Zenés színház

Kassai kis herceg Miskolcon

2007.04.02. 00:00
Ajánlom
Ötödik, egyben utolsó alkalommal vendégszerepel a Kassai Állami Színház április 2-án délután 2 és este 6 órakor a Miskolci Nemzeti Színházban a két teátrum kulturális együttműködésének keretében.

Antoine de Saint-Exupéry regénye, A kis herceg szinte a ma bibliájának tekinthető, amely bár gyermekszemmel látja hibáinkat, mégis felkínálja a megoldás lehetőségeit is: a világban uralkodó felszínességre, kulturálatlanságra, a hagyományok tönkretételére, mert ezekre megértéssel, szeretettel és bizakodással képes tekinteni.

A kis herceg előadása egyfajta küldetés, hiszen a téma mindannyiunkat arra figyelmeztet, hogy gondolkodjunk el önmagunk cselekedetein. Visszatérés ez a művészethez, az őszinteséghez, a gyengédséghez és a tapintatossághoz.

A kassai mesebalettben a képzőművészet, a mozgás, a zene, a film és a színház egységet alkot. Párbeszéd az illúzió és a valóság között - az álom és ébredés találkozása. Az előadás rendező-koreográfusa Ondrej Šoth.

A Miskolci Nemzeti Színház és a Kassai Állami Színház közösen nyújtott be pályázatot Magyarország-Szlovákia-Ukrajna közötti szomszédsági program (INTERREG III.) forrásainak elnyerésére. Ennek eredményeként a 2006/2007-es évadban előadásokat cserél a két teátrum. A Kassai Állami Színház balett-tagozata a Rómeó és Júlia, valamint a Bolero és Carmen előadásaik után áprilisban a Kis herceg című mesebalettet mutatja be Miskolcon. A Miskolci Nemzeti Színház Az operett csillagai című gálaesttel látogat április 1-én Kassára.

(2007. április 2. 14:00, 18:00; Nemzeti Színház - Nagyszínház (Miskolc); A kis herceg (mesebalett) - a Kassai Állami Színház vendégjátéka)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Balogh Tibor válasza Karsai Györgynek

A POSZT Szakmai Tanácsadó Testületének tagja nyílt levélben reagál Karsai György egyetemi tanár, színikritikus hétfőn közzétett írására, amelyben lemond a POSZT Tanácsadó Testületi tagságáról.
Klasszikus

Alig egy hónap, és kezdődik Érdi Tamás nyári fesztiválja

Ötödik alkalommal rendezik meg a Klassz a pARTon! fesztivált. Idén negyven koncertet, összesen 62 programot látogathatunk a hazai vízpartokon.
Klasszikus

Így gyakorolj! – Tabea Zimmermann brácsaművész tanácsai

A hazánkban is gyakran megforduló brácsaművész, Várjon Dénes zenészpartnere a Strad hasábjain hat pontban szedte össze tanácsait a fiatal (vonós)hangszereseknek.
Klasszikus

Balázs János ingyenes koncertet ad a Zeneakadémia előtt

Balázs János ad ingyenes zongorakoncertet szombaton a romantikus zeneirodalom legismertebb alkotóinak műveiből a Zeneakadémia előtti téren, ahol erre az estére komponált videóinstallációkat is láthatnak az érdeklődők.
Klasszikus

Magyar zeneművészeket díjazott a Kennedy Center

Marton Éva operaénekes, Kurtág György zeneszerző, valamint Fischer Iván és Fischer Ádám karmesterek kapták idén a Kennedy Center Művészeti Arany Medálját.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház soharóza

Lemez készülhet a Soharóza Tabu-előadásából, de a támogatásodra van szükségük

Halas Dóra és Nagy Fruzsina extravagáns projektjei felkavarták a zenés színházi műfaj állóvizét. Szívesen hallgatnánk a Tabu előadásuk dalait, de eddig nem készült róla felvétel. De majd most!
Zenés színház interjú

Olyan ez, mint egy jókedvű sütés-főzés

Opera és festői nyáreste Szentendrén – 100 százalék élmény! Megadja a kulturális nyár alaphangját a június 29-ei szentendrei Operagála.
Zenés színház operett

Népi tánc színesíti idén a Budavári Palotakoncerteket

Elemi szenvedélyek – ez a címe a Budapesti Palotakoncertek idei gálaműsorának, amelyet a budai vár Oroszlános udvarában rendeznek augusztus 2-án és 3-án.
Zenés színház interjú

Fischl Mónika: „Ez az este örömzene lesz”

Első szerepe operaszerep volt, ma az Operettszínház primadonnájaként ismerjük Fischl Mónikát, akit nyáron egy operagálán is hallhatunk Szentendrén. Interjúnkban felelevenítettük pályájának lényeges mozzanatait.
Zenés színház koktélparti

5 dolog, amit talán nem tudtál Wagner Ringjéről

Wagner tetralógiája, A Nibelung gyűrűje megkerülhetetlen monstruma a zenetörténetnek. Összeszedtünk öt dolgot, amit talán nem tudtál róla.