Zenés színház

Kastélyszínház Seregélyesen

2008.07.09. 00:00
Ajánlom
Június 30-án nyílt az első magyar állandó kastélyszínház Seregélyesen. A gyönyörű klasszicista Zichy - Hadik Kastélyban induló színház már ebben az évben is sok meglepetéssel, igazi tartalommal teszi majd emlékezetessé a nyarat.

A legközelebbi előadás a XX. század első felébe röpíti a hallgatóságot. A július 7-én bemutatott Csináljunk egy heccet! című kuplé és sanzonválogatás július 15-én kerül ismét a Római terem közönsége elé. A négy színész (Nagyváradi Erzsébet, Szőlőskei Tímea, Őze Áron és Vida Péter) az műfaj egyik legszakavatottabb zongoristájával, Gyarmati Istvánnal idézik meg a ’30-as, ’40-es, ’50-es éveket. Műsorukon szerepel többek között a Dadogó kupléja, a Tíz után, a Halkan szól a jazz, az Este fess a pesti nő, a Tanulj meg fiacskám, komédiázni, a Ma este nem gondoltam rád, és a Gyere, te nímand. Énekelnek házasságról, férfibarátságról, gyermekségről, megcsalásról, és persze szerelemről.

A megható, de ugyanakkor nevettető, igazi nyáresti előadásra a nem autóval érkező vendégek számára busz indul a BAH csomóponttól. Az előadásról és a buszról bővebb információt a 06-70-703-77-56-os telefonszámon kaphatnak.

(19:00 Zichy - Hadik Kastély (Seregélyes) - Csináljunk egy heccet!; km.: Nagyváradi Erzsébet, Szőlőskei Tímea, Őze Áron, Vida Péter (ének), Gyarmati István (zongora))

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

Idén is tíz fiatal tehetség vehette át a Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában csütörtökön, a járvány miatt online közvetített díjátadón.
Jazz/World

Debussy a klasszikus címkéje nélkül

Megjelent Harcsa Veronika, Razvaljajeva Anasztázia és Fenyvesi Márton első közös lemeze, amelyen Debussy-dalok hallhatók modern és izgalmas köntösben, úgy, ahogy még biztosan nem találkoztunk velük. Hiányzik az a hang, amit ez a megjelenés képvisel.
Plusz

Black Friday helyett válaszd a fenntartható életet!

Fogyasztás helyett boldogság, pénz helyett élet! Ezt üzenik ismert művészek, köztük Vecsei H. Miklós, Pokorny Lia és Kollár-Klemencz László.
Színház

Az SZFE elleni harcra használhatja a kormány a veszélyhelyzeti felhatalmazást?

Amennyiben a felsőoktatási intézmény fenntartója úgy dönt, hogy egy félévet nem ismer el, mert nem tudja ellenőrizni az órákat, akkor ez azonnal végrehajtható – szúrta ki a HVG.
Plusz

Fischer Ádám: Az első csöngetés

Sorozatunkban Budapest díszpolgárai osztják meg velünk a fővároshoz kötődő személyes történetüket. Fischer Ádám karmester, aki 2009 óta a cím birtokosa, elárulta egy kedves szokását, amely kimondottan az Akácfa utcához kötődik.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház ajánló

Online Mikulásünnep a Talamba Ütőegyüttessel

A Zichy Szín-Műhely Mikulás alkalmával egy igazán különleges meglepetéssel készül december 5-én és 6-án.
Zenés színház hír

Lévay Szilveszter legendás musicalje a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

2021 augusztusában ismét Budapestre érkezik Lévay Szilveszter és Michael Kunze darabja, a Mozart!. A Budapesti Operettszínházban évekig sikerrel futó musical ezúttal a Veszprémi Petőfi Színház vendégjátékaként tér vissza.
Zenés színház hír

Indul a SzínpadON – a Madách Színház újra online játszik

A nyári sikeres online bemutatóit követően újra jelentkezik a Madách Színház streaming szolgáltatása. A SzínpadON keretein belül ismét látható lesz az Örökké fogd a kezem és a Jövőre, veled, ugyanitt.
Zenés színház hír

Sikerrel mutatkozott be Londonban a k2 Színház

Meghívást kapott a Voila! Europe színházi fesztiválra a k2 Színház Búcsúkoncert című előadása. A sikeres bemutató után a Mozart Requimjére épülő, szöveg nélküli produkciót a független színházi előadásokat díjazó OffFest színházi díjra is jelölték.
Zenés színház hír

Pitti Katalin a Magyar Állami Operaház Örökös Tagjai között

Átadták az idei év kitüntetéseit az Eiffel Műhelyház Bánffy Miklós termében Magyar Opera Napja alkalmából. A hagyományosan Erkel Ferenc születésnapján tartott ünnepségen köszöntötték az Operaház új Örökös Tagját, valamint díjazták a szakma legjelentősebb képviselőit.