Zenés színház

Kassai kis herceg Miskolcon

2007.04.02. 00:00
Ajánlom
Ötödik, egyben utolsó alkalommal vendégszerepel a Kassai Állami Színház április 2-án délután 2 és este 6 órakor a Miskolci Nemzeti Színházban a két teátrum kulturális együttműködésének keretében.

Antoine de Saint-Exupéry regénye, A kis herceg szinte a ma bibliájának tekinthető, amely bár gyermekszemmel látja hibáinkat, mégis felkínálja a megoldás lehetőségeit is: a világban uralkodó felszínességre, kulturálatlanságra, a hagyományok tönkretételére, mert ezekre megértéssel, szeretettel és bizakodással képes tekinteni.

A kis herceg előadása egyfajta küldetés, hiszen a téma mindannyiunkat arra figyelmeztet, hogy gondolkodjunk el önmagunk cselekedetein. Visszatérés ez a művészethez, az őszinteséghez, a gyengédséghez és a tapintatossághoz.

A kassai mesebalettben a képzőművészet, a mozgás, a zene, a film és a színház egységet alkot. Párbeszéd az illúzió és a valóság között - az álom és ébredés találkozása. Az előadás rendező-koreográfusa Ondrej Šoth.

A Miskolci Nemzeti Színház és a Kassai Állami Színház közösen nyújtott be pályázatot Magyarország-Szlovákia-Ukrajna közötti szomszédsági program (INTERREG III.) forrásainak elnyerésére. Ennek eredményeként a 2006/2007-es évadban előadásokat cserél a két teátrum. A Kassai Állami Színház balett-tagozata a Rómeó és Júlia, valamint a Bolero és Carmen előadásaik után áprilisban a Kis herceg című mesebalettet mutatja be Miskolcon. A Miskolci Nemzeti Színház Az operett csillagai című gálaesttel látogat április 1-én Kassára.

(2007. április 2. 14:00, 18:00; Nemzeti Színház - Nagyszínház (Miskolc); A kis herceg (mesebalett) - a Kassai Állami Színház vendégjátéka)

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Szabó Magda személyes pillanatai

Szabó Magda minden művében az emberi lélek titkait kutatta állhatatosan. Most azonban az ő titkai tárulhatnak fel ebben a különleges fényképalbumban, amelynek lapjain az írónő egész élete megelevenedik. Galéria
Klasszikus

Hogyan érzi magát egy diák, ha elmegy a Zeneakadémiára?

Régi panasz, hogy a fiatalok nem járnak klasszikus zenei hangversenyre. A problémáról eddig mindenkit megkérdeztek már, csak épp a gyerekeket nem. Most ők mondják el, hogyan éltek meg egy koncertet.
Plusz

Alinda ezúttal Ónodi Esztert kérdezte

Folytatódik a heti rendszerességgel jelentkező portréinterjú széria, melyben Veiszer Alinda kérdezi a Zsidó Művészeti Napok művészeit. Ónodi Eszterrel kitértek arra is, hogy a népszerű színésznő lehetett volna zenész is, sőt szóba került, milyen a “rocker”, az “ufó” és a”libapásztor” Eszter.
Zenés színház

Ingyenes szabadtéri előadással ünnepli fennállása 150. évfordulóját a Bécsi Operaház

Az előadások mellett szintén premierekkel és kiállításokkal várja az intézmény az operabarátokat május 25-én és 26-án.
Színház

„Nem kegyeket osztunk” – beszélgetés a POSZT-válogatásról

A Magyar Színházi Társaság és a Színház folyóirat beszélgetéssorozatán a POSZT versenyprogramja volt a téma. A két válogatóval, Gulyás Gáborral és Zalán Tiborral, valamint Turbuly Lillával, a Színházi Kritikusok Céhének elnökével Veiszer Alinda beszéltetett.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház operett

Az Operett új vezetése bemutatta új évadát

A 2019/20-as évad legfontosabb bemutatója a Csárdáskirálynő lesz, de Mohács tragédiája is megjelenik egy új rockmusicalben.
Zenés színház pesti vigadó

Bejelentették Royal Opera House 2019/20-as előadásait

Az élő közvetítésekből vagy ismétlésekből álló mozis évad a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaratermében dobogtatja meg a nézők szívét.
Zenés színház hír

Gustavo Dudamel vezényel majd Spielberg West Side Story-filmjében

A Bernstein-musical újabb filmfeldolgozásáról egyre többet tudunk, de még várnunk kell 2020 karácsonyáig, hogy láthassuk.
Zenés színház opera

Ingyenes szabadtéri előadással ünnepli fennállása 150. évfordulóját a Bécsi Operaház

Az előadások mellett szintén premierekkel és kiállításokkal várja az intézmény az operabarátokat május 25-én és 26-án.
Zenés színház interjú

„A Csárdáskirálynő a Monarchia egyik utolsó sóhajtása”

Könnyű beleszeretni Kálmán Imre édes melódiáiba és ezekbe a furcsa figurákba – véli Vidnyánszky Attila rendező. A Nemzeti Színház vezérigazgatója korábban többször vitt színre operát, mégis a júliusi margitszigeti Csárdáskirálynő lesz az első operettrendezése.