja kapcsán

Szeptember közepén nagy sikerű koncertsorozatot adott a Concerto Budapest az Egyesült Királyságban és Írországban. A turné zárópontján Keller András karmester és Pierre-Laurent Aimard zongoraművész osztotta meg velünk gondolatait.
Könyv

Válogatás az idei Könyvfesztivál programjaiból

Mások mellett Rakovszky Zsuzsa, Vámos Miklós, Nádasdy Ádám, Christine Leunens és Clara Dupont-Monod is a Könyvfesztiválon mutatja be új könyvét. Szubjektív válogatásunkban számos izgalmas programot ajánlunk. 
Zenés színház

Christian Thielemann a Berlini Állami Opera új főzeneigazgatója

Az intézménynek azután kellett új vezetőt találnia a pozícióra, hogy januárban a korábbi főzeneigazgató, Daniel Barenboim egészségi állapotára hivatkozva lemondott posztjáról.
Klasszikus

Megújult épületben kezdi a 2023/24-es évadot a Szent István Filharmonikusok

A 2024-ben megalapításának hetvenedik évfordulóját ünneplő együttes épületbejárással egybekötött sajtóeseményen jelentette be új évadát, amelynek során a jól ismert sorozatok mellett új, kamarazenei bérlet is várja a közönséget.
Klasszikus

Magyar Kincsek – Folytatódik a Concerto Budapest zenei kaleidoszkópja

A felfedezés és újrafelfedezés, az értékek megtalálása központi motívuma a Concerto Budapest Magyar Kincsek-programjainak, melyeknek a közönség az idei évadban is koncertsorozat keretein belül lehet részese a Zeneakadémián.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Ismét díjazta a legjobb előadásokat az Opernwelt

Idén is összegyűjtötte az évad legjobb művészi produkcióit a rangos német operamagazin, az Opernwelt. A legjobb operajátszó intézmény hetedik alkalommal a Frankfurti Opera lett.
Zenés színház hír

Christian Thielemann a Berlini Állami Opera új főzeneigazgatója

Az intézménynek azután kellett új vezetőt találnia a pozícióra, hogy januárban a korábbi főzeneigazgató, Daniel Barenboim egészségi állapotára hivatkozva lemondott posztjáról.
Zenés színház ajánló

Donizetti-vígoperát láthatnak az iskolások az Eiffel Műhelyházban

A zeneszerző egyfelvonásos vígoperáját a Lázár Ervin Program részeként az általános iskola 8. osztályos diákjai számára hirdette meg a Magyar Állami Operaház. Az előadás szeptember 30-án 17.00 órakor a nagyközönség előtt is debütál.
Zenés színház ajánló

A kard vagy a toll szolgálja jobban a hazát? – Koncerthangulatú előadáson elevenedik meg Petőfi Sándor és Szendrey Júlia élete

A szabadakarat>>>> című pop-up produkció alkotói arra tesznek kísérletet, hogy kiterjesszék a magyar zenés színház műfaji kereteit.
Zenés színház gyász

Elhunyt Stephen Gould

A világhírű hőstenor néhány hete jelentette be, hogy gyógyíthatatlan betegsége miatt visszavonul a színpadtól. Halálát a Bayreuthi Ünnepi Játékok tette közzé.