Zenés színház

Kassai kis herceg Miskolcon

2007.04.02. 00:00
Ajánlom
Ötödik, egyben utolsó alkalommal vendégszerepel a Kassai Állami Színház április 2-án délután 2 és este 6 órakor a Miskolci Nemzeti Színházban a két teátrum kulturális együttműködésének keretében.

Antoine de Saint-Exupéry regénye, A kis herceg szinte a ma bibliájának tekinthető, amely bár gyermekszemmel látja hibáinkat, mégis felkínálja a megoldás lehetőségeit is: a világban uralkodó felszínességre, kulturálatlanságra, a hagyományok tönkretételére, mert ezekre megértéssel, szeretettel és bizakodással képes tekinteni.

A kis herceg előadása egyfajta küldetés, hiszen a téma mindannyiunkat arra figyelmeztet, hogy gondolkodjunk el önmagunk cselekedetein. Visszatérés ez a művészethez, az őszinteséghez, a gyengédséghez és a tapintatossághoz.

A kassai mesebalettben a képzőművészet, a mozgás, a zene, a film és a színház egységet alkot. Párbeszéd az illúzió és a valóság között - az álom és ébredés találkozása. Az előadás rendező-koreográfusa Ondrej Šoth.

A Miskolci Nemzeti Színház és a Kassai Állami Színház közösen nyújtott be pályázatot Magyarország-Szlovákia-Ukrajna közötti szomszédsági program (INTERREG III.) forrásainak elnyerésére. Ennek eredményeként a 2006/2007-es évadban előadásokat cserél a két teátrum. A Kassai Állami Színház balett-tagozata a Rómeó és Júlia, valamint a Bolero és Carmen előadásaik után áprilisban a Kis herceg című mesebalettet mutatja be Miskolcon. A Miskolci Nemzeti Színház Az operett csillagai című gálaesttel látogat április 1-én Kassára.

(2007. április 2. 14:00, 18:00; Nemzeti Színház - Nagyszínház (Miskolc); A kis herceg (mesebalett) - a Kassai Állami Színház vendégjátéka)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Sikerdarabokat tesz online elérhetővé a Játékszín

Június 3-tól szerdánként találkozhat a közönség a színház újranyitása óta műsorra tűzött, ám színpadon már nem látható produkciókkal.
Jazz/World

Hogyan szól a tambura? – Eredics Áron (Söndörgő)

A Söndörgő együttes idén ünnepli 25. születésnapját. Eredics Áron prímtamburán, tambura szamicán és darbukán játszik, valamint énekel a zenekarban. A Fidelio Hangszertár sorozatában most ő mutatja be a hangszereit.
Klasszikus

Az egyetlen Bach-darab, amit Glenn Gould utált

Mindig kerülte, hogy játszania kelljen ezt a darabot, egyszer, egy tévéműsorban meggyőzték, hogy tegye meg mégis. Nem volt benne öröme.
Vizuál

Elhunyt a művész, aki épületeket csomagolt be és emberek ezreinek segített vízen járni

84 évesen, május 31-én New York-i otthonában elhunyt Christo. A tájépítész és térművész, valamint felesége és alkotótársa, Jeanne-Claude nevéhez olyan műalkotások fűződtek, mint 1985-ben a párizsi Pont Neuf és 1995-ben a berlini Reichtstag becsomagolása vagy egy olasz tavon úszósétány építése.
Vizuál

A hazai vásárlókra épít a közeljövőben a Faur Zsófi Galéria

„Meg fog változni a piac, a lokális vásárlókra kell felkészülni” – mondja Faur Zsófi, a Faur Zsófi Galéria tulajdonosa és vezetője, aki nagyon szeretné, ha az lenne ennek az elmúlt két hónapnak a tapasztalata, hogy igenis fontosak a lokális közösségek, a család, a barátok. Ők is ezt erősítik a Bartók Béla úton, azaz a Bartók Béla Boulevard-on, ahol a Kulturális Tizenegy Egyesület elnökeként online fesztivál szervezését vezeti.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Kihirdették az István, a király iskolába megy program győzteseit

A szereposztás kihirdetésével lezárult a Kárpát-medence magyar ajkú általános iskolásai számára elindított István, a király iskolába megy program versenyszakasza. A klasszikussá érett rockoperára épülő össznemzeti identitáserősítő program ezzel újabb állomásához érkezett: a kiválasztott külhoni és anyaországi kisdiákok részvételével hamarosan elkezdődhetnek az előkészületek, hogy nagyszabású premieren mutassák be a közönségnek az István, a király immár harmadik generációs változatát.
Zenés színház ajánló

Online, ingyenesen követhető az idei Wagner-napok

A Budapesti Wagner-napok 2006 óta páratlan nemzetközi sikerrel zajló eseménysorozata 2020-ban újabb jelentős mérföldkövéhez érkezik: a Müpa első alkalommal tesz mindenki számára ingyenesen elérhetővé egy teljes fesztiválnyi felvételt a Wagner-napok gazdag archívumából.
Zenés színház hír

Augusztus 20-án mutatja be a Bánk bánt a Coopera

Vidnyánszky Attila rendezésének díszbemutatóját a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tartják.
Zenés színház hír

Elhunyt Gabriel Bacquier francia operaénekes

A 20. század egyik vezető baritonja 96 évesen halt meg szerdán otthonában, a normandiai Lestre-ben.
Zenés színház hír

Elmarad a miskolci operafesztivál

A koronavírus-járvány miatt idén nem tartják meg a Bartók Plusz Operafesztivált.