Zenés színház

Kastélyszínház Seregélyesen

2008.07.09. 00:00
Ajánlom
Június 30-án nyílt az első magyar állandó kastélyszínház Seregélyesen. A gyönyörű klasszicista Zichy - Hadik Kastélyban induló színház már ebben az évben is sok meglepetéssel, igazi tartalommal teszi majd emlékezetessé a nyarat.

A legközelebbi előadás a XX. század első felébe röpíti a hallgatóságot. A július 7-én bemutatott Csináljunk egy heccet! című kuplé és sanzonválogatás július 15-én kerül ismét a Római terem közönsége elé. A négy színész (Nagyváradi Erzsébet, Szőlőskei Tímea, Őze Áron és Vida Péter) az műfaj egyik legszakavatottabb zongoristájával, Gyarmati Istvánnal idézik meg a ’30-as, ’40-es, ’50-es éveket. Műsorukon szerepel többek között a Dadogó kupléja, a Tíz után, a Halkan szól a jazz, az Este fess a pesti nő, a Tanulj meg fiacskám, komédiázni, a Ma este nem gondoltam rád, és a Gyere, te nímand. Énekelnek házasságról, férfibarátságról, gyermekségről, megcsalásról, és persze szerelemről.

A megható, de ugyanakkor nevettető, igazi nyáresti előadásra a nem autóval érkező vendégek számára busz indul a BAH csomóponttól. Az előadásról és a buszról bővebb információt a 06-70-703-77-56-os telefonszámon kaphatnak.

(19:00 Zichy - Hadik Kastély (Seregélyes) - Csináljunk egy heccet!; km.: Nagyváradi Erzsébet, Szőlőskei Tímea, Őze Áron, Vida Péter (ének), Gyarmati István (zongora))

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Színház

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Vizuál

Réz András: Az utolsó mozielőadás

Nem kell pánikolni, ez az írás nem Peter Bogdanovich azonos című 1971-es filmjének elemzése. És nem is apokaliptikus vízió, amelyben az utolsó mozielőadást a világvége miatt nem követik továbbiak. Hanem Réz András elmélkedik a mozi jövőjéről.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház tévé

Nézze meg a Budavári Palotakoncertet a tévében!

Ahogy minden évben, idén is volt operettgála a budai Vár Oroszlános Udvarában. Az Operettszínház sztárjai léptek színpadra Lőcsei Jenő rendezésében. Ha lemaradt róla, vagy szeretné újraélni a pillanatait, augusztus 20-án megnézheti a tévében.
Zenés színház hír

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Zenés színház videó

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Zenés színház nyílt levél

Kesselyák Gergely megszólalt RockGiovanni-ügyben, és megvédte Szüts Aport

A múlt héten Kovács János és Szüts Apor nyílt leveleket váltott, most a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is tollat ragadott: „Mi történt most a RockGiovanni körül? Egy provokatív cím végre átütötte az érdektelenség és felületesség ingerküszöbét.”