Zenés színház

Jelszó: "Otthont adunk"

2007.08.07. 00:00
Ajánlom
A Bakelit Multi Art Center pályázatot hirdet 2007/2008-as színházi évadára független, alternatív, illetve struktúrával nem rendelkező társulatok számára, már bemutatott előadásaik továbbjátszására. A már évek óta az L1 Független Táncművészek Társulása befogadójaként működő színházi tér most a prózai és zenés színházak felé is kitárja kapuit.

Míg az L1 Táncművek kortárs táncosok körében hirdetett meg a Residency-programot, a Bakelit M. A. C. az alábbi feltételekkel kívánja segíteni a kiválasztott tehetséges prózai és zenés társulatokat.

Amit a nyertes pályázók számára biztosítanak: az előadás(oka)t megelőző napokban próbalehetőség, technikai beállás; a nézőtér, illetve játéktér igény szerinti beépítése; a díszletek, kellékek, jelmezek biztonságos tárolása; fény- és hangtechnika; korlátozott számú technikai személyzet; promóció a színház honlapján, valamint a színház szórólapjain; a bevétel később megállapított hányada.

Amit a pályázóktól várnak: kitöltött – a színház honlapjáról letölthető – pályázati adatlap; a pályázott előadásról készített videofelvétel (amennyiben van); az előadásról készített fotókat tartalmazó adathordozó (amennyiben van). Azon produkciók jelentkezését is várják, amelyek számára elengedhetetlen az akadálymentesített színház, nagy belmagasságú teret igényelnek, és amelyek nem kaptak pályázati támogatást.

Első beérkezési határidő: szeptember 15.

(A jelentkezéseket: a bajzak@bakelitstudio.hu e-mailre vagy a 1097 Budapest, Soroksári út 164. XVIII. épület levelezési címre várják. Jelszó: "Otthont adunk". Információ: (70) 589-6508)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ha ennek vége, első dolgom találkozni a zenekarommal

Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar alapító karmestere azt mondja, hozott a járványhelyzet jót is a rossz mellett. De vannak dolgok, amelyek ne maradjanak így. Például, hogy nem találkozhat a zenekarával.
Vizuál

Online elérhető művészeti filmek a napfényes Itáliáról

Online elérhető A művészet templomai című népszerű ismeretterjesztő sorozat, első körben hat film, köztük a firenzei Uffizi képtárat, Róma bazilikáit, a milánói Scala történetét, Leonardo és Raffaello életpályáját bemutató alkotások nézhetők.
Színház

Kováts Adél: „Nem csak a járványt kell túlélnünk”

Kováts Adél Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, a Radnóti Színház igazgatója a napirendben hisz, megpróbál nem egész nap dolgozni, ugyanakkor élvezi is a home office előnyeit. Tudja, hogy a járványt követően szemléletet kell váltanunk, de most a legfontosabbnak a szolidaritást tartja.
Vizuál

Ki a legdrágább kortárs magyar festő? Itt vannak a rangsorok!

A Top10 élő magyar művész rangsora a 2019 aukciós eredmények alapján: Lakner László, Nádler Istán, Reigl Judit.
Plusz

Fesztiválozhatunk idén nyáron? – Hazai körkép a koronavírus árnyékában

Nem lesznek tavaszi fesztiválok Budapesten és vidéken. Lemondták a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált. De mi van a nyári programokkal? Ennek jártunk most utána!

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház online közvetítés

Ingyenesen nézheti Andrew Lloyd Webber musicaljeit a YouTube-on

Bár a szolgáltatás ingyenes lesz, a nézőket arra bátorítják, hogy adakozzanak egy-egy alapítványnak a koronavírus-járvány közepette, amikor a színházak bezártak.
Zenés színház hír

Nem tartják meg idén a Bayreuthi Ünnepi Játékokat

Elmarad idén a Bayreuthi Ünnepi Játékok programsorozata a koronavírus-járvány miatt - jelentették be kedd este a világhírű németországi Wagner-fesztivál szervezői.
Zenés színház hír

Plácido Domingo elhagyhatta a kórházat

A veterán spanyol énekes azután került kórházba Mexikóban, hogy pozitív lett a koronavírus tesztje.
Zenés színház hír

2021-re halasztják a Turandot bemutatóját a Szentmargitbányai Kőfejtőben

Giacomo Puccini Turandot című operájának 2020. július 8-i premierjét és az idei nyárra tervezett összes további előadását 2021 nyarára tolják el a szervezők. A jegyek beválthatók a következő évi időpontokra.
Zenés színház bánk bán

Online tartják meg a Bánk bán előadásaira hirdetett meghallgatást

Nemcsak az internetre költöztette a meghallgatást, de a jelentkezési határidőt is meghosszabbította a Coopera április 15-ig.