Zenés színház

Jubileumi koncertre készül Szulák Andrea

2013.12.05. 14:56
Ajánlom
Nagyszabású, jubileumi koncertet ad december 17-én Szulák Andrea a Budapesti Operettszínház színpadán. A művésznő sikeres színész-énekesi karrierjét összegzi, számos műfaj slágereivel.

A Budapesti Operettszínház ad otthont annak a különleges koncertnek, amelynek apropója Szulák Andrea pályafutásának jubileumi évfordulója. „Harminc éve vagyok hivatalosan a pályán, és bár nem nagyon szerettem volna magam előtérbe tolni, rajtam kívül többen gondolták úgy, hogy ezt a jubileumot méltóképpen meg kell ünnepelni. Sokfelől jöttek a biztatások, hogy létrejöjjön ez a koncert, és mi sem volt természetesebb, mint hogy ennek az Operettszínház adjon otthont"- mesélte az énekesnő.

 „Adott volt, hogy a Győri Filharmonikusok kísérjenek a jubileumi koncerten, hiszen régóta ismerjük egymást, még abból az időből, amikor a Győri Nemzeti Színházban játszottam. Nyáron volt egy nagysikerű koncert Győrben, ahol ismét egymásra találtunk a zenekarral, így egyértelmű volt, hogy ők kísérjenek a gálán" - mesélte Szulák Andrea, aki pályafutása során számtalan alkalommal állt színpadra, több műfajban is bizonyította tehetségét a könnyűzenétől a színházi produkciókig.

„Négyéves sem voltam, amikor már az Operaház színpadán álltam, és Orosz Júlia volt az anyukám, a Pillangókisasszonyban - ez volt az első színpadi alakításom, mint Cso-cso-Szan kislánya - emlékszik vissza Andrea. - Életemben sokszor és sokféle színpadon álltam. Még meg sem kaptam az énekvizsgáim eredményét, amikor már a Hungária Együttessel turnéztam, de a Magyar Televíziónak és a Magyar Rádiónak is sok fellépést köszönhetek. Nagyon sok minden belefért ebbe a 30 évbe - véli a művésznő. - A jubileumi koncerten felcsendülő dalok közt természetesen hallhatóak lesznek az általam ismertté tett slágerek, amiket a közönség szeretete tett igazán népszerűvé, illetve a színházi szerepeimből is beválogattunk a műsorba néhány számot.  A dalok speciális ruhát kapnak attól, hogy 50 fős nagyzenekar kíséretben szólalnak meg."  A jubileumi gálaestre Szulák Andrea vendégeket is hívott. Színpadra áll még az estén Vágó Bernadett és Vágó Zsuzsi is, valamint Szulák Andrea fiatal tanítványa Farkas Zsolt, a TV2 Ének Iskolája című műsorának nyertese.

„Ez valójában egy igazi születésnapi buli lesz, ahol a zenéé a főszerep" - foglalta össze Szulák Andrea miről is szól majd a december 17-i, jubileumi gála.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Koltai Katalin feltalált egy új eszközt a gitárhoz, hogy el tudja játszani Bartók műveit is

De nemcsak Bartók, hanem a 20-21. századi zene egészen új repertoárja tárul fel Koltai Katalin új találmányának, az egyhúros kapodaszternek köszönhetően.
Vizuál

Elzavarták a Szent Márk térről a festményeit áruló Banksy-t

A Biennále miatt május eleje óta az egész művészvilág Velencére figyel, mégis mindenki elsiklott az ismert street artist felbukkanása felett. Pontosabban elsétált mellette, ahogy ez a most posztolt videójából kiderül.
Tánc

A videó, ami után soha többé nem mondod azt, hogy a balett unalmas

A Hongkong Balett alapításának 40. évfordulójára készült videó minden balettal kapcsolatos negatív sztereotípiával leszámol.
Vizuál

13 éves magyar fiú nyert díjat Cannes-ban

Százados Ábel mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért nyerte el a Legígéretesebb Fiatal Filmes díját a rangos francia filmfesztiválon.
Színház

Tiltakozik a Kritikus Céh az állami támogatások elosztása miatt, veszélyben az Átrium

A Katona és az Örkény Színház nem ad be pályázatot idén az NKA-hoz új produkció létrehozására, hogy ezzel segítse a független és befogadó színházak pénzhez jutását. Közben a Színházi Kritikusok Céhe arról ír, mind a szakma, mind a közönség lehetőségei kárt szenved a pénzosztók döntése nyomán. - CIKKÜNK FRISSÜLT!

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház operett

Az Operett új vezetése bemutatta új évadát

A 2019/20-as évad legfontosabb bemutatója a Csárdáskirálynő lesz, de Mohács tragédiája is megjelenik egy új rockmusicalben.
Zenés színház pesti vigadó

Bejelentették Royal Opera House 2019/20-as előadásait

Az élő közvetítésekből vagy ismétlésekből álló mozis évad a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaratermében dobogtatja meg a nézők szívét.
Zenés színház hír

Gustavo Dudamel vezényel majd Spielberg West Side Story-filmjében

A Bernstein-musical újabb filmfeldolgozásáról egyre többet tudunk, de még várnunk kell 2020 karácsonyáig, hogy láthassuk.
Zenés színház opera

Ingyenes szabadtéri előadással ünnepli fennállása 150. évfordulóját a Bécsi Operaház

Az előadások mellett szintén premierekkel és kiállításokkal várja az intézmény az operabarátokat május 25-én és 26-án.
Zenés színház interjú

„A Csárdáskirálynő a Monarchia egyik utolsó sóhajtása”

Könnyű beleszeretni Kálmán Imre édes melódiáiba és ezekbe a furcsa figurákba – véli Vidnyánszky Attila rendező. A Nemzeti Színház vezérigazgatója korábban többször vitt színre operát, mégis a júliusi margitszigeti Csárdáskirálynő lesz az első operettrendezése.